35

Стар Софиянец

преди 3 години

До 42Явно не знаеш за пенсионния фонд от царско време, който плащаше пенсиите на 53000 човека до 1951 година, а останалите над 2 милиона възрастни хора в България нямаха пенсии. След 1951 година как продължиха да плащат пенсии на осигурявалите се във фонда? Нали според теб фонда е ограбен...

34

До 26 Замислен

преди 3 години

По принцип си прав, но не съвсем. Сега към пенсиите са прикачени социални плащания, неправилно наричани пенсии и затова изглежда, че осигурителните вноски не достигат за пенсиите. Примерно така наречената минимална пенсия е сбор от изчислената пенсия и социално плащане до размера на минималната пенсия.

33

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 30... и как ще стане елит ромското население! Ех, че светли времена ще настанат!Не е хубаво хора без акъл да се пробват да разсъждават, че и на другите публично акъл да дават.

32

Анонимен

преди 3 години

До ТАЯ ДЕМОКРАЦИЯАми бегай тогава в някоя тоталитарна държава, на благинка и свобода. Кеф ти Беларус, кеф ти Русия, кеф ти Северна Корея... Избор богат, щом демокрацията ти е крива.

31

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 4Ало, коя е тази банка, дето дава 5% лихва? Кажи, да си преместя парите в нея! Щото всички банки от няколко години насам дават годишна лихва от порядъка на 0.2%.

30

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 23Сега да ви обясня. Това със ограбването на пенсионния фонд от комунистите го измислиха СДС на времето. По причина "да им вървят демократичните промени". Такива фондове от типа "пещерата на Али-баба" пълни с пари от където комунистите гребат и пълнят пазвите си ги има само в сънищата на "гладни демократи". Германеца Бисмарк /не бъркай с Карл Маркс/ е измислил разходо-покривната пенсионна система. Комунист това не може го измисли. Умен човек е Бисмарк - да го знаеш!

29

Готъм

преди 3 години

Към този месец би трябвало да имам малко над 20000 по моята партида и съм на 35. Ако не беше коронакризата, може и 25000 да станат. А вноската ми е много малка, заради ограниченията за макс осигурителен доход от 3000лв. Бях гледал в онлайн калкулатор, че ако се пенаионирам на 65 при 3% доходност на година средно, ще взимам втора пенсия от 1037.19лв (инфлацията... един Бог знае)

28

До 31

преди 3 години

Ако бира и 2 кока коли са ти първите разходи, няма да доживееш до пенсия

27

Анонимен

преди 3 години

Цялата система работи само, ако целия си живот сте се осигурявали в нея. Много е важно да се натрупа доходност за много години, проста математическа зависимост. Другото важно е, да не се пенсионирате в лоша година с лоша доходност (като тази година). В заключение, тези които се пенсионират сега са много прецакани!

26

Анонимен

преди 3 години

Не трябва да има пенсии - кой колкото деца е направил те да го хранят- ще видите тогава как ще изпищят всякакви гейове и гейки - другото е кражба от нормалните хора...

25

ДДРОнег

преди 3 години

:)"Ако имам тоз късмет, да доживея, чак до пенсия ... ще разкажа свойте спомени, въпреки че нямам полза от това ."Чия е тази песен , помни ли някой :)

24

.!.

преди 3 години

Значи КРАЖБИ КРАЖБИ КРАЖБИ и пак КРАЖБИ! тия фондове КРАДЪТ толкова пари, че шефовете им и ръководството им получават по над 100к заплати месечно! Но коато се пенсионирам на 67, както се говори напоследък, при 45 лв на месец КОЛКО години трябва да живея за да си ги върна!? Не за друго но средната продължителност на живота в БГ е 70г за мъже и 74 за жени! Ай да ви го начукам!!! Цял живот ме КРАДЕТЕ и даже и след смърта ми ще ме крадете!!!!!!!!!

23

Замислен

преди 3 години

Този "пенсионен" проблем ще се задълбочава с огромна скорост. В момента използваме пенсионния модел "Бисмарк" ама той е създаден 1918-та година. Тогава, двама родители са оставяли по 4..5..6..8...12 деца. И е работил. Днес няма как да се получи. Пенсионните вноски от работещите не знам дали покриват и половината от разходите за пенсии. Та се налага да се вкарват пари от съвсем други пера. Реално ако ползваме само вноските една пенсия днес би трябвало да е около 100 лева.

22

Анонимен

преди 3 години

Никой няма да Ви остави да живеете до пенсия за да взимате пенсия! Още колко ковида ни чакат

21

Анонимен

преди 3 години

Трбва да внеса 9000, за да взимам 45 лв на месец. Това значи,че за да си върна тези 9000 лв трябва да ми изплащат почти 20 г пенсия. А нали се сещате колко пенсионери доживяват такава възраст. Предпочитам да ми върнат парите накуп и да си ги харча както искам преди да ги е изяла инфлацията.

20

Анонимен

преди 3 години

По-младите не помнят, но комунистите вече веднъж присвоиха пенсиите на народа. Сега го правят за втори път и ни убеждават, че всичко е законно

19

Русия

преди 3 години

Двойку бурЮСУФ е дъното на Юропата и сфита. Напрай на първи пу смъртност ф света.Очаквайти чудеса *** пенциити, какту със здравната система.Над 22 пенсионни фонда има, никуй нищу ниги знай. Ши стани кат Катебету.

18

Анонимен

преди 3 години

Главният прокурор трябва да ги разследва

17

Тарикат

преди 3 години

Колеги, на 42 години съм вече. За 20 и кусур години здраво, ама много здраво бачкане нямам и месец официален трудов стаж. Цялото плащане кеш, на ръка, без данъци! Само дето още довечера мога да се пенсионирам с 1200 евро наеми от търговски помещения. А ги имам, защото вместо да изхранвам държавни служители и пенсионери, които не познавам съм си ги купил във времето със спестените пари. Пък като се гътна, живот и здраве, имотите отиват при децата. Това е положението.

16

Сметалото

преди 3 години

Тази криминална история "пенсионни осигуровки" трябва НЕЗАБАВНО да се премахне и въведе "пенсионна застраховка" ! С възможност за онаследяване на натрупаната сума. Нямам никакъв стимул 40 години да ви давам пари и ако се гътна на 65, събраните пари да изгарят!