8

Анонимен

преди 3 години

През VI век мощите на Света Варвара са пренесени в Константинопол. През 12 век те са преместени в Киев в Михайловския Златовърх манастир от Святополк II, а от 1930 г. почиват в Патриаршеската катедрала "Свети Владимир" в Киев. Покровител е на артилерисити, пожарникари, сапьори, пиротехници и миньори.Света Варвара? Покровител? Не е ли покровителка? И едва ли на тия цитираните. Днес.бг , как смеете да пишете за светицата в МЪЖКИ род?

7

Анонимен

преди 3 години

На 4 Декември Светата Православна Църква почита и празнува Красивия Есенен Празник Въведение на Пресвета Богородица и Дева Мария в Господния Храм. Времето на 21.11, когато е " Празника" нов стил, беше СУМРАЧНО. Света влмца Варвара се почита на 17 Декември, а не днес! Лъжете се, че тази Неделя се почита свети Николай, истинската дата за почитане на святата му памет е на 19 Декември, а не след два дни! Българите без да подозират заедно руснаците на 6.12 ще " почетат" руснако - монголеца Ал. Невски

6

Факт

преди 3 години

Никой православен християнин няма доброволно да се изложи на дяволската ваксина, носеща печата на Сатаната. Света Варвара да ни закриля и да моли Бог за нас.

5

Анонимен

преди 3 години

Поредната скапана статийка, подходяща за хората и простолюдието, имащи ограничена и простолюдна "вяра".Врачки и баячки са прости слугини на дявола.

4

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 5 да ти имам аргументите! Нещо не ти харесват цитатите от Библията? Проблемът е твой и това никак не променя фактите!Всички врачки и баячки и ходещите при тях будали са гнусни пред Господа!

3

Гошо...Тъпото

преди 3 години

Честит празник на православните български християни,честит празник и на църквите и параллисите,имащи за патрон великата и красива светица Варвара.Бог да благослови и закриля православния български народ!

2

Анонимен

преди 3 години

Някой знае ли кога е именния ден на Боко че да идем да го сурвакаме с хубави здрави дрянови сурвачки.Така да му насиним гърбината че да не си мисли повече да идва на власт.

1

гнусен пред Господа

преди 3 години

не бива да се намира у тебе (такъв), който прекарва сина си или дъщеря си през огън, предсказвач, гадател, вражач, магьосник, омайник, ни който извиква духове, ни вълшебник, нито който пита мъртви; защото, всеки, който върши това, е гнусен пред Господа, и тъкмо поради тия гнусотии Господ, Бог твой, ги изгонва отпреде ти.