17

13

преди 3 години

До 18Никога не съм бил на държавна работа, никога не съм бил на помощи или на борсата!Нереализирана печалба не е загуба! Без значение какво пише в икономическите книжки! Поначало днешния икономически модел е тотално сбъркан. В един ограничен свят с ограничени ресурси сегашния икономически модел ще води до все по тежки кризи! Запознай се с труда на Жак Фреско, може и да видиш нещата под различен ъгъл!

16

Анонимен

преди 3 години

До До 7 Това беше целта на Ковидчето , рецесия и фалити!!!

15

До 7

преди 3 години

Сега се започва колега.

14

До 13

преди 3 години

Нерелизираната печалба си е чиста загуба. Ако си учил счетоводство ше знаеш. Ама явно не си учил. Явно си от тия дето цял живот са на държавна работа и нямаш бъкел идея как се прави бизнес. За едно обаче съм съгласен с теб. А, то е че компанията може да си позволи да не уволнява толкова много хора. На някои може да намали заплатите. Аз бях в такава ситуация. Богата швейцарска фирма ни плащаше от април до септември заплати 60/20, което си беше много добре.

13

Skyy news

преди 3 години

И днес по британските бизнес новините масови съкращения на персонал, винаги може да миете чинии в близкия фастфуд ако работи де ....be happy....😁

12

Анонимeн

преди 3 години

До Анонимен 10Ами защото, те сигурно могат да пилотират, ама само еднопосочно и се блъскат в разни високи сгради.

11

Анонимeн

преди 3 години

Спокойно, при нас И.К. и една Гад направиха това още преди 20 година. Много им закъснява структурната реформа. Да извикат И.К. да им помага.

10

Анонимен

преди 3 години

Първо това не са загуби! Нереализиран оборот не означава загуба! Второ собствениците, които вероятно са милиардери със сигурност могат да си позволят малка част от тяхното богатство да отиде за заплати така че да не уволняват хората. Трето когато е криза държавата е добра защото дава на бизнеса пари от данъкоплатците, когато увеличава данъците на бизнеса обаче лоша...*** ти и пазарната икономика.

9

Анонимен

преди 3 години

Не ги мислете. Ще си съкратят служителите с големи обещетения, с минимум 1-годишна заплата, за които не трябва да се плащат данъци, тъй като си съкратен. Така че 2 години минимум могат да не работят и да имат реална заплата и стаж. След това ще ползват борсата и накрая ще си намерят работа. За хора, които са пред пенсиониране, е същото. С големи обещетения и реален стаж ги съкращават, така че да се пенсионират автоматично. При големи икономики е така. Пари има.

8

anonimen

преди 3 години

Da gi spirat imma drugi

7

Анонимен

преди 3 години

Бря..що така Меркел ,може да назначат любимите си от кол и въже бежанци на техно место ,с заплата 320 евро )

6

Р. Отговор:

преди 3 години

Ами може, като знаеш че ще можеш да караш с намален персонал 6 месеца, въпреки че година преди това си караше спокойно със стария. Може, когато в края на фискалната година, 5 мениджръра и 100 малкимениджърчета, ще си раздадът масивни бонуси от спестявания. Майната му на това, че другите компании ще дръпнат. Ако опропастят тази, ще се преместят другаде. Работниците и те, ще си сменят работата, ама ще има една-две години период на безработица. Нищо - има баланас със 7-8 цифрените шефски бонуси!

5

Saki

преди 3 години

Ще започнат ,както винаги с най работливите, най точните,най съвестните и добри хора . Ще останат некадърните,връзкарите,мързеливите, подмазвачите,доносниците и любовниците. Така е било откакто свят светува.

4

Р

преди 3 години

Т.е. Пандемията свършва, а една от най-скъпите компании съкращава 1/4 от персонала си."Star Allience", както ти проглушават ушите всеки път, като корпоративната секта, която са, таксуват 5-6 пъти повече от Wizz Air и подобни, а предлагат същата услуга. Ако искаш да им ползваш залите за изчакване и "бонусите", трябва да плащаш поне 20-30 пъти повече, отколкото "бюджетните". Как може, на почти еквивалентен продукт, с такива високи такси, да съкращаваш и то сега, като му се видя края?

3

АнонимеН

преди 3 години

ТО ДА СА САМО ТЕЗИ!!И В АВТОМОБИЛНИТЕ ПРОИЗВОДИТЕЛИ ИМА МАСОВИ СЪКРАЩЕНИЯ НАСКОРО ПРАВИХА ПРОТЕСТ РАБОТНИЦИТЕ НА РОЛС РОЙС. ВЕРОЯТНО САМО ЕЛЕКТРОМОБИЛИТЕ СЕ ДЪРЖАТ НА ПРОДАЖБИТЕ СИ ОТ МИНАЛАТА ГОДИНА НЕЗНАЙНО ЗАЩО!

2

Анонимен

преди 3 години

Вирус определено има, но не е страшен! А мерките ще вземат още повече работни места и унищожават животи, ама реално!!

1

Млад социалист

преди 3 години

Така е, като се заяждат с нашата принцеса Деса