557

1

преди 9 месеца

сърбия е първата държава, която ни напада след Освободението...

556

без име

преди 9 месеца

и ние знаем колко тежки бяха вашите престъпления в страните от бивша югославия- например какво направихте в Босна, а в Хърватска

555

Анонимен

преди 3 години

До Ganjo593 Целта на Русия е била, не да освободи България,а да присвои проливите,да има териториите до тях за свои провинции.

554

Анонимен

преди 3 години

До Ganjo593Това не е точно така,народите,които са организирали възстания са подпомагани от Западна Европа,до която са по-близо от България. Когато се разпада, Османската империя-"болният човек на Европа",губи първо периферните си територии,тези които са близо до запада,а това са страните от Средна Европа и Западните Балкани,Гърция. Тогава,Русия се възползва от този момент и от факта,че българското опълчение и българското население,ще помогнат с логистика и военна сила,продукти за войската,Русия

553

Ниш е България

преди 3 години

Две трети от Сърбия е българска територия и посърбено българско насление.Ниш е българки град, а Белград е основан и именован от българите.

552

Loyko

преди 3 години

Както в България има Шопи,така има Шопи и в Сърбия. Турлаците са си наш патент.Само сравнете една Новогодишна програма в Сърбия с такава в България и тогава ще видим кой накъде е с фолколора и кой от кого краде. Македонския фолклор е нещо без което България не може.Всички знаят кой е оригинала....,но не е Слави Трифонов

551

Анонимен

преди 3 години

Боле ме някакъв грозник кво казал важното е че Сърбия никога няма да има Косово !Бог бави но не забравя лошотията на Сърбите !Северна Македония никога няма да бъде Сръбска !

550

Ganjo

преди 3 години

От 21 държави в Отоманската империя ,последни се освобождават България и Македониа. България с Руска помощ.Всички останали с въстания на собствените си народи.Това е истината.От много шума българите не виждат дървото.Затрупват ни с детайли и губим ориентация къде е истината.Друг е въпроса,че българите не обичаме истината.Не ни върщи работа за измислена гордост и самочувствие.Поклон пред жертвите в Руско-Турската война.

549

Бунгар

преди 3 години

Големи познавачи на Сърбия и Отоманската империя....Българите да не забравят,че сме единствената държава която се освобождава от турците с чужда помощ /Русия/. Всички останали извоюват свободата си със собствени сили. Нека първо видим себе си и тогава да обсъждаме другите народи.

548

Истината

преди 3 години

Най-големите турски васали сред християнските народи са прокълнатите сърби!Владислав Варненчик е убит от сръбските предатели!

547

Нено

преди 3 години

Велика СРЪБИЯ ще стане още по-велика,ама не се знае кога? Този е сръбския Бай ***.

546

Анонимен

преди 3 години

заради тях пада под османска власт целия балкански полуостров ,те са били съюзници на османците.............------ Преди да станат васали на османците, са им дали генерална битка на Косово поле, тогава нашите са се спотайвали в Търново и Видин. А после са целували ботушите на Баязид. Не дрънкайте глупости, историята не ви е силна страна.

545

Анонимен

преди 3 години

Ами честито,а в наше време фашизма е в целия свят, с глупавите им мерки и потъпкване на правата на хората!!!

544

Това създаде

преди 3 години

В Македония Югославия създаде тюрлюгювеч от албанци,турци,роми,сърби и куцовласи. Бившите българи вече са малцинство но не знаят или по-точно не искат да знаят. Понастоящем: албанци към 800 000,турци - над 100 00,роми доближават 100 000,сърби - доближават 50 000,куцовласи - официално 9000,а реално към 100 000,основно от смесени бракове. За бившите бълтари поне от 10 години остава бройката - твърдо под милион.

543

Акад. Марков

преди 3 години

Абе, Бойко да не е македонец и той?

542

наблюдател

преди 3 години

Гузен негонен бяга. Никой не го пита тоя, ама той се обажда.

541

Големанов

преди 3 години

До Тюрлю Гювеч Още от византийската империя ,тия србски ПЛЕМЕНА ,като ги подкупят са ни забивали нож в гърба ,заради тях пада под османска власт целия балкански полуостров ,те са били съюзници на османците.............

540

Loyko

преди 3 години

Не се очудвам защо ни мразят всички съседни държави. Коментарите пораждат омраза и нищо друго.

539

Гуша за гуша

преди 3 години

Пък ние помним,че Югославия беше държава - ***,кърлеж в тялото на Източния блок. Цоцаха и от запад и от изток. Източният блок пропадна и Югославия се....разпадна. Баща ми хади някъде към края на 70-те години на екскурзия до Белград и Загреб. Като се върна каза,че хърватите много ни уважават и му казали ,че сърбите са избили над 1 милион хървати,босненци,албанци и българи през1944/45г нарочени ,че са нацисти. Още тогава каза,че умре ли Тито тия ще се хванат гуша за гуша.

538

Анонимен

преди 3 години

Имаше някакъв сръбски армейски генерал Недич ,който го играеше съюзник на Хитлер ,даже е имал и собствена армия.На този генерал е дадена власт в Сърбия да коли и беси.Що шумкари и четници противници. армията му е избила,пребила,затворила ,май само Недич си знае.Защото Дачич и сърбите не обича да се споменава.