25

Въй Въй Въй

преди 3 години

Хе хе аз също се засили да следя и да си правя сметки за Model 3. Тествах я за 5 секунди 100 мили в час. Абсолютно изчадие адово и това беше моделът с голяма батерия не спортната. Както и да го смятам ще си купя AMG или M3 и колкото и да ми искат пътна такса и застраховка в Англия ще ми излезе по евтино от елемтромобил. За съжаление ДВГ-то ще е с нас до 2050. И това е официалната информация за западните държави както и източна Европа.

24

вятър работа

преди 3 години

Танто за кукуригу! ДВГ ще го има докато има петрол в недрата. 40 -50 г. още. Дори 10-15 страни да го забранят другите ще го ползват още повече. 90 милиона барела дневно , които сега се горят , се равняват на поне 1500 нови ядрени реактора па 1200 мегавата. Слънцето и вятъра са си точно вятър работа. Не виждаме да се строят с ускорени темпове. А един такъв се строи поне 10 г.

23

Анонимен

преди 3 години

Единственият аргумент подкрепящ твърдението в заглавието е, че се интересуваме от гърления звук на някакъв масивен ДВГ. Несериозно.

22

Анонимен

преди 3 години

Междудругото, достачно е колите да се правят само на газ и това ще има изключителна полза за природата! Една кола на газ замърсява природата над 10 пъти по-малко от един дизеляк!

21

Анонимен

преди 3 години

Джапанките и корейците до 10 години ще почнат да правят читави коли на водород и с ДВГ и електрическите е свършено!

20

Анонимен

преди 3 години

Естествено, че ще ги има дълго време, елколите са алтернатива на колите, но реално колите са чисто потребителска стока, а машините от които зависи нашето оцеляване нямат алтернатива до този момент това са селскостопански машини и тежките машини които реално вършат работа. А леките коли дори с велосипед може да ги замени ако се наложи.

19

Я па я..!

преди 3 години

И до като след военна Европа карат тези нищо коли , в САЩ огромни , тежки , мощни и красиви коли . Кво да праиш ? Стандарт. Имах трабант. Вози, но кеф не прави.

18

Хм

преди 3 години

А самолетите и корабите, които са едни от най-големите замърсители ползващи ДВГ защо ги пропускат, а говорят само за автомобилите? Да започнат от тях първо.

17

Ток

преди 3 години

Уж за по екологично ще се ми Ава на ток, но стана ясно че само производството на една батерия замърсява в стотици пъти повече отколкото един автомобил с ДВГ за целия си жизнен цикъл. А тока да не би да идва от въЗдуха? Все още се горят въглища и *** в тецовете. Но актуалната технология ДВГ или батерии ще се диктува от хората с ресурсите и с парите.

16

Така е ..

преди 3 години

Новината за смъртта на ДВГ е преждевременна.Не се връзвайте.

15

Анонимен

преди 3 години

Изобщо няма да е дълго. До 15г масово ще се кара на ток.

14

Бентли на газ

преди 3 години

Това да не е някаква научно популярна статия за ***, описваща остарели технологии от миналия век?Докато производителите на петрол имат влияние, ще се радваме на ДВГ, на рева на мотора, на турбото и на саждите от ауспуха на селяндурската *** дизел, потегляща на светофара пред нас.

13

Анонимен

преди 3 години

ДВГ ще премине на водород,което е чисто-нула замърсяване за околната среда.А милионите батерии,които ще се демонтират от електромобилите,ще трябва да се преработват и ако е скъпо,някои ще ги изхвърлят където им падне,вместо да ги предават в пунктовете за рециклиране.Водородната клетка е бъдещето.

12

123

преди 3 години

Провери си свещите ха ха ха ***.Ходи с жипката в Гренландия,там няма прекъсва.След кота си купиш свещи.

11

Анонимен

преди 3 години

"Двигателят с вътрешно горене ще е с нас още дълго - ето защоТой все още е най-разпространеният сред автомобилите"Гениално прозрение. Достойно за Пулицър и Нобелова награда.

10

Анонимен

преди 3 години

Егати кефа, ще забранат кокошкарниците да се карат по улиците!!!ДВГ скоро ще бъде история, всичко след 2000г и без това е фрашкано с електроника и пластмаса. Има и лимитиран живот на матерялите. Някой ако си мисли че прехода сега започва, много се лъже

9

Анонимен

преди 3 години

Тая статия за бавноразвиващи се първокласници ли е написана? Тия азбучни истини е срамота човек да не ги знае...

8

Край

преди 3 години

и не се заблуждавайте че на нас ще ни разрешат - няма даже колите ще ги лимитират като км. за да е точна сделката - ел. колата ще издържи х километра и точка. за х при -х километра честно и почтено.ремонтите пред блока отпадат.

7

Край

преди 3 години

така е но двг ще бъде забранено да се возите.причината е че е евтин и масов - и последния сомалиец вече може да си купи бангиика за 500 лв. и да с пърпоритова е нежелано от тия дето командват света а и реално ще убие света.

6

Бандерас

преди 3 години

Ха ха ха! Добра статия,която ми обясни ,защо вчера в София джипката ми тресеше на празен ход повечко! Ами въздухът толкова беше замърсен, че двигателят страдаше от липса на кислород !