22

Анонимен

преди 3 години

Пандемията ще реши въпроса с университетите.Кой ще си дава парите за писма по пощата.Университетите в днешния свят са вече остаряла форма на обучение.

21

Анонимен

преди 3 години

Цели факултети са за закриване.Много университети като ВТУ също са за цялостно закриване.

20

Анонимен

преди 3 години

какво искате при това постоянно намаляване на родените БЪЛГАРЧЕТА в България - ОТ КЪДЕ ДА ИМА ДЕЦА И ОТ ТАМ СТУДЕНТИ !?При тази държавна политика на демографски геноцид на собствения народ май само марсианчетата ще останат след 20-30 години

19

Анонимен

преди 3 години

Статията пропуска един много важен момент - колко са били учениците на възраст за кандидатстване попринцип, защото родените през 94/95 са повече от тези през 2002/3. Да не излезе, че спада е заради това.

18

Анонимен

преди 3 години

До ВиШистДе да беше толкова лесно. На университетите са плаща за брой студенти. Ако намалиш броя на вузовете, няма да намалиш броя на студентите. А освен това, противоречи на политиката на ЕС за масово висше образование. Просто висшето образование навсякъде по света девалвира. Това е истината. А и не броят на вузовете е проблем, а качеството. Има държави в ЕС със значително повече университети спрямо населението. И не се оплакват.

17

Анонимен

преди 3 години

Каквито за абитуриентите ,такива са и ...студентите !Даже ,зелето не знаят ,как да затиснат !Да не говорим за други неща !

16

До 16

преди 3 години

Така е, човеко, поголовно е така тук. Причината, " той е човек, на мой човек". Калинки навсякъде.

15

R2D2

преди 3 години

Как да има студенти като техните родители преди 25 години избягаха от "земния рай" България?

14

Рамбо

преди 3 години

На младите хора ще кажа: бягайте от тази обречена соц република веднага. Всичко в България е сбъркано защото ни управляват неуки и сбъркани хора.

13

познавах

преди 3 години

едно ,,моме,,като ученичка-пълна двойкаджийка.като ,,студентка ,, -пълна нула.отивам в една банка по служебна работа и ме изпращат при някаква специалистка за подпис и заверка на нова сметка.щях да ,,падна,,като видях същото това неграмотно съществос висока позиция в банката-не можах да се съвзема 1 час от шока

12

Пешев

преди 3 години

Не само студенти няма, нищо няма. Само имитации на дейност и имитации на реформи. Българския капитализъм е по руски модел и е обречен на бавна агония до пълния крах освен ако народа не се събуди.

11

Тончо

преди 3 години

До 3:Човече, не смятам да ти се обяснявам, само да ти кажа, как съм стигнал до този извод: след 3 различни дипломи за висше образование през живота ми в България +една от чужбина(Ирландия), след 15 години работа в България + 15 години работа в чужбина, балансът е: това което изкарах(заработих) тук, същото заработих в чужбина за 1 година, и сега благодарение, че не си губих времето тук, разполагам с имоти за около 300 000 Евро. Изводите за за теб и младите хора. Бъди жив и здрав.

10

Пенсионер

преди 3 години

До Тончо 2 Преди няколко години се писа че в Германия няма такъв голям наплив за висше образование. Голяма част от завършилите средно започват работа в семейната фирма.А у нас все още е в сила девиза учи мама да не работиш.

9

работник

преди 3 години

Само при мисълта, че трябваше сутрин да ставам за работа започвах да се уморявам.Пенсията пък ми донесе 10 вида болести и лукуването им.

8

Анонимен

преди 3 години

Намаляват само в нашите университети, всеки иска да учи в чужбина. Който може изчезва с 200 от тук.

7

следването

преди 3 години

Това беше най-дългата ми почивка в живота след умората от казармата и гимназията...

6

ВУЗ през соца

преди 3 години

За мнозина кандидат студенти ВУЗ-овете се превръщаха ва бюра за запознанство и бракПриетите студентки се женеха още в първия семестър и преминаваха в задочно следванеКолко хубавици от провинцията търсеха да се свържат с първия срещнат софиянец.ВУЗ-овските комитети във страната си изпращаха взаимно красавици уж на семинар.На дипломираните се предлагаше работа на прездарително назначени на раб. место.Целта на дипломирането беше да се ограничат кандидатурите и затова се изисквашеМижи да лъже!

5

Анонимен

преди 3 години

Намаляващо население -> намаляващ брой студенти. Не е ли логично?!

4

вальо

преди 3 години

имам голяма *** :*

3

Анонимен

преди 3 години

У нас и пари да ти дават, не си струва загубата на време ученето в наш университет.Никакво качество. Само печатане на хартии.