8

от 5 и 6

преди 3 години

Александър Невски се почита на 6 Декември, а не днес. И Руснаците го почитат на 6 Декември.

7

от 5 и 6

преди 3 години

Най- Голямата Светиня на България е Рилския Манастир Рождество на Пресвета Богородица и Дева Мария, основан от най- великия Български светец свети преподобни Иван (Йоан) Рилски! Рилският манастир е посветен на Рождеството на Пресвета Богородица и е с няколко века по- стар от прехвалената парижка катедрала Нотр Дам, което ясно показва, че почитанието на Пречистата Божия Майка по нашите Български земи е от много отдавна! Най- старите светини на гр. София са Ротондата и Базиликата Света София.

6

от 5

преди 3 години

Същото се отнася и з аразните сръбски, руски, гръцки, румънски старци и старици, извинете, нека да си ги почитат съответните държави, но не и да ни го налагат като култ на нас, българите. Не че имам против да бъдат почитани от шепа българи, но да бъде наложено на цял български народ - не мога да се съглася. Защото Светинята на България НЕ е храм - катедралата Александър Невски или Руската църква, а Е Рилския Манастир Рождество Богородично, основан от най- великия Български светец Иван Рилски.

5

Анонимен

преди 3 години

"Св. Александър Невски" отбелязва своя зимен храмов празникГрешиш, Петя Славова, празнукът е ЕСЕНЕН, през Есента. Зимата започва на 23 Декември, сега е Есен!Друг е въпросът, че Александър Невски е руски светец, в миналия век той е бил непознат за българите, и едва ли нашите предци са го почитали и са му се молили. Нямам нищо против да бъде почитан и в България, но мисля, че по- добре ще е ако руснаците , рускоговорящите и прекалените русофили си го почитат.

4

Анонимен

преди 3 години

Спрял някакви шведи,но после станал роб на татарите!Доста смешен светец.Все едно да издигнем нашия Ивайло за светец!

3

Ами, правилно...

преди 3 години

НАЦИОНАЛЕН КАТЕДРАЛЕН БЪЛГАРСКИ ХРАМ!!!!!"СВ. ИВАН РИЛСКИ"ТОВА Е ИСТИНАТА!!!!!!!!

2

Майна

преди 3 години

И КОЙ Е ТОЯ АЛ. НЕВСКИ?????? КАКВО Е НАПРАВИЛ ЗА БЪЛГАРИТЕ??? КОЛКО Е ЖИВЯЛ В БЪЛГАРИЯ???? НЕ ВИ ЛИ Е ***.М.?????? СВЕТИ ИВАН РИЛСКИ Е НЕБЕСНИЯТ ПОКРОВИТЕЛ НА БЪЛГАРИЯ!!! НЕ ВЛИЗАМ В НЕВСКИ. ЗАЩОТО МЕ Е СРАМ.

1

Глупости

преди 3 години

АЗ НЕ ПОЗНАВАМ ТАКЪВ БЪЛГАРСКИ СВЕТЕЦ!!!ТОЯ Е---ЧИСТО РУСКА ИЗМИШЛЬОТИНА!!!