17

факт

преди 3 години

Трябва зъбите да се мият пъти дневно с четка от косми на диво прасе, нарича се четина. Пастата се приготвя от преситена пепел от върбови клони, липови клони и пепел от дъб. Към пепелта се добавя вода, бърка се докато стане на гъста кашичка, слагат се 10 капки ментова тинктура, и веднъж седмично се слагат 3 щипки хлябна сода бикарбонат. Проблемът е, че всичко това се прави по около 5 минути преди всяко миене на зъбите. Не може да се приготвя повече от 1 доза.

16

Ами

преди 3 години

На 5 годинки това са им млечните зъби, не са постоянните, какво се тръшкате толкова?

15

Професор Тюхчеф

преди 3 години

По-големият проблем е че българинът отива на зъболекар, когато зъбът е трудно(и скъпо) спасяем и като го брулнат 200-300-500 кинта реве какви са скъпчии. Аз посещавам всеки 6 месеца и са 40-50лв пломбата.

14

Обективно

преди 3 години

Ами така е като махнаха зъболекарите в училищата. Сега има само 5 човека, които имат уж групови практики в различни училища и източват по хиляди левове месечно от здравната каса. Ама хич не са случайни хора. А такава " групова" практика е нонсенс, защото въобще не е групова, а е на съвсем различни места в градовете, в някои определени училища.

13

До 8

преди 3 години

Защо не споделиш, ако не е тайна?

12

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 12Аз писах че има хора, които си мият веднъж в седмицата зъбите и нищо им няма, не писах че въобще не си мият зъбите :)) Точно до генетика си е, дори и да си миеш редовно зъбите, все някога ще се развалят, не си мисли че хлора ще те спаси, просто отлага :)

11

нал тъй

преди 3 години

държавата е виновна , тя трябва да учи децата да си мият зъбите , мама и тати са у фейсо !

10

Анонимен

преди 3 години

Генетика, ама друг път. Хранене и орална хигиена. Ако миеш зъбите редовно, включително вода за уста, не ядещ сладко (или поне по- малко) и най- вече не пиеш газирано (фосфорната килелина в колата буквално разяжда зъбите и костите, всичко е ок.Няма човек, който не си мие зъбите, не ходи на зъболекар и всичко да му е наред.

9

ТОВА Е ИСТИНАТА

преди 3 години

И ЦЕЛИЯТ НИ НАРОД Е С ПО ТРИ БОЛЕСТИ, КОИТО ПОЧВАТ ТОЧНО ДО 7 ГОДИНКИ И ПРОДЪЛЖАВА НЕВЕЖЕСТВТОТО ДО 40 ГОДИНИ, КОГАТО МАНТАЛИТЕТЪТ НИ ПОГУБВА ЦЕЛИЯ ОРГАНИЗЪМ ! НАРОДЪТ НИ Е БЕЗ ЗДРАВНА КУЛТУРА ОТ ДЕСЕТИЛЕТИЯ ! ! !

8

Анонимен

преди 3 години

Беззъба нация!

7

Анонимен

преди 3 години

Нормално, то си е и до генетика. Аз също имах доста кариеси, що зъболекари съм обиколил :)) Също е важно да ги миеш всеки ден, аз понякога пропускам, за тинейджърските години да не говорим :) Но пак всичко опира до гените, има хора дето си мият веднъж в седмицата зъбите, няма кариеси, няма нищо :)))

6

Анонимен

преди 3 години

Ползвам едни билки каза ми ги един дядо на, 70 с всички негови зъби в устата аз не вярвах но 15 години като ги ползвам не съм отишъл на зъболекар

5

Анонимен

преди 3 години

Каво се очаква от *** силиконки, кото по погрешка са станали "майки". Тези кухи неща с тъпите им партньори от мъжки пол, тотално неграмотни и ограничени, няма как да знаят за зъбна хигиена и здравна грижа. В МОЛ-овете няма ограмотяващи програми.Лошото е, че тези грешки на природата след 20-30 години ще управляват т.нар. 'държава" България и ще трябва да разчитаме на тях.... Кариесите са им най-малкия проблем.Цели поколения след 90-та са граноломи.....Трагедия....

4

Анонимен

преди 3 години

Нека фа споделя и аз опит, понеже моето 4-годишно му мием зъбите откакто са 2 броя, и увисна с 5 кариеса изведнъж. В София децата зимно време масово се лекуват с инхалации с Пулмикорт, чат пат лотейл и с Вентолин. След всяка инхалация детето трябва да се жабурка и после да му се мият зъбите! Иначе този масов препарат просто ги разяжда! Бибероните с мед и липсата на миене не са водещите според мен, не знам защо този стоматолог не споменава други източници

3

Анонимен

преди 3 години

Навремето имаше зъболекарски кабинет във всяко училище.

2

Жалко, но факт

преди 3 години

Малко са , като гледам какво се дава на деца на годика-две: вафли, бисквитишоколадкифлиторти/пасти сокчета с неизвестен произход и състав....

1

ЕДИ КОЙСИ

преди 3 години

ЗА КАКВО ИМ СА ТИЯ ЗЪБИ ДА НЯМА ДА СА ДАЯТ С КУЧЕТАТА