47

Анонимен

преди 3 години

Да, а какво ядат? Чушки. Ентусиастът на начинаещия, ако имат дете и няма детска ще ги питам до кой град ще го карат с кола всеки ден, а като стане ученик също. Абсурд. Няма пари и работа на село, иначе всички да сме там. и е пълно с М... Не вярвам на такива платени репортажи

46

Кристина Петрова

преди 3 години

До АнонименЗащо да влизат в сайта, като който си поискам му давам. Всички от Димитровград са с предимство

45

Гост

преди 3 години

Ууу, сковал кутия за дарения. Какви глупости.

44

Анонимен

преди 3 години

"Балет, театър на сцена, уроци сред природата и селска църква в нов блясък".A oпера? Дойче Веле, забравили сте операта! Как може без опера тук и сега!

43

Макс

преди 3 години

Една хубава инициатива, а коментарите по долу отново са за миналото и за сравнения с преди и сега. Стига с това разделение и безсмислени спорове. Важното е тук и сега ! Браво на двамата !

42

Химическия завод

преди 3 години

До АнонименСт. Димитров изгони всички лоялни служители. На тяхно место дойдоха кадри и от общината и започнаха далаверите. Създаде се Организира Престъпна Група:1. Красимир Минев2. Слави Бахчеджиев3. Иво Бобчев4. Пламен Ангелов5. Ивайло Табаков6. Веселин ЛозевРемонтите са некачествени и се очакват големи производствени аварии

41

Анонимен

преди 3 години

Димитровград е построен от 50 000 бригадири, които пристигат от 963 български градове и села. Част от тях стават жители на новия град. От 1948 до 1950 г. те работят в самостоятелна бригада, наречена "Млада гвардия". Техният девиз е: "Ние изграждаме града, градът изгражда нас!". Бригадирите построяват жилища, химически заводи, фабриката "Вулкан", азотно-торовия завод, пътната мрежа на днешната община Димитровград.

40

Демокрацията

преди 3 години

При комунизма за 3 десетилетия България се превърна в индустриална страна, нареди се сред 30 световни икономики. При демокрацията от развита индустриална страна където хората живееха на средноевропейски стандарт България за 30 години се превърна в бедстваща страна от третия свят където 85% от населението живее в бедност и е първа по смъртност в света.

39

Анонимен

преди 3 години

Стил ранен комунизъм и излишно приповдигнато настроение с комсомолски оттенък.

38

аз да ви обадя

преди 3 години

"Тя е танциорка, той е фотограф"... Само интернет да имат - няма да останат гладни. Незнам разбираш ли ме ;)

37

Хах

преди 3 години

Абсолютен фейк, първо е ясно , че фотограф и танцьорка е немислимо да си намерят читава работа в това село, сега са се отдали на инициативи, но след 2,3 месеца парите от сватбата ще свършат. Второ - след време няма да има никакви условия за отглеждане на дете в това село.

36

Жалко, но факт

преди 3 години

То на всеки му се иска да иде на тихо испокойно, но проблемът идва от невъзможността за самоинициатива на кметовете на малките населени места. Да не мислите че на никой кмет не му е хрумнало да изчисти църквата или да измете улиците, но за една метла да е трябва да се моли на някого, а ако реши да търси ?-фондове му остава тичането и някакви трохи. Като в онази приказка:царят казал на 1-я везир "Дайте му 10 жълтици" , той -на втория везир "Дайте му 9" с 10-тия везир: "Ударете му 10 тояги"

35

Хах

преди 3 години

Давам им още точно 2,3 месеца и бързо ще се върнат в "цивилизацията" Дори и в селата хляба е с пари

34

Анонимен

преди 3 години

Бригадир казваха на мениджъра, сега на бригадата викат тийм смешниците евроатлантици, но за разлика от мениджъра днес който служи на чорбаджията и изстисква до дупка работника за да осигури по-висока печалба на чорбаджията, бригадирът беше сред работниците и се гришеше за интересите на работниците.

33

Тодор Живков

преди 3 години

До Анонимен Това което построихме ние ,вие не може да го боядисате за сто години

32

Отечествен Фронт

преди 3 години

До Анонимен Ами аз редовно гледам Северно Корейската държавна телевизия и трябва да и кажа за каква държава иде реч .Ние само може да си мечтаем България да е като Северна Корея .Но там не допускат глобалисти и либерали да ги управляват и да им разсипват държавата .Там има ред и строги закони и работещи фабрики и заводи ,за земеделието и животновъдството и рибовъдство няма да ти говоря .Имат си и средна класа и малък и среден бизнес по примера на Китай

31

Анонимен

преди 3 години

А алея на бригадира ще има ли?Стига с тази социалистическа реклама!Преди 45 г. ми писна от тези облъчвания и заминах за САЩ!Явно промяна няма да има скоро, щом най върлия останал комунист, бивш бодигард на Тошо е на власт!

30

Отечествен Фронт

преди 3 години

До Анонимен При социализма имаше не само земеделие ,имаше и животновъдство и птицевъдство и пазари не само във Русия а във целият арабски свят .Като например птицезаводът във село Славяново Плевенско който изнасяше продукция за целият арабски свят , десетки милиони яйца и стотици хиляди тонове птиче месо .Сега от него няма и помен ,по заповед на нашите нови братя го разсипахме за да може те да си въртят търговията със този отрасъл .

29

Анонимен

преди 3 години

То и преди ковид кризата нямаше работа за на село, какво остава сега....!

28

Анонимен

преди 3 години

Северна Корея е световна икономическа и военна сила с която дори и САЩ се съобразяват, а Бъглария е бедна мизерстваща страна от третия свят, васал, който господарите подритват с презрение.