9

фрийлансър

преди 3 години

Затова се разведох преди години с държавата - не й ща нито жилото, нито меда.

8

БЕЗПЛАТНО

преди 3 години

КАСТРАЦИЯ на хората, които са дълготрайно безпарични и безработни и чакат само на социални помощи. Тези гадове имат свободно време и правят секс и се размножават.

7

Анонимен

преди 3 години

Провалено подобие на държава. Само за сравнение ви казвам, че Великобритания отпуска вече ТРЕТИ безвъзмезден транш на самоосигуряващите се там в размер на 34 милиона паунда! Населението им е 10 пъти повече от нашето, т.е. тук би трябвало вече да има ТРЕТА безвъзмездна помощ от държавата в размер на 7 милиона лева само към самоосигуряващите се. А те не дават и една смешна бг минимална заплата въобще. Държавата наясно ли е, че тези хора дават 30% от дохода си като данъци и осигуровки?

6

Работник на смени

преди 3 години

Колкото до това, че самоосигуряващите се нямали право на подобни облекчения като другите - не съм съгласен. Те също работят, плащат данъци, плащат осигуровки, плащат всичко както останалите. Няма разлика дали си на договор при някой или си плащаш всичко сам - в краен случай, всички плащат еднакво. Така че би трябвало и те да получат обещетение.

5

Работник на смени

преди 3 години

А бе да ви кажа, на фона на сегашните 0,25 ст. си е нещо. Надника си върви + 1 лв. на час. Т.е. всяка нощна смяна, аз ще по лучавам по 67 лв. В месеца ми се падат по 10 нощни смени, по 7 часа всяка = 70 лв. върху цялата заплата. Добре е, досега вземах за тези 70 часа 17,50 лв.По натам, живи и здрави, ще вземаме повече :)

4

Аз

преди 3 години

Ми, това просто не е вярно. Майка ми се самоосигурява, вече 4 години. Частна учителка е. Дали не й пострада бизнеса, ами пострада...дали не отнася всички негативи от вируса, комплект с риска да учи децата. И в крайна сметка тези хора ПЛАЩАТ осигуровки, срещу което получават...нищо.

3

проф. Ан

преди 3 години

Нощният труд е нездравословен и изтощителен. Сигурно има грешка. Не е левче, ами 10. Сигурен съм! Няма уважаващ себе си и здравето си човек, който да работи за левче на час през деня камо ли нощем.

2

Анонимен

преди 3 години

Ама даже и ромите ли?

1

селянин

преди 3 години

левче на час????????????нема си кръкам цела нощ с глупости ке се занимавам