71

Анонимен

преди 3 години

Изглежда като изкуствено помпане на цена.Несериозно е тристайна панелка да струва колкото голяма къща в Канада но е факт.

70

Анонимен

преди 3 години

Изглежда като изкуствено помпане на цена.Несериозно е тристайна панелка да струва колкото голяма къща в Канада но е факт.

69

Анонимен

преди 3 години

В момента цените са на върха на вълната, почнала от 2014 след фалита на КТБ. Икономическата логика е, че следва спад,...но положението е непредсказуемо. Много са факторите и някои са непредвидими.

68

АнонимеН

преди 3 години

ПОСКЪПНАЛИ СА ПРЕДИ 2020!!!-------------СЕГА ГЛЕДАМ ЕДИН АПАРТАМЕНТ ОТ ПОЛОВИН ГОДИНА НЕ МОГАТ ДА ГО ПРОДАДАТ И НЕ Е СКЪП!-------------С ТАЗИ НОВИНА ЯВНО СЕ ОПИТВАТ ДА НАКАРАТ БАЛАМИТЕ ДА КУПУВАТ СЕГА ,ЩОТО ПАЗАРА СЕ СВИ!

67

Съселянин

преди 3 години

До брокитата: не, не купуваме, даже мислим да продаваме каквото имаме в София. Още някой друг локдаун и животът в големия град ще се обезмисли.

66

Анонимен

преди 3 години

Новото строителство е ***. Тънки стени, кофти разпределение, нереална квадратура. Да продължавам ли да изброявам? Аз заложих на тухлена сграда, строена преди 2000г. с класическо разпределение - дневна, отделна кухня, баня, коридор и спалня, с реална квадратура.Който му е кеф да си влиза от вратата в хола - жив и здрав, такива се продават много в момента.

65

The Real Бай Иван

преди 3 години

Смъртността е нараснала с 20 хил души тази година. Въпреки че официалната статистика сочи 7 хил от коронавирус, останалите 13 хил повече реална смърност от НСИ просто няма от какво да са.От коронавирус умират пенсионери. Предимно и почти единствено градски пенсионери.Те живеят в панелки. Предстои наводняване на пазара с панелки - продажби и наеми. Гуньо от Павликени ще има избор. Пък бетона нека си чака и 2000 евро/кв.м. Може пък и някой да се върже.

64

Анонимен

преди 3 години

Това може да ви покаже реалното обезценяване на Тиквените левчета.

63

The Real Бай Иван

преди 3 години

Спокойно бе хора. Не се карайте. Дайте да изчакаме до пролетта. Моят съвет е - ако имате да продавате, сега е момента. Пролетта може да се наложи да се състезавате на пазар, на който са излязли още много.В момента новото строителство и високите му цени дърпа цените на панелите нагоре също. Защото много хора прибягват към тях в края на краищата.Отсега нататък ще е точно обратното - панелите ще дърпат цените надолу. Гуньо от Павликени като дойде у Софията да не мислите че ще извади пачка.

62

Иванов

преди 3 години

Трябва да си луд или много на зор Иванов да купуваш апартамент на 1000 евро при положение че на строителя му излиза 450 евро. Всички станаха строители .

61

Анонимен

преди 3 години

Спад ще има, но най-рано след година. Никой не знае с колко. Много са влияещите фактори, определящи цените. Заплати, данъци, лихви, демография, външни фактори и т.н., и т.н. Ще поживеем и ще видим. :)

60

Анонимен

преди 3 години

Много сте ми смешни като започнете да ми обяснявате какви долари се печатали? И какво от това, като ние сме вързани с еврото. Доларът се обезценява спрямо еврото. Който го следи ще знае. Както ме интересува колко е долара за апартамент в София?

59

Пич

преди 3 години

Само за 2020 година паричната маса в долари се е увеличила с цели 25%.Яко се печата.Изводите са за вас...накъде биха могли да отидат цените и как да защитите спестяванията си.

58

Анонимен

преди 3 години

Някакъв мит е създаден от брокерите че хората с пари купуват, а сервитьорите не. Аз съм ръководител на екип инженери с 5 цифрена заплата. Продадох си апартамента преди няколко месеца и сега очаквам срива за да си купя 2 за тези пари. Умните хора знаят какво предстои. Имотите с софия не отговарят на цената си, всичко е изкуствено надуто. За пп малко пари в друга европейска столица може да се купи жилище, което не е заобиколено с бетон

57

до 71

преди 3 години

Абе, аз други наблюдения имам. Доста народ около мен иска да купува, обаче като чуе за какви цени иде реч и се отказват. Цените не падат, напротив - растат нагоре. Дори на зелено цените са доста извратени, и най-интересното е, че докато 'помислиш', вече качествените апартаменти - разбирай тези с хубави изглед и изложение, вече са продадени.

56

Анонимен

преди 3 години

Цените на жилищата в софия вече падат, затова излизат такива статии в минало време. Големия срив се очаква като скочат лихвите по кредитите

55

Анонимен

преди 3 години

В САЩ започна да се говори за намаляване на заплатите под предлог, че сега работника си работи от дома. В Русе по официални данни 20% от апартаментите са празни. Сигурно така е и в София. Очаквам скоро или цените на жилищата да паднат, или да се намали строителството им.

54

До 60

преди 3 години

А умниците ръсят луди пари за кафези и плащат за 90 квадрата, а реална полезна жилищна площ няма и 70. Тъпчат се един до друг, над друг, под друг и са щастливи, че нямат и въздух за дишане.

53

Анонимен

преди 3 години

При диктатора Каддафи в Либия не е можело да се търгува с жилища. Но всички видяхма как го убиха.

52

Анонимен

преди 3 години

Ами не купивайте като ви е скъпо бе, защо купувате? Да не би брокерите да ви принуждават насила?