18

ГГГ

преди 3 години

Уважавайте и обичайте тия хора,макар и да са ви непознати.Бъдете съпричастни.Никой не е застрахован,всеки може да се озове на тяхното място.Един малък мил жест към тях,означава много и те никога няма да го забравят,ще се почувстват добре и най-вече няма да се чувстват изолирани,изоставени........... Те са силни,емоционални,рядко стават озлобени и егоистични заради безпомощното си състояние.Радвам се,че Г-жа Пелтекова продължава да твори въпреки трудностите които изпитва и които скоро ще се оправи

17

ГГГ

преди 3 години

Необходимо е търпение,познания за здравословното състояние на възрастния,човека с увреждане,затова трябва да се изкара курс за здравен асистент,макар,че с течение на времето в процес на работата се придобиват много знания и умения.Аз изкарах тоя курс най вече за да ми се увеличи заплатата в другата държава където работих,знанията и уменията вече ги имах.А и има какво да научиш и от тия хора които обгрижваш,от простичките неща от живота до градинарството,рецепти за готвене и сладкиши и т.н.

16

ГГГ

преди 3 години

Има регламентирани заплати за болногледачите,разликата от заплатата над 600-те евро се доплаща от фамилията на възрастните или човека с увреждане,както му се плащат и осигуровките.Полагат му се още много неща на болногледача но сега няма да ги обяснявам.Работата на болногледача е много трудна както физически така и психически,много е отговорна,така,че трябва да е добре заплатена.Който не е бил в чужбина и не е работил такава работа като мен не може да разбере колко е специфична тая работа.

15

ГГГ

преди 3 години

Дават ти кран с който да повдигнеш болния от леглото и да го преместиш в инвалидната количка и обратно.В определени дни от седмицата идва медицинска сестра ако е необходимо да се обработват рани от залежаване,да се смени катетър,както и да го постави,да се бият инжекции,да взимат кръв за изследвания.Личния лекар след като му се обадиш,че имате нужда от него идва колкото пъти е необходимо.Дават се безплатно и памперси които се доставят по домовете.Отпускат им по 600 евро за да си наемат болногледач

14

ГГГ

преди 3 години

Как в другите държави са подсигурени много неща за хората с увреждане,както и за нуждаещите от помощ,а в нашата държава буквално нищо не ти дават,или докато го получиш трябва да преминеш през какви ли не трудности.Работих 13 години и гледах възрастни хора-инвалиди,лежащо болни.......трудно е,но ти облекчават труда като ти дават специално легло на което може да се повдига горната част на тялото до седнало положение както и да се повдигат краката на по-високо.Дават ти количка ,проходилка,кран ....

13

пияница мистик

преди 3 години

Ако беше в природата диво животно нямаше да оцелее и ден. Ама хората понеже сме по-разумни, затова като се роди такова дете недъгаво го гледаме да се мъчи цял живот

12

Абе

преди 3 години

Всичко е възможно, но се иска желание ! А толкова ли е трудно да се направи добра система за набиране на доброволци ?!! Бас държа, че дори само в училищата могат да се съберат достатъчно на брой - сред българските деца има много свестни и състрадателни !

11

Въпроси

преди 3 години

1. За кого е гласувала, за герб ли?2. Къде е БХК, не помага, щото не е от малцинствата ли?3. Къде дремят българските евродепутати и нашият еврокомисар?4. Щяха ли да я покажат, ако не идваха избори?

10

Анонимен

преди 3 години

И на кой го казва това клетата жена - на бибитко дето сам носа не си бърше. Докато хирата капят по стълбищата на билниците, той е лекуван вкъщи с дежурящи пред вратата 3ма лекари. Едва ли скоро е висял на опашка в социални услуги, или е попълвал 330 заявления за нищожния минимум, който се получава насрещно.

9

123

преди 3 години

Заради изключително много злоупотреби, страдат истински нуждаещите се...

8

Анонимен

преди 3 години

АБЕ ХОРА ТА НАЛИ АКО ПАРИТЕ ОТИДАТ ПРИ ТИЯ ПОСТРАДАЛИ ХОРИЦА НИТО СТОТИНКА НЯМА ДА ОТИДЕ В НЕЧИЕ ЧЕКМЕДЖЕ. Е ЗАТОВА СЕ ПРАВЯТ МАГИСТРАЛИ И РЕМОНТИ НА РЕМОНТИТЕ.

7

Бибо

преди 3 години

АНОНИМНИ ПАРИ ДА ДАДАТ НА МНОГО БОЛНИТЕ ХОРА. НЕ ПО 350 ЛВ. ТЕ ЩЕ СИ НАМЕРЯТ НАЧИНА НА ОЦЕЛЯВАНЕ. ТИ ВЛИЗАЛ ЛИ СИ ВЪВ СОЦ. ДОМ. ВЛЕЗ И ТОГАВА ГОВОРИ...

6

До 3

преди 3 години

В дом умират.

5

Бибо

преди 3 години

ЗА ТОВА ТРЯБВА ДА СЕ СЪБЕРЕМ ДА ГИ ИЗХВЪРЛИМ ОТ ВЛАСТТА. ДА НАМЕРИМ ПОДХОДЯЩИТЕ ХОРА(АЗ ИМАМ ДОВЕРИЕ НА ПРЕЗИДЕНТА) И ДА ЗА ЖИВЕМ В ЕДИН ПО ДОБЪР СВЯТ ЗА ВСИЧКИ. НЕ СЕ ТРАЯТ.

4

Анонимен

преди 3 години

Мая Манолова да й бере греха На всички заседания пречи хората да си кажат проблемите.Но при този случай- социален дом е решението.

3

Анонимен

преди 3 години

Единствения изход е социален дом -там има персонал денонощно . не може държавата да осигури за всеки 24ч асистент в дома му .

2

Ro

преди 3 години

Какви са тия глупости сега?! Нали има самолети за милиарди, кораби, магистрали на вълни... какви хора с увреждания, кви 5 леа?

1

39132

преди 3 години

Неправителствените организации могат да партнират на социалните служби. Така хоратаспроблемище получаватпостоянногрижи, а асистентите няма да бъдат докарвани до физическо и психическо изтощение, няма да бъдат лишавани от личен живот. да не говорим за структурите на богати жени колкополезни може да бъдат и в делник, и в празник. При пролетната каантина младихора отвхода на майка ми бяхазалепили васансьорателефона си с изразена готовност дапазаруват на възрастните съседи. Човещина е нужна