Абе нищо недейте да ядете най-добре, да не вземете да умрете! Яжте си йодирана сол да не ви се прецакат щитовидните жлези.
Не залитайте в тази посока! Нито хималайската, нито морската, нито обикновената сол са полезни! Една от многото причини да сме първи по смъртност в света в последните 15+ години НЕ е корона вируса, а вредната диета,богата на свръх количество сол и много мазнини и червено месо.Натриевата сол доказано (научно,а не една леля казала в бгмама) скапва сърдечносъдовата с-***.А сега за хималайската и морската - в тях основния проблем е, че липсва елемента Йод. Не случайно обикновената сол е йодирана.
Хималаите?Щото аз четох "източници пожелаи анонимност" че ако употребяваш от към китайската част, ти се дърпат очите, а от непалската потъмняваш.Оголиха ги тези Хималаи, не остана сол по тях:)
До Анонимен 2Натриевият хлорид е чисто бял. Получавал съм с много играчка - множество прекристализации, игра с температури, изплакване на едрите кристали, натриев хлорид със супервисока чистота. Бял е!Хималайската сол е розова до виолетова. Ерго? Затаковай ги твоите източници - в хималайската има микроелементи, които обикновено са полезни като ядра на металоферменти. Подозирам, че има и нищожни количества манган. Отрова, но ценен в определени концентрации.Яжте хималайска или морска сол!
Консумира се само с набор от скъпи етерични масла и прехвърляне на чакри от една ръка в друга.
Може ли и да посочите реферираните статии в научни издания, в които са подробно описани клиничните изследвания с участие на контролни групи, доказали как хималайската сол "пречиствала организма от токсини"? Защото дотук всичко е на равнището на Инстаграм инфлуенсърки.
Хималайска сол - как да я консумирате през зимата?