32

пешо

преди 3 години

Безработицата расте това е истината.ГЕРБ са задействали пропагандната машина по медиите и са пуснали *** по сайтовете и соц.платформи,защото ще се опитат да направят всичко възможно за спечелване на изборите.Истината ще излезе обаче ,защото бизнеса най -много мрази да губи пари .

31

Анонимен

преди 3 години

Започнали са... На мястото на напуснали, пенсионирани, емигрирали... Няма нищо за хвалба!

30

тъпи софийски геги

преди 3 години

Прави впечатление обаче, че много от отговорите са на софиянци. Отбелязвам го като факт, защото от постовете лъха много самоувереност и наглост...за голяма част от бг народа това си е непосилна сума, далче в мечтите им. София и 1-2 големи градове не са БГ.

29

до 28

преди 3 години

А какво работиш бе герберски **ник? С висше като кажа 2000 лева на интервю ме пращат вкъщи. В София. Ей много сте нагли това връзкарчетата.

28

БГ е гето

преди 3 години

Варшава - редова къща - 100 хиляди евроВ София една такава е поне 500 хиляди, а за 100 хиляди взимаш апартамент ново строителство, но в Левски Г.

27

До 25

преди 3 години

Не работя ИТ и средната заплата при нас е далеч над 6000лв.. Швейцарска компания 120 човека в София. Жена ми не е ИТ и взима 7000лв.. Свери си часовника.

26

Анонимен

преди 3 години

Платените ГЕРБ *** вече се уляха 9500 лева заплата хахаха. Не всички са ИТ-та. Някои си живеят в балон на герберска издръжка, но ще реват един ден, че няма учители и лекари.

25

Бюро по труда Подуян

преди 3 години

На мен ми звъннаха от бюрото по труда кв Левски София да ми кажат че ми прекратяват регистрацията понеже "не съм търсил работа чрез тях". Не е вярно, те никога при ходенето ми нищо не са предложили. Ако сам си търсиш за какво са сложени тия герберастки калинки там да лапат мухите?

24

Мартин

преди 3 години

Абе по форумите все митове 3600 лева заплати. Пълни глупости, по фирмите в София извън ИТ това е нечувано за редови служител. Аман от пропаганда колко богати сме при нереза ББ.

23

анонимен

преди 3 години

Бюрото по труда не са намерили работа на никого Те просто са назначени да получават възнаграждения за несвършена работа Това са хора назначени без образование без никакви знания и умения за дадената работа която работят

22

до 14

преди 3 години

Това не променя факта каква квалификация изисква работата, която си работила- това е казал човекът. Аз съм завършил информатика, ама имам бизнес, корено различен от това. Въпреки че като програмист взимах петцифрена заплата, не е моето, на сила беше, за да спестя за идеите си. Туризма го забрави, свърши се. Едно време вски се натискаше да става икономист, днеска ме молят по телефона да ме консултирали в кой фонд да влагам тройкаджии от УНСС, защото нямат работа.

21

Анонимен

преди 3 години

Абе дай на българина да лае колко е зле. Кръчмите- пръскаха се по шевоете и *** пръв по смъртност. Морето- претъпкано, не можеш място на плажа да си намериш. Иначе нямали работа. Да ги ожалиш...

20

писна ми

преди 3 години

до 18 , съгласна съм с доводите ти :)

19

до 18

преди 3 години

Редица чужди компании работят с бюрото по труда по младежка заетост. Например, при нас взимаме хора на начална заплата 3600лв. бруто с висше образование. Част от тях са от бюрото, част- от компанията. Жена ми преди много години започна през бюрото, като завърши университет. В момента самата тя управлява човешките ресурси на немска компания и работи с млади хора от бюрото. Дори през сайта на компанията да започнеш работа, пак се минава през бюрото в твои интерес- взимаш от компанията + бюрото.

18

Анонимен

преди 3 години

Почи цялата истерия с безработицата идва от изританите от ЕС сезонни работници без никаква квалификация. Върнаха се по села и паланки и започнаха да лаят. Друга част са хората от сивия сектор. Хотели, ресторанти, барове. Нормално е помощ да получиош според платените данъци и осигуровки. Каква помощ да получи Мими, сервитьорката, която на вечер изкарва по 300лв., ама по документи се осигурява на половин работен ден- 305лв.. Каква помощ да получи Пенка- фризьорката, която касов бон не знае що е?!

17

Анонимен

преди 3 години

До писна миОт бюрото по труда има смисъл, ако искаш да почнеш работа по специалността ти и си завършил скоро, но досега не си работил. Може да се уредиш, но трябва да чакаш.Също има смисъл, ако си пред пенсиониране и искаш някоя работа, която да не я раобтиш, за да можеш да се пенсионираш.Хубавите позиции в бярото по труда са малко.

16

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 8Местата за квалифицираните кадри не са много в някои градове.В някои градове най-лесно се намира обща работа.

15

Ужааас

преди 3 години

но над милион са изгубили работата си.

14

Анонимен

преди 3 години

А въпросът е колко са останали без работа.То може да измислят и някакви програми да се брой колко хора спазват мерките и колко не спазват и след това да се пишат доклади с цел намаляване на безработицата ако искат.

13

писна ми

преди 3 години

Бях в туризма,защото ми харесваше.Имам висше образование,учила съм в Германия..така,че трети клас...без коментар...но тъй като съм " проста " съм взимала хилядите, имах спестявания и сега пак съм на работа..дано никой не остава без работа,макар че тенденциите за други