24

БАЧКАТОР

преди 3 години

Има и в Бг точни работодатели, спазващи законите, но са чужденци. Водещ принцип в живота ми е да не работя при български работодател

23

Анонимен

преди 3 години

В някои развити централноафрикански демокрации, може и да се плаща, но в тикволандия - не.

22

До Анонимен 22

преди 3 години

Експлоатират те точно толкова, колкото им позволяваш.

21

а такааа

преди 3 години

Това дали го знаят частните български ''работодатели''?

20

Анонимен

преди 3 години

До заплатите им!!!Това за прогарамистите би трябвало да се отнася за всички хора на умственият труд. Много е относително. Обикновено на хората добрите идеи им идват сутрин, малко преди да станат. Това трябва ли да си го пишат извънреден труд, или да си потърсят друг начин за прилагане на идеята?

19

Анонимен

преди 3 години

ahaaa..:-)))zatui jinata na prezdenta rrad sa natiska tolko da razpisva cards 2021...ai ai...a posle i jinata na big boss benebe drad...jinata na big boss bg post...maja na big boss parlamenta dali sha sa razpisva na rebege cards 2021?! ami maja na KNinova dali razpisva i toi partizanskite cards 2021?! :-))) i maja na Mustafata?! :-)))

18

заплатите им!!!

преди 3 години

програмистите нямат нужда от извънреден труд.varna24 са задълбали и са намерили и пуснали заплатите на най-добрите български програмисти. Само вижте за какви суми става дума.

17

Анонимен

преди 3 години

Преди години някъде до 2008г. (последна година) работех в един Дом за деца лишени от родителски грижи и бях на график. Както се падне графика - така се работеше. През 1 година се падах на Коледа или на Нова година и още тогава ни се заплащаше двойна надница защото това не е извънреден труд (нищо, че беше на официален празник). Който е на държавна работа няма как да бъде ощетен. Но с частните сектори е съмнително дали се спазва.

16

Анонимен

преди 3 години

Може би в тая статия всъщност ни казват какво пише в законите?Това е много полезна информация. Ако целта е да ни веселят могат да ни цитират и конституцията, там пише страхотни пожелания, като, че България е правова държава и хората са равни помежду си, а съдилищата ги третират по еднакъв начин!

15

опит

преди 3 години

Споделям...Канада, наложи се Неделя на празник 2 сутринта да се оправи нещо (понеже е почивен ден двойно, празник стана четворно и като добавиха и нощен труд) и като погледнах сметката си ... са ни плащали по ~527 долара на час. Тука за месец блъскане не можеш да се доближиш...до заплащане на труда.

14

Анонимен

преди 3 години

Как е по ресторантите ? Нека някой да напише как се плаща там.

13

Анонимен

преди 3 години

Работодателите дават работа.В цял свят ги наричат работонаематели - емплойер. Само в България са обявени за работодатели.Първо да напишат истинското им име и задължения в законите и кодекса.

12

Анонимен

преди 3 години

Поредната порция гербави лъжи!И ние живеем тук все пак.

11

Анонимен

преди 3 години

В така наречения "частен бизнес" в България, всеки съчетава между 3 и 10 длъжности.Разбира се заплащането е за една, и то минималното възможно.

10

Чиновник

преди 3 години

До ЕлемагТи да не би сега да разбираш, че има такова нещо като "извънреден труд" и че се плаща двойно?

9

Анонимен

преди 3 години

В тази статия за Австрия ли става дума?

8

Анонимен

преди 3 години

Надеждите на гербавите калинки от другата (тяхната) реалност...

7

Анонимен

преди 3 години

Плаща се със здраве и парите ги взема друг капиталист с аптека.

6

Анонимен

преди 3 години

По лични сведения, само фирмите с небългарско участие заплащат извънредният труд според кодекса. Малките български фирми мачкат кодекса, като наемат смачкани хора. Т.е. наемат хора каквито са повечето в България.

5

У

преди 3 години

Смях...Вицът на деня! Очаквам какво ще пишат коментаторите