8

Анонимен

преди 3 години

Който се занимава със софтуер знае че нещата не стават за един ден или една седмица. МЗ беше частично готово към 6 ноември, след това 3 седмици отстраняваха свои грешки, за фирмите разработчици останаха 7 дни. Тъй-като се използва и електронен подпис в редица случаи той създава проблеми с това че не може да се стикова със различните ОС на ОПЛ и е необходимо доста време за да се отстранят чисто софтуерни проблеми независещи от самите софтуерни фирми разработчици на софтуер за ОПЛ.

7

Анонимен

преди 3 години

Пандемията е зло с две лица.Положителното е,че даде тласък на електронния свят Учене,изпити,конференции, рецепти, талони, пазаруване.В резултат много свободно време за хората.Свободно придвижване.Досега хората, които ползват рецептурни книжки не можеха да пътуват в дните, когато се издава рецептата им. Ето че проблемът се реши за месец- дваДецата пътуващи до другия град да учат, сега ще учат от къщи и ще помагат на родителите си, вместо да са в тежест на семейния бюджет и да стават хаймани

6

Анонимен

преди 3 години

След това и електронни рецепти за хронично болните, които да се изпращат директно в аптеката, както е в Англия.

5

защо

преди 3 години

Февруари 2017г. - "Стойността на проекта е 12 млн. лева, от които 10 200 000 лв. са финансиране от Европейския социален фонд", след това още 4 милиона и сега още 2 милиона, и лекарите не могат да ползват нищо. Идва ден ЕС да пита за парите. Кой ще плаща е ясно, но къде да парите?

4

Анонимен

преди 3 години

Истината е че повечето лекари са възрастни и компютрите ги ползват за пишеща машина.Нищо старо не забравят и нищо ново не научават.

3

Анонимен

преди 3 години

Хахахаааа "Много дълго време трябваше да убеждаваме системата" ами ... Такава ни е системата пълна с калинки, бръмбари и стоножки, за да тръгне трябва мъничък подкуп във вид на листенца А4 формат, месце за сандвич или кафенце. Бабите в "ИО" така са свикнали и няма друг начин да се раздвижат.

2

има ли

преди 3 години

че то има ли нещо направено от некадърниците от ГЕРБ което да няма проблеми?

1

Анонимен

преди 3 години

"Информационно обслужване" АД, изградило системата, източва пари по проекти от държавните инститиции, а систиметие, които прави са пълен