140

ВЕТО

преди 3 години

ВЕТО

139

От къде

преди 3 години

До северомакедонец И това,че една малка по население държава като Норвегия ива 3 езика......,считаш,че е мнооого хубаво? При това става въпрос за една държава,а не за две като Макединия и България. При това нормежкият език е бил само един до направата на уния на Норвегия с Дания през 1397г. Ами възкресете македонския език.....,ама няма от къде. Дори куцовласите шляпят румънещи,ако и да се пишат най-върлите антички македонци.

138

Бунгар

преди 3 години

На път сме да станем жертва на собствените си исторически комплекси.Подобна грешка от наша страна ше нанесе непоравими вреди на Българския имидж на Европейска държава.Така сме се оплели в собствените си мрежи,че дори и сами не можем да разберем какво искаме от Македониа.

137

Болен шофьор

преди 3 години

Македония е болна от сръбския вирус "антибългаризъм" и вече навлезе във фазата на треска и висока температура. Температурата е двояк признак - или ще оздравяваш или ще умираш. В случая е по-скоро второто! Болен човек не трябва да управлява автомобил, камо ли държавва! Албанците са здрави, тоз вирус не ги лови и вече им писна - скоро ще вземат управлението на "македонската кола" в свои ръце!

136

ВЕТО

преди 3 години

Вето до дупка!

135

Анонимен

преди 3 години

Чудни хора са северно мънкедонските политици. Наричат българите фашисти и ходят да се оплакват на...:)) Германия. А всъщност Германия окупира Югославия (не беше измислена провинцията мънкедония все още) и едва след наши молби, освободи затворниците там и ни даде административно управление. Това е все едно египетски арабин да се оплаче на израелец, че вавилонците го нападнали:)

134

Анонимен

преди 3 години

Толкова много коментари, задължаващи се в...детайли. езикът е само претекст, истината е, че 'македонците' са продукт на яростна омраза към България и българите. В това е основният нерешен проблем и той е огромен. Македонистите не могат да признаят истината за български произход до 1945г, защото това означава да влязат в безизходица и да им се налага да обясняват къде са изчезнали 1 милион българи от вардарско за 3 месеца. И държавата да отговаря за геноцид над 80% от населението си.

133

Заев

преди 3 години

Заев, май не остана точка в Европа, на която да не си цъфнал и да не ръсиш лъжи. Канят те срещу отлично заплащане, разбира се!Имай малко лично достойнство, какъв човек си, какъв премиер си? Напълно ясно ти е и прекрасно знаеш за манипулациите на историята, че са преправяни документи, виждаш и чуваш яростната и примитивна антибългарска кампания. Кое е истинското в теб - българският ти паспорт на теб и на децата ти /ако е вярно, все пак/, или безумните ти лъжи за България?

132

Анонимен

преди 3 години

България е на 1340 години. Официално. Толкова може да продължи и ветото за сепаратистите от българската област Македония.

131

северомакедонец

преди 3 години

До Анонимен в източната южнославянска група влизат старославянския църковен език (има няколко редакции), български и македонски. Става въпрос за литературните езици. Македонски литературен език безспорно има. Кодифициран е през 1945 г. Както има три норвежки езика например, или есперанто. Тъй като има общо диалектно пространство между ареалите на българския и македонския език и понастоящем, то те се считат за взаиморазбираеми.

130

Не помнят!

преди 3 години

Майка България винаги е приемала чадата си - бежанци от областта Македония! И след Илинденското въстание, и след войните! Колко българи от Княжеството, после Царство България са отивали да *** за поробените си братя в тези земи! Бежанците бързо са били оземлявани от държавата не само в София, а и в много градове и села!Тези хора са плът от плътта на българския народ! Ами когато стана страшното земетресение в Скопие, кой им се притече на помощ? За да няма в Скопие улица с българско име!И цирк им

129

Торлак

преди 3 години

Некайте така бре, пущиняци македонци! Вашето си е диалект като нашия торлачки! Нема по-лъко от това да оратиш по селски и да кажеш, че това било друг език! И ми говоримо несгодно за некои от Софию, но смо българе и езикът ни е български!

128

Въй Въй Въй

преди 3 години

НИКАКВА ГУША ЗА ТИЯ ***.ЙМУНОДОНЦИ НИКОГА. БРИТАНЦИТЕ НЕ Я ПОДКРЕПЯТ ОТ НИКЪДЕ ПОРАДИ ПРИЧИНАТА ЧЕ Е КОМУНИСТИЧЕСКА ИЗНИСЛИЦА ТАЗИ ОТРЯЗАНА ОТ БЪЛГАРИЯ ТЕРИТОРИЯ. БРИТАНЦИТЕ ВИНАГИ СА БИЛИ ПРОТИВНИК НА БЪЛГАРИЯ НО ПРИ ТОЗИ АБСУРД НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА СИ ЗАТВОРИ ОЧИТЕ. АКО НА ТАЗИ ТЕРИТОРИЯ И СЕ ДАДЕ СВЕТЛИНА ВСЕКИ ЩЕ СИ РЕЖЕ ОТ НЯКОЙ ПО СЛАБ ТЕРИТОРИЯ И ДА СИ ПРАВИ ИЗМИСЛИЦИ.

127

Анонимен

преди 3 години

Това, което прави всекидневно Македония не би го понесла никоя друга държава.Направо трябваше да скъсаме дипломатическите отношения с тия ненор.малници и омразници.А ние ги търпяхме 75 години. и не реагирахме. Да не би вчера за пръв път да ни горяха знамето?Ми то се е случвало 1000 пъти до сега.Тяхната наглост е безгранична.Да се събират със Сърбия нали се се обичат и плюят по България.На нас СМ не ни трябва.

126

Анонимен

преди 3 години

Ще влязат след 50 години ако има ЕС. Сега с тая омраза няма как и само проблеми.

125

Анонимен

преди 3 години

Тук не става дума за Русия. От половин година СР Македония е в НАТО...обаче антибългаризмът там не е намалял - дори се увеличи, защото сега когато имат легитимност се чувстват по-силни. Представете си как ще се увеличи ако ги допуснем в ЕС.Дадохме им всичко - признахме ги за независима държава, признахме им правото да си наричат езика както щат, изразихме готовност БПЦ да стане църква-майка на МПЦ, помощи пращахме...какво получихме? Омраза.Танковете ни нарязаха, за "***-татари" ни водят

124

Анонимен

преди 3 години

Македония е подписал договор за добротворство с 63 подточки и алинеи и не спазва нито една от тях. Езика на омразата не спира; не се съобразяват с историческите факти; не признават езика; имат претенции че македонската църква е наследница на Екзархията, а не Българската патриаршия и пр. и пр.

123

Анонимен

преди 3 години

До Зозо132 Русия е под санкции,които тепърва ще се увеличават.Цялата индустрия на Русия е изкопирана от запада,по най-некадърния начин. Криминална държава,управлявана от указите на Путин.Скочила от монархизма,направо в комунизма,никога не е имала демокрация. РУСНАЦИТЕ ЯДАТ ТРАВА,ХОДЯТ ОЩЕ СЪС ЖЕЛЕЗНИ ЗЪБИ...Данните,които цитираш не са верни,то какво ли е вярно,което идва от Русия-тюрма народов.

122

Анонимен

преди 3 години

Стогодишна,брутална антибългарска истерия,командвана от Белград и Москва,не може да изчезне за няколко дена. България помогна много на държавицата край Вардар,направи много компромиси,но няма да позволи,да крадат българска история и език. Независимо,кой е на власт у нас.

121

Анонимен

преди 3 години

A S BG KOI ISKA XEPTEN NIKOI