69

Дидо

преди 3 години

До анонимния 69 номерНищо не плаща. Германия има изградена система, както казаха по-долу за здравната карта. Там ти се събират пари и като отидеш на лекар и с тази карта пащаш. Пример:Баща ми е тираджия. В германия му се наложи да ползва здравни услуги. Поискаха му здравната карта и като я даде - върнаха му я и отказаха да правят каквото и да е с него. Здравната карта е издадена от тук. Казаха му "В картата няма пари".Разбираш ли сега, колко плащал германеца?

68

Анонимен

преди 3 години

Как беше? Рибата се вмирисва откъм главата, но се чисти от опашката.

67

Анонимен

преди 3 години

Щом е една НЗОК и има монопол така ще е.Това е социалистически модел.Ако има конкуренция ще се борят за всеки пациент.Като ме оставят да вися на стълбите отивам при конкуренцията веднага!Дори да умра ако се разчуе са чао тия където се е случило.Здравеопазването в крайна сметка е пари бе!Колкото и да ви говорят друго е така!Парите ще ги вземе който се грижи за мен а не който ме държи на стълбите!

66

Аре чшшш

преди 3 години

Ако видите какви пари прибира едно елементарно джи-пи ще ви се завие свят. Изобщо не говоря за докторите с по 100 000 лева ОФИЦИАЛНА заплата месечно. С бонусите удрят 2 милиона годишно. Това и в щатите го няма! Като нямаме лекари в България, прави внос и това е! Лекаря не е някакво божествено същество. Има дефицит - прави внос! Представа си нямате какво е нивото на медицината в обрулена Венецуела или Колумбия! За нашите заплати на лекари, ще плуват с лодки до тук!

65

Анонимен

преди 3 години

До 68Горката германска медицинска сестра.Взимала само 2500е нето.

64

Анонимен

преди 3 години

Бой бой и пак бой за всички в бели престилки. правилно ги дерат хората и те все ревът. Бой бе, то боя изгражда.

63

Анонимен

преди 3 години

До плащаха 67А един германец знаеш ли колко плаща ***?

62

...

преди 3 години

Не е точно така, защото една мед.сестра в Германия взима средно 2500 нето, което е нищо за стандарта им. Един бачкатор взима толкова. Те и за това бягат към щатите, но това не пречи на тия които са останали, да се държат човешки с хората. В крайна сметка никой не те кара на сила да ставаш лекар или мед.сестра. Но ако си се хванал на хорото, поне недей да бъдеш арогантен и нагъл към пациентите си.

61

Анонимен

преди 3 години

До мизерника 61Плащам, не като теб. товаса почти 10 % от това на което ти се осигуряваш. За 3 години казах съм платил над 2 бона и къде отидоха тия пари, като едно хапче не съм взел нито от лекар, нито от каквато и да е медицинска служба? Къде са ми парите бе, що като отида и пак плащам?Най добре е да се направи здравна карта и там да отиват парите. И като отида за нещо си - вадя картата и от нея се вземат пари, за евентуално нещо си. Ако не отида - събират се и седят там. А сега са по джобове

60

Анонимен

преди 3 години

До 62Ми да мрът вкъщи. Що ходят в болница?

59

кръпел

преди 3 години

От шеф до шофьор - търговско-медицинско-погребална структура

58

Аре стига!

преди 3 години

Нямало лекари - дръжки! Като няма, прави се спешна промяна в закона за светкавично даване на гражданство на молдовски, виетнамски, китайски или каквито и да е лекари! Една Куба ще ни засипе с лекари и то на много нива над нашите шамани!

57

Анонимен

преди 3 години

До мизерника 54Голямата работа си. Цели 58лева бил плащал.Тц. Тц. Тц.

56

от СТАРИЯ НЕСЕБЪР

преди 3 години

Колега 46, изпратих летовници в уж добър ресторант, а като недоволни извикаха управителя, получиха отговор:Ние имаме наем да избивaмe !

55

Анонимен

преди 3 години

До АнонименЗа немската осигуровка и тука ще те гледат като писано яйце,но за 23 лева се съмнявам когато лекар взема 1000 лева колкото об.работник.Сега обаче малко по-умните от *** българи готованци ще разберат това.

54

Анонимен

преди 3 години

До 48Ти си длъжен, ама дали внасяш е друг въпрос.

53

Бойко Борисов

преди 3 години

Който е болен да ходи на баячки. Лекари НЯМА!

52

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 45Трябва да върнат здравните осигуровки на починалите пациенти с години назад ведно с лихвите. Тия хора са внасяли осигуровки от пълнолетие до деня, когато починаха.

51

Анонимен

преди 3 години

Съпричастността и емпатията са най-силните лекарства. Ако и тях ги няма - ставаме общество от враждуващи индивиди. А оттам до краха и изчезването не е далече. Амен

50

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен45Да ти върнат на теб 23 лв. На мен да ми върнат 58 лв. щото във фиша ми, всеки месец е отразено за кое колко ми удържат. За последните 3 години, при този работодател, при който съм, са ми удържани над 2000 за здравни осигуровки. А на теб да върнат по 23, щот си скатан и се осигуряваш на минималка. На мен да ми върнат 2 бона за последните 3 години и ще се оправям. Аз и без това пак се оправям сега, където и да отида плащам, тъй че...Връщай, ти ли там който да е - връщай.