63

Дълбоко убеден съм,

преди 3 години

че имаме у нас хора с огромен интелектуален и научен капацитет.Лошото е,че се къса връзката между научните постижения и превръщането им чрезпроизводство в търговски и финансов успех,който да разширява и увеличаванаучните постижения.

62

Случаен минувач

преди 3 години

БАН е единственото място, където си живеят още във времето на Тодор Живков! Малка заплата, ама сигурна! И да не работиш - пак си я получаваш! Както през милиционеросоциализма - правиш се че работиш и си вземаш някакви пари.

61

ГосТ

преди 3 години

Аве баце, що се занимаваш с несвойствени неща, а не си гледаш маламашката, А ?

60

ГосТ

преди 3 години

Аве душички блажени, учените не произвеждат а мислят. За производството се обърнете към демократите от плод'зеленчука и месарниците.

59

ГосТ

преди 3 години

На простолюдието наука и изкуство не треат. Достатъчен е интеуекта на бацето и некое "спортистче" като кобрата. Хахахаха

58

Анонимен

преди 3 години

Познавам един от списъка. Съученици сме от първо отделение до края на школото. Той не е получавал друга оценка, освен шестица. Световно величие в областта си! Канеха го да чете лекции къде ли не! Помня за Япония, защото дълго и интересно разказа. Имаше лаборатория в една западноевропейска столица, където ходеха с жена си (колежка) да работят всяка година. Да работят по негови проекти, а не на местните!И разни мър-льовци седнали да обобщават мъдрите си мисли!Кой от вас е 100-ен в света по нещо?

57

Анонимен

преди 3 години

Колко книги е прочел Бойко Борисов?По негови твърдения-САМО ЕДНА.

56

До БАН

преди 3 години

Умньо, а ти откъде знаеш това, след като не си пристъпвал прага на някой БАН-ски институт?Много са жалки и смешни свободно разсъждаващите на тема "млади" и техните началници-експлоататори! Пиленца милички, няма млади, дошли със знания, умения, идеи! Запомнете! Наивно и просто! Всеки се учи! Има млади, които бързо дръпват и задминават останалите, и млади и стари. Но това е дълъг и сложен въпрос - развитието им! Не е за лаици, не става без живи примери!Нагледал съм се на хитреци, лъжци,

55

tablicite sa tuk

преди 3 години

https://data.mendeley/datasets/btchxktzyw/2

54

хахахаха

преди 3 години

До до #55"Правите разлика между "кандидат" и "доктор" на науките, нали?""КАНДИДАТ" има само в съветската наука, тъй като България не е съветска република такова нещо няма. България е по западната система другарю, явно вие за 30 години не успяхте да го разберете.

53

Анонимен

преди 3 години

До до #55Как ще е малък доктор Бойко бе? Той е голям във всичко!

52

към к.58

преди 3 години

Президентът Радев е д-р на науките, т.е "голям д-р", но не се хвали. Ако д-р на науките може да се сравни с носител на златен маркуч, то "малкият д-р" е носител на гумен ***.

51

до #55

преди 3 години

Б.Борисов не е д-р на науките, а "малък доктор" - предишното "кандидат на науките" - к.н. Правите разлика между "кандидат" и "доктор" на науките, нали?

50

Анонимен

преди 3 години

До VСтоичков е носител на Златна обувка, Бойко не е носител на златен маркуч хахаха

49

V

преди 3 години

До АнонименТой Стоичков го направиха ,,доктор ,, или ,,професор,, ама на приложната кръчмарска литература :))) А тиквата освен доктор по ,,усвояване,, няма къв друг доктор да е .

48

Анонимен

преди 3 години

ВСЕ ПАК БОЙКО БОРИСОВ Е ДОКТОР НА НАУКИТЕ, НОРМАЛНО Е ДА ИМАМЕ ТАКИВА СИЛНИ УЧЕНИ ЩОМ ДОРИ ПРЕМИЕРЪТ Е УЧЕН..

47

Анонимен

преди 3 години

До АнонименА да, и Наско Сираков е собственик на Левски защото беше в топ 10 на световните футболисти и спести пари от наградите си от спечелени световни купи, също от спонсори - все големи световни фирми които се натискат да му дават пари... или не?

46

Анонимен

преди 3 години

Красимири Каракачанов също е най-добрия военен специалист затова е министър на отбраната, Томислав Дончев е в 10 десет на икономистите в света затова е вице премиер, а за Бойко Борисов просто няма още измислено толкова е надарен. Радев пък е най-добрия дипломат затова е президент. Защо критикувате БАН да не е изключение от всичко в България?

45

Анонимен

преди 3 години

До VА МВР какво е? Сега управляват все хора от там и развиваме ли се? Не личи.

44

V

преди 3 години

БАН е българската черна дупка .Толкова много пари са безвъзвратно потънали там че спокойно със спестеното вече можехме да притежаваме 7 - 8 от най големите компании в света ;) Все пак управлението до голяма степен е и работа с ресурси .Ако не можеш да работиш с ресурси ще имаш едни тарикати които ще джуркат молекули за да не бачкат и безумно беден народ. Като са толкова добри кво прави частния сектор ? Защо не ги е откраднал ? Ами щото нищо не струват и никой не би ги наел ;)