60

Анонимен

преди 3 години

За какво ти е двегодишен имунитет, щом вирусът мутира на шест месеца.Явно няма да произвеждат повече ваксини, докато не използват сегашните.

59

Анонимен

преди 3 години

Противошапная.Универсалная...Да не излезе,че две години не трябва да пийваш, за да действа

58

Сандо

преди 3 години

къв Спутник вееее, и после 2 месеца да не поркам .... *** ще пресъхна и ще умра!

57

Анонимен

преди 3 години

Как пък разбраха за двете години. Вчера съчиниха ваксината. Да не излезе, че те са пуснали ковида 19 по света!

56

Анонимен

преди 3 години

Много им калпаво клипчето на ушанките бе - само 2 години изкарвала ваксината им. Да бяха уточнили, че става дума за ваксина за *** :))))

55

Анонимен

преди 3 години

Откакто почнахга да се ваксинират и им се удвоиха заболелите!

54

Анонимен

преди 3 години

Аз ще се ваксинирам с руска ваксина ако имам възможност. Не вярвам на западните измамници. Всичко е за едната печалба и не им пука дали ще уморят хората или не. И тук стана така, загубихме всичко човешко за пари. Има лекари взимат по 50 000 лева заплати и все те гледат в ръцете, в същото време държавните болници са с дългове и мизерия. Не вярвам на ЕС, не вярвам на САЩ - те превърнаха България в държава от третия свят, те ни заробиха.

53

Анонимен

преди 3 години

Тая руска ваксина вече ми поникна на главата.Струва ми се, че като пусна чешмата и от там ще потече.Голема пропаганда големото чудо.Руснаците и пиар не знаят как се прави.Мислят си, че колкото повече реват хората толкова повече им вярват.

52

Анонимен

преди 3 години

Попаднах на материали от изследователи на първия коронавирус от 2002. Една от графиките недвусмислено показва, че преболедувалите SARS запазват естествен имунитет за около 2 години. Нямам никакви основания да мисля, че както с ваксинираните, така и с преболедувалите положението няма да бъде същото. Вирусите SARS и SARS-CoV-2 са братовчеди, какво ми говори за Ебола тук този пропагандист?

51

бай Ставри

преди 3 години

Автора не е отбелязал, че р00ската година трае дълго, според нуждите им. В случая, ще трае, 42 месеца, всяка

50

аз

преди 3 години

мишоци, не дърпайте дявола за опашката, да не се редите един ден на опашка пред едно посолство за визи, за да спасявате децата си с тая ваксина

49

Гаранция 2 години

преди 3 години

Се дава само на оцелелите

48

Анонимен

преди 3 години

Между Спутник и западните РНК ваксини има само една принципна разлика - "товарният вагон" за доставяне на вирусния РНК фрагмент в рибозомите на клетките. При РНК ваксините за доставка се използва изкуствено създадена частица, а при Спутник - "изкормен" безобиден вирус, който е натъпкан с ново Ковид геномно съдържание. Ефективността се определя преди всичко от избора на това съдържание. Не вярвам руснаците да са намерили по-удачна вирусна фрагментна мишена от американците.

47

до анонимен

преди 3 години

2 години ама руснаците не искат да си я слагат щото за да хване 2 седмици не трябвало да пият алкохол---Вземи прочети упътванието на каквото и да е било лекарство и шъ видиш кво пише за употребата на алкохол.А, и не забравяй да питаш ДжиПито си кът слагъш някоя от западните ваксни може ли след това да я "полееш" обилно с ракийка и мезе!Проблемъ е, че наближават Новогодишните и Коледни празници (у Русия Коледа я празнуват по-старо на 6 януари) а, кой колко пие това е друга тема за дискусия

46

Анонимен

преди 3 години

2 години ама руснаците не искат да си я слагат щото за да хване 2 седмици не трябвало да пият алкохол

45

Анонимен

преди 3 години

Аз шъ изчакам до края на Септември 2021 г., малко преди началото на новия грипен сезон през Октомври.До тогава ефективноста и безопастноста на различните Ковид ваксини ще е доста по-ясен.

44

Анонимен

преди 3 години

За толкова глупави ли ни мислят? Ваксината против едра шарка е на практика доживотна. По подобен начин мога да кажа, че и Спутник е доживотна. Това, че една ваксина дава траен имунитет за даден вирус, не значи, че друга изработена по същата технология ваксина ще бъде също толкова ефективна за друг вирус. Мутациите на вируса, които заобикалят антителата, взеха ли ги под внимание? Я вижте с грипа какво става!

43

Анонимен

преди 3 години

2 години гаранция значи. В щом и след отравяне с отровното бойно вещество Новочик, хората преживяха над 2 години, то сигурно и с ваксината ще е така.

42

АЗ

преди 3 години

Нов прочит на лозунга от едно време"Съветският болен е най здравия болен в целия свят"

41

Анонимен

преди 3 години

Не е вярно! Спутник Въ решава проблемите завинаги. Бий ваксинучка и лягай в ковчего, оттам нататък проблеми йок. Говори се, че било безболезнено.