15

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 14Ох, това татово време! Определено не си в час! До 2018-та имахме 2 хеликоптера линейки. Юли 2019-та продадохме и втория хеликоптер линейка. Защото на българина 36лв. годишно за застраховка му се свидят. Но иска да получава първокласна услуга. Прочете ли, че момичето е имало застраховака? Колко хора по писти и в планината в Б-г имат"планинска"застрахова? Колко хора имат медицинска? До 2018се предлагаше и транспорт до болница с хеликоптер. Но никой не иска да плаща. Ако може друг.

14

наблюдател

преди 3 години

Правилният път е Радев да кара хеликоптера и да не занимава с политика.

13

Анонимен

преди 3 години

По татово време България разполагаше с четири самолета-болници и с два специални хеликоптера дадени й от СССР. По времето на властването на охранителя на Тато, през 21-ви век, у нас не самолети, даже хеликоптер за въздушна помощ няма. Днес нуждаещите се от медицинска помощ умират на стълбищата на болниците. За какви планини говорите?

12

waitwut?

преди 3 години

Само между другото, преди някой да каже, че не може ВВС да се занимава с такива задачи - да го каже на половин Западна европа, включително тук в Германия където до-скоро ползваха 50 годишни Хюита, та може да се пропусне поредният договор за "нови" машини, без повечето радиоелектронно оборудване и базирани на платформа на съшите години като "вехтата" стара техника XD

11

само БиеСиеПие

преди 3 години

В Механикът с Джейсън Стейтъм имаше сцена как медицински хеликоптер излита от Варна и каца директно на летящата чиния на Кyрнелия на Бузлуджа. Това у нас само на филм го има.

10

waitwut?

преди 3 години

Добре, а защо не използваме хеликоптерите на ВВС за тези цели? Според Jane's Defence имаме общо 21 транспортни машини (без тези на "флота"), които със сигурност могат да бъдат оборудвани с модули за аеромедицинска евакуация и съм сигурен, че такива комплекти особено за 206ците и AS532ките със сигурност ще струват по-малко дори от 1 нова машина (особено ако тази машина се плаща с европейски програми и държ. бюджет). Пък и така нашите пилоти ще трупат опит,че да спрат да се пенсионират с <1000часа

9

поркю тиквочев

преди 3 години

нали имате самолети ве ко ривети. руснаците им треперят мартинките като чуят за нашия блок замолети. путин за това се е скрил у бункеро. вие сега некви келикоптери. жертвайте се малко за нато, за атлантическите ценности. сега още самолети че поръчваме да мое да напълни самолетоносача. е как кой самолетоносач, тоя за който че поръчваме самолетите. нищо че не останаха млади хора тука, важни са ценностите.

8

Анонимен

преди 3 години

Щом има 6 площадки изградени най-логично е да се купят 6 хеликоптера дори не е нужно да се изчислява от колко хеликоптера имаме нужда. 6 площадки имат нужда от 6 хеликоптера 6:6=1 Всяка болна площадка ще си има по един хеликоптер.

7

Анонимен

преди 3 години

Изграждането на 6 хеликоптерни площадки е причина да нямаме 6 хеликоптера от които може да се стигне до всяка точка и да обслужват нуждите на организацията. Организията от болни най-голямата организация на света.

6

Рара

преди 3 години

до СатираС 40-50 милиона ще купим 15 не 2-3 броя

5

Койчо

преди 3 години

България е единствената държава в която управляващите са откраднали парите за медецински хеликоптери

4

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен Само 6 лицензирани площадки ? А защо при социализма ,всички окръжни окръжни болници имаха хеликоптерни площадки и още са си там ,буренясали ? Какво пречи да бъдат лицензирани ?Нищо не пречи ,ама няма желание ,интерес .

3

Левтер

преди 3 години

Затова пък за шкафчето пари има!

2

Сатира

преди 3 години

Срамна работа последната една година дадохме 2,5 милиарда за Ф 16, за ремонт на СУ 25, за нови договори за оръжия. А "нямаме" 40-50 милиона да купим 2-3 медицински хеликоптера.

1

Анонимен

преди 3 години

в републиката на чалгарите мутрите имат хеликоптери и некадърниците връзкари партийни бизнесмени на които стадото ръкопляска под команда но за болните няма хеликоптер, типично за пропадналите нагли крадливи нации със мания за величие на всичкото отгоре