253

Emigrant

преди 3 години

Значи в Германия щеш не щеш ще се напрегнеш и ще вземаш някакво ниво на езикът им за да ти дадат работа?!А пък В БГто можеш да се родиш,да ти дадат паспорт и гражданство по заслуга,а ти да сричаш цял живот българския език,все едно,че си току дошъл американец от корпуса на мира?!!Да не обиждам американците все пак,щото те ако останат за 3 години почват да говорят по добре от БГ индианците!!Какво да чакаш от племе дето драпа да се различава и да се прави на интересно и многострадално!???

252

Един от Германия

преди 3 години

Ей как се обърна светът ! Германия вече не е тази чиста и преветлива страна от преди 30 год. Тук съм завършил инженерство, женен съм за германка и имам дъщеря и вече 2 внучета. В нашия град през 1990 бяхме пет-шест българи - мъже и жени - един професор по физика, една биоложка, един лекар, една аптекарка и аз. Защо тогава Дойче Веле не пишеше нищо за нас не ми е ясно. А сега българите не се ползваме с добро име, как стана така. Че ние петимата сме едни от големите данъкоплатци, както и децата ни

251

....

преди 3 години

ако може да изпратим всички негоподобни и после да им забраним да се връщат, аз ще се оправя с политиците и олигарсите след това :)

250

Анонимен

преди 3 години

Нямам нищо против ромите, но този, ако наистина търси работа, ще отиде в Мюнхен, Хамбург или Берлин, а не в Дуисбург или Гелзенкирхен.

249

Анонимен

преди 3 години

Щом е стигнал до ниво немски Б2 и иска да продължи до ниво немски С1 е голям напредакХората живеят от 50 г в Германия и не са ходили даже на един курс по Немски щото са мързеливи

248

оцеляваща

преди 3 години

В този район на Германия е пълно с български .Тоя ако наистина искаше да работи,живее и се адаптира,нямаше да отиде там.При това е бил на по-добри места за работа и живеене.Така,че списващите статията,да не ни баламосват.Истинските българи са работливи и чисти.

247

Анонимен

преди 3 години

Има роми, които са много напред с материала, и в БГ, и на запад. Има роми с ресторанти, които почиват в Дубай, някои от тях имат бизнеси и са доста оправни, не всички са като от селата в Северозапад.

246

Цветанов

преди 3 години

Много странно,от 2012 до сега се пише че е работил на едно място. Това значи че лежи на социалната система там в Германия или на небезизвестния Job Center. Е да, не може да не отбележим че той казва че има B1 ниво на езика.

245

Колега

преди 3 години

Познавам Фейми. Работливо момче е. Ще успее. А тук в България за съжаление ще останат преобладаващо мързеливи хора докопали се до държавна хранилка. Това е реалността.

244

Тоско

преди 3 години

Нека всички "българи" като Фейди да видят тази "новина" и задружно да отидат при него колкото се може по-бързо!

243

Анонимен

преди 3 години

Тоя досега трябваше да говори чудесен немски бе ;)И не е никакъв българин.Егати безсмислената статия.

242

Анонимен

преди 3 години

В България е събирал метал,а там го е обработвал!Най-доброто нещо за наште в Германия е Социала,дето всички цицат за помощи!

241

Леле

преди 3 години

Живее от няколко години..., напредва с езика... , търси си работа ....АХАХААХХА

240

Наско

преди 3 години

От България по хубаво няма!Който не знае език и няма добра професия въобще да не ходи в Германия!В България ще намери работа за 1000нетно за 8часа само да иска.Повечето ще кажат,че пенсията е голяма в Германия.Работил си като роб цял живот отделял си 2/3 от заплатата за данъци,осигуровки,застраховки,наеми и какво ли не....И ти остава 1/3 за храна и дрехи.Като затворник седиш събота и неделя и се наливаш с бира,като прасе.Ти на млади години си бял роб чакай на дърти години да живееш!

239

1

преди 3 години

До Един от ГерманияВ Германия вноските винаги са били такива и нямат нищо общо с "емигрантите" и всичко общо със здравната им система, където трябва да се финансират държавните болници и лекарствата.

238

1

преди 3 години

До Анонимен 246"Германия е била добра държава за живеене когато преди 150-200 години в нея са живели 95% немци.Сега е филм на ужасите мулти култи."Каза човек, който не е живял и един ден в Германия.

237

Анонимен

преди 3 години

2018 лятото гледам от влака на една гара до Хайделберг една тлъста ромка метала чанта и гордо изпъчена,като истинска германска поданичка да сурне домашни чехли докато напуска спирката.Как да не я познаеш?!Също сякаш бях пред Кауфланд срещу Столюпеново.

236

Анонимен

преди 3 години

Много е хубаво че ро. Момите отидоха в Германия, но за съжаление се връщат всяка година и си стоят къщи тук. Няма да се отървем лесно...

235

Грешка

преди 3 години

Фейми не е българин а чистокръвен немец кореняк от Дуизбург.

234

Анонимен

преди 3 години

242 айде без легенди. Ти с 10 000 бруто заплата ли си? 40 % не плащаш отдръжка от заплатата. Аз пращам 30 и малко и съм най-лошата данъчен клас. Вие с жена ти при 4 и 4 сте 20 и няколко процента.