21

Анонимен

преди 3 години

Единствения проблем е пренаселването на планетата. Другото са глупости.

20

Анонимен

преди 3 години

Ако васяхме от друга планета суровини и юатериали ДА !

19

Ами хайде да ревем

преди 3 години

Други вече напомниха, че всички използвани от хората вещества за изграждане материалните основи на цивилизацията не са изкопани на Луната, а само са трансформирани от "естественото" им състояние. Нищо не сме добавили. Това не е причина да се връщаме в пещерите и да обличаме въшлясалите кожи. Проблемът е друг - в трупането на отпадъци, голяма част от които са токсични за самите нас. Не се ли научим да ги преработваме, ще съжаляваме в доста близко бъдеще.

18

Анонимен

преди 3 години

Затова се стараят да намалят поне популацията хуманно: болести, хомосексуалност на пиедестал, отрови в храна, козметика и т. н и войни от време на време като не толкова хуманен способ. Въпреки това скоро ще стигнем максимума хора, които Земята може да изхранва, според някои 9, според други 10 милиарда.

17

11

преди 3 години

Пъъълни глупости. И тез гигатони, трилиони и квадрилиони ги нямат за нищо.

16

Анонимен

преди 3 години

То е едно и също бе, всичко се прави от материали на Земята, само се трансформира и моделира. Всичко си е тука. Надвишавало то.

15

Анонимен

преди 3 години

Стига с тия глупости бе. Всичко това се произвежда от материали на Земята, просто се моделира и трансформира. Има и химични процеси които пак си се балансират. Какво се увеличава не разбирам. Не мога само да се произнеса по въпроса на човешката популация, дали е едно и също ако на Земята има 3,5 млрд човешки същества или 10 млрд. Естествено че едното число е по-голямо от другото, но ми се струва че е едно и също.

14

защо

преди 3 години

"Сътвореното от човека надвишава теглото на биомасата на Земята"Как да е друто, като основен закон е растеж на икономиката. Същото е като да ускоряваме скоростта на колата. Резултат - катастрофа. За 70 години "ускорихме" населението на земята два пъти!!! Имаме растеж! Чака ни...

13

Анонимен

преди 3 години

Глупости! Кое в бетона, стъклото, металите или тухлите е изкуствено?

12

Анонимен

преди 3 години

Ние сме просто един агресивен паразитиращ вид, това е! Сигурно сме били първо на Марс, опоскали сме там, каквото има, станала е катастрофа и айде хоп на Земята. Сега и нея сме я докарали до тотална щета и е търси, къде да се емигрира, защото е ясно, че финала винаги е един и същ, независимо в каква среда ще живее вида.

11

Анонимен

преди 3 години

Пълни глупости, имаме само преминаване на вещества и съединения от едно състояние в друго. Всяко нещо създадено от човека е със съставки от придродата, изкуствено създадените материали също. Досега нищо не е създадено от въздуга, взето от небето и да му е предадена форма, която да тежи на Земята. Единствено биологичните видове, които се възпроизвеждат увеличават теглото. И какъв е извода - пренаселването на планетата и всички последици от това.

10

До 1 и 11

преди 3 години

Спрете с простотията бе хора! Интернет не е създаден ,*** да си,,изливат чуствата" като по стените на градски нужник.

9

Стар човек

преди 3 години

Ами вижте това което ни заобикаля.Манастирски ливади не са ливади както бяха до преди 25-30 години. Горуббляне, Драгалевци ,Бояна Симеоново,Железница ,Бистрица не са ,,китни селца"до София,а пренаселени квартали с мощно застрояване и асфалтирани пътища до и във тях!.......А в световен мащаб??? Когато бях млад бяхме 3 и половина милиарда души,днес наближаваме 9 милиарда !Май почваме да тежим на майката-земя!?!?

8

Анонимен

преди 3 години

Апокалипсиса наближава в една или друга форма в резултат на нашата дейност!

7

До пияница мистик

преди 3 години

И ти не си от най-сложните във форума...

6

Анонимен

преди 3 години

Алчноста ще погуби човечеството!Това е началото на края!Критична точка!Природата ни подсеща и с вируса,което също е резултат на човешката дейност!

5

пияница мистик

преди 3 години

До не разбралАми значи да обясним на по-простите тук. Копаеш желязна руда, природен ресурс. Ама като направиш релси от нея за влака и вече е създадено от човека изделие и го изчисляваш колко тежи. Или има дърво - биомаса, тежи толкова и толкова. Изчисляваш го, после отсичаш дървото, то вече не е към биомасата и правиш от него къща - сътворено от човека...

4

Анонимен

преди 3 години

До не разбралБиомасата е всичко живо. На Луната примерно няма биомаса.

3

MaйMyнaтa

преди 3 години

Сложна материя, а и тия учени кви кантари ползват за тез тонажи

2

ДДРОнег

преди 3 години

Това няма да остане ненаказано ...