85

Тъпомер

преди 3 години

Защо, ами эащото не лъжат просто въпрос на култура,а и са наясно че караконджули нема........

84

Само да напомня..

преди 3 години

Дания - 5,8 млн на около 43 000 кв км; Финландия - 5, 5 млн на 338 000 кв км. И някой се чуди как така показателите в Дания са по-високи от тези във Финландия?Хе, хе ;)

83

Анонимен

преди 3 години

До пЗащото много добре се справят в Швеция затова имат между 7 и 15 хиляди заболели през последната седмица и 6500 смъртни случая при 10 милиона население.

82

Анонимен

преди 3 години

Защо Финландия се справя толкова добре с пандемията?Защото Борисов не и е премиер.

81

п

преди 3 години

Причината за голямата разлика е една - тук в Швеция властите казаха, че няма да нарушават демокрацията и правата на хората за нищо на света, животът си продължи почти нормално, отделно че има много силен социален живот. Във Финландия затвориха всичко, отделно там социалният живот го няма никакъв, битов алкохолизъм, няма големи градове и всичко е пръснато на голямо разстояние.

80

Анонимен

преди 3 години

Бравос, наздраве!

79

Анонимен

преди 3 години

Финландцита са постоянно къркани. Живял съм там. И не общуват много. По 10 думи казват на ден.

78

Канче-то

преди 3 години

Хайдеееее на философстването по нашенски.Отново съседът виновен -от улицата и блока ,а не ,,АЗ"!!!!!

77

Анонимен

преди 3 години

В Хелзинки 32% от хората отиваха на работа с градски транспорт, а в София са 80%. Сега много повече хора във Финландия работят дистанционно, ортколкото в България.

76

Реалист

преди 3 години

Мярката 60/40 осигурява допълнителни печалби на мутрите и нищо повече. Същото е и 9% ДДС за заведенията. За какви мерки в България пишете?!

75

Реалист

преди 3 години

За какви мерки пишете в България? Мерки за какво? Аз виждам само мерки за по-голямо разпространение на епидемията и повече печалби на мутрите. През пролетта вируса беше само вносен от чужбина, а мерки да не се внася заразата нямаше. Онези прословути КПП-та пречеха на здрави хора да не се срещат с други здрави хора.

74

Анонимен

преди 3 години

ЗАЩОТО ТАКА ПИШЕ БРИТАНСКАТА ПРОПАГАНДА

73

Пижо

преди 3 години

До Анонимен 73, който вярва, че сме почнали много добре и мерките работели.Отчитахме малък брой заразени, защото тестове НЕ се правеха! Помните ли смехотворните 50 теста на ден? Върналите се над 250 жил. си гани от ЕВропа, нито бяха тествани, нито карантинирани. Бяха оставани на самотек. Гетата бъкаха от зараза. Сега чети как се е справила Финландия. Така се справи и Китай, който вече забрави за ковида! Тестове, тестове, тестове! И всички контактни (роднини, колеги, съседи) - под карантина!

72

Анонимен

преди 3 години

Защото са 4 милиона население на територия колкото Румъния... там карантината е начин на живот..

71

Анонимен

преди 3 години

До ГосТБРЪТВЕЖИТЕ НА БРИТАНСКИТЕ КАЛИНКИ НЯМАТ ЗНАЧЕНИЕ

70

ГосТ

преди 3 години

Финландия просто не се съобразиха с брътвежите на калинките от ЕП и евроатлантическите ценности. Сега снимки искали да правят ,за да дискутират....смешници. Абсолютно.

69

Анонимен

преди 3 години

До 72Е не сме велики като тебе плюнчо.

68

До72

преди 3 години

Не обобщавай,не съди по себе си,аборигене !Или ти не си???Защото има и осъзнати ,нормални хора,които спазват правила,норми и закони ,но знаеш приказката че,, във всяко стадо има и.............!

67

Защото не е България

преди 3 години

Ми тя се справи така и с СССР като беше нападната от него. Обзалагам се и, че не си носят маските с подаващ се навън нос като повечето българи.

66

Анонимен

преди 3 години

Ние започнахме много добре и докато мерките работеха нямахме проблем и много хора ги сметнаха за излишни и се подиграваха на НОЩ. А други пък казаха че служели ,,да ни запушат устата",нарушавали им правата,слушаха и слушат Мангъровците и още най различни дрън-дрън приказки./Един даже поиска от Мутафчийски да се извини/ Е сега сърбаме попарата на ,,всезнаещият и непоколебим българин -,,Такова животно нема!", ,Оказа се че има ,но има и много и.д..оти !