49

Анонимен

преди 3 години

Брей имало по комплексирани от българите ....северно македонците

48

КоминтерновФранкенща

преди 3 години

И да фиксираме веднъж завинаги-България не е била окупатор на Македония(1941-44г.)!Няма как да окупираш несъществуваща още държава,с несъществуващ народ и език още.Това е все едно българите да наричаме окупатори Римската империя и Византия за периода преди 681г.,само защото са владеели териториите и населението,от които ние после създаваме България и българския народ.Македонците преди 1944г. са били само едно решение на Коминтерна за създаване на нова нация,което БКП и ЮКП прилагат на практика!

47

Анонимен

преди 3 години

Какви български език и какви българи? глупости на таркалета.хората и езика им е един мес от славянски езици и разни етноси.едно сигурно само е це са откраднати името македония от древната гръцка история

46

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 48Верно е че имаме пълна независимост от Османската империя чак през 1908 г., но това е само на хартия, ние сме си били отделно от тях още от Освобождението :)) Това че ни било страх от тях също не е вярно, направо сме ги премазали през Балканската и Междусъюзническата война, но тогава българите са имали ясна представа кои са и защо се борят, естествено политиците са си същите, все дУпедавци :))

45

Анонимен

преди 3 години

Защо продължавате да се занимавате с този *** Йосип? Пак започва с поредицата от тъпизми и глупости и вие му се връзвате . Няма ние, няма вие ако РСМ иска да съществува трябва да признае че миналото й до 1945г,. е българско пък ако щат да си смучат каквото си искат от пръстите. Какъв македонец е човек с никнейм Йосип Броз Тито. Или с име Зоран Абсолютна сърбоманщина, те така са научени. Престанете да се занимавате с него,че кой знае още колко *** ще изсере.

44

Чукундур

преди 3 години

И вие кардашим и македонците сте едни и същи тикви !

43

Българин, скопенино

преди 3 години

До осип Броз Тито Не сме *** , а българи , српски яничарино.Преди българите са наричани мизи -траки , я гетите-траки са наречени слевени. От тях е създадена българската държава., защото са един нарид со един язик.За българи на Балканите има карти от век.на земите на днешна маСедония са се устанавили българите на каняз Кубер , брат на Каняз Аспарух.Как така вие кте славяни , а ние татари ,като са едни и същи хора.Не повтаряйте руските лъжи , защото те искат да откраснат кирилицата и сл

42

Анонимен

преди 3 години

До47ВладиБългарското правителство не е питиквало ВМОРО към въстанието през 1903г.Истотическите факти са ,че Русия многократно е натяквала на България ,да престане с подкрепата си за ВМОРО, и е била твърдо против въстание,като е предопредила Фердинанд,че в конфликт с Турция ,да не чака руска помощ.В края на 19 и началото на 20век руско-японските отношения са обтегнати и през 1903-5воюват.Москва не е искала 2ри фронт.

41

Анонимен

преди 3 години

Влади, НЕ МОЖЕМ ДА ИЗПРАТИМ ВОЙНИЦИ.Докога щесе обясняваме. Ние да 1908ма година сме страна васална на Султана. Всъщност не е рекъл не ни е окупирал по всички международни закони.Затова Фердинанд изпраща голямо количество оръжие нелегално ,нашите казарми буквално се изпразват. В Кюстендил работят месеци наред две работилници за гранати - ръчни бомби наричали са ги "одринки", заминават много доброволци цивилни.Нито Гърция, нито Сърбия не е изпратила и един човек

40

Влади

преди 3 години

От друга страна, и ние българите имаме големи грехове към Македония: 1.Цяло десетилетие България насърчава ВМОРО, въоръжава и изпраща чети в Македония, но през Илинденското въстание сме пас и нито един наш войник не отива на помощ. 2.През Балканската отиваме да завладяваме Цариград и Одрин, а оставяме сърби и гърци да окупират Македония. 3.Губим Първата Световна - пак излъгани надежди. 4.Губим Втората Световна-пак същата работа. За какво да се смятат за българи, щом после ще ги избият????

39

Анонимен

преди 3 години

Ако и тамошните деца са като тукашните,се успокойте.Днешното поколение не отваря учебниците и има защо.

38

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 42Никой не ви иска маке, може да си лаеш до безпир, вие сре никой :)) Ако беше маке което пише на кирилица, може би щеше да получиш малко уважение, нали вие сте измислили славянската азбука :))))))

37

Анонимен

преди 3 години

Не бъдете такива наивници,защото силно се съмнявам ,че България може да има самостоятелна политика.Всичко е нагласено от вън!

36

Анонимен

преди 3 години

До Bul gurГлупости на търкалета. Свещена простота. каквото и да е било тая държавичка съществува именно защото то е съществуевало. Да вземат да гледат себе си стига са лаяли срещу България. Пък и това няма отношение към това какви измишльотини пишат в учебниците си.

35

Анонимен

преди 3 години

До ВладиАми няма как да постъпят както Хърватия, Босна и Косово, страх ги е от историята която сме имали, тоест победителя е ясен :)) Колкото и да сме слаби в момента, историята казва че са ни забивали нож в гърба многократно, цяло чудо е, че не сме ги избили като племе :) Явно не сме чак толкова лоши :))

34

Анонимен

преди 3 години

До 24титоИ Ние искаме с отворени карти на световите исторци които свидетелстват ,че липсвате до 1945г.Аз,не знам да има по наведен народ от вас,севрномакедонците.Сърбите 25год.,1913-16,,1919-41г.ви тепаха и бехте прави сърби,за този период много не обичате да се споменава!Гърците ви притиснаха ,вие с сменихте ,името,знамето,античката история.

33

кан Кубер Македонски

преди 3 години

До осип Броз ТитоНикой не те кара да се пишеш българин . В 21 век сме пиши се както искаш , НО историята каквато е била трябва да се учи ,без фалшификати и кражби !!!Едно време един скопянец ми викаше ,, Дедо е бугарин ама язе сум македонец ,,, и аз го гледам и не вярвам на това еничарство

32

Анонимен

преди 3 години

Много са ми смешни псевдомакедонците - сега пък измислиха следното да говорят за това че в България било не знам си какво. Абе, араланкоолу, вие съществувате само защото там го имаше това нещо. В стремежа си да извадят от сто кладенеца вода тия направо стават смешни. Нека да престанат да говорят каква била България. Нека се видят те какво представляват. Нищо и никакво. И това не им дава мира. Затова толкова силно крещят та чак се давят. Жалка картинка.

31

Влади

преди 3 години

Всеки е прав за себе си. Обаче, братята македонци дават ли си сметка, че ако НИЕ НЕ ги бяхме признали първи и то категорично, с тях Сърбия щеше да постъпи както с Хърватско, Словения, Босна и Косово! Че сърбежите много добре си даваха сметка, че макар и отслабена , България ще се намеси при война в Македония.Това никой не го спомена, а трябваше. Сърбите щяха да убиват и разрушават в Македония, също както направиха другаде, ако не бяхме НИЕ БЪЛГАРИТЕ.Стига три, бе, тъъъпо парче!!!

30

Анонимен

преди 3 години

Цялата тази работа с Македония идва от Боко Тиквуня.Трябва ,да спечели изборите на всяка цена,и ще ги спечели!Лично аз съм изненадан колко ,,експерти"по мак.въпрос имало в България!