33

Анонимен

преди 3 години

И след това да останат в България, а не да ми дават интервюта как се борят на първа линия във Франция например и аз да им съчуствам.

32

Анонимен

преди 3 години

За всички възмутени имам предложение-да напуснат работните си места и без заплатка да отиват санитари доброволци!

31

Анонимен

преди 3 години

Съвсем естествено е да искат труда им да бъде заплатен! Студентите отиват доброволно на първа линия,/защото не са длъжни/за да спасяват човешки живот. Това не значи, че след работа не трябва да ядат или да си купят билет за гр. транспорт. Или може би считате, че трябва да работят доброволно и родителите им да продължават да ги издържат?

30

Анонимен

преди 3 години

Значи изкривено е да искаш доброволци от студенти защо: защото те не са още лекари и не могат правилно да оценят опастностите пред които ще се поставят. Студентите могат само да помагат, а точката за защитно облекло е направо невероятна !!! Заплащането на труда им трябва да е достойно и в никакъв случай като на хамали или нищо. ТЕ НЕ могат да бъдат доброволци, а могат само да ги наемат. Бибитковците да не изкривяват нещата.

29

Анонимен

преди 3 години

Затова се казва доброволец защото е отишъл доброволно да помага а не за заплата в България сигурно има друго значение

28

ЦК на ГЕРБ

преди 3 години

Доброволците работят без пари...

27

Анонимен

преди 3 години

Няма смисъл да се пита ниско образовано простолюдие за борба с такъв вирус или война. Цифрите говорят сами, колко НЕЕФЕКТИВНИ са мерките. Когато погребение близък, ще осъзнаете реалността.

26

Анонимен

преди 3 години

За доброволци, нещо с претенциите напред вървят. Не говори добре за тях.Ако си сърцат и искаш да помагаш в битката, просто отиваш и се представяш на завеждащия отделението и напред. Не мисля че ще го оставят без доход, гладен или няма да му осигурят предпазни облекла.С претенциите напред не е помощ, а изнудване. Нещо сбъркано има в актуалното поколение, поне малко срам и съвест да демонстрираха за пред медиите поне.

25

Анонимен

преди 3 години

Студентите в 4-6 курс, така или иначе си провеждат преддипломния стаж в отделения, където "уж няма" заразени с ковид и на всичкото отгоре ги карат сами да си купуват предпазни средства. В пълното право са си да искат и заплащане и да са наравно с останалите лекари и сестри, защото работата, която вършат е същата и не трябва да има разделение

24

Dido

преди 3 години

Е как хем доброволец, хем с претенции за заплащане!?!? Заради тия от Хелпкарма представите на българина за помощ, взаимопомощ, благотворителност ептен се объркаха !!! :) :) :)

23

промо

преди 3 години

да бе , в германия данъците ще са ти 3пъти по-високи

22

ахахах

преди 3 години

Сбъркали са професията. Добре платени медици в България са само тези, които са шефове или са в частните болници. В държавна болница специализиращ лекар в СОФИЯ взима по-малко отколкото касиерка в Лидъл.

21

Анонимен

преди 3 години

То едно е да искаш, друго да можеш....

20

Бойко Борисов

преди 3 години

Тия алчни студентчета искат да ме карат да се бръкна в шкафчето, ама няма да стане тяхната! ГЕРБ ПОБЕДА!

19

ИСТИНАТА

преди 3 години

ИСКАТ АМА ТО ВСИЧКО Е ПРИБРАНО В НОЩНИ ШКАФЧЕТА

18

Ф

преди 3 години

Защита- да,дрябва да има качествено защитно облекло за тях и имат право да го искат, добро заплащане - не. Какви доброволци са такива ... , те дори и не са лекари, защото не разбират какво значи да си истинския лекар . Идват в професия само и само да си напълнят джобове. Пациенти са само порьофейли за тях, а не хоро които страдат и очакват помощ. Студенти които толкова претендират за високи заплати да станат, хаха, "доброволци", трябва да са вън от професия!

17

Осигуровки на реални

преди 3 години

До промоВ ИТ сектора се осигуряваме на реалните си заплати, нямам нищо против да се премахне максималния осигурителен доход и всеки да се осигурява на реалните си пари! Но ако вдигнат данъците само на ИТ сектора а не на всички, аз ще съм първия който с едно телефонно обаждане ще поиска от чуждия си работодател да започне да го осигурява в държавата където се намира централния офис на компанията (в случая Германия). Тогава България няма да взема и това което взема от мен сега.

16

промо

преди 3 години

така е , "държавата" като работодател не си върши работата, ето вариант - налага по-високи данъци на ИТ - сектора ->ще има пари за увеличение на лекарските заплати и съответно кандидати , така е търсене-предлагане

15

Анонимен

преди 3 години

ЕСТЕСТВЕНО, ЧЕ ЩЕ ИСКАТ ДА СЕ ЗАПЛАТИ, ЗА ДА ИМАТ ВЪЗМОЖНОСТ ДА СЕ ИЗДЪРЖАТ АКО СЕ РАЗБОЛЕЯТ.

14

Търсене и предлагане

преди 3 години

Всичко е търсене и предлагане! Работодателите в ИТ сектора трябва да се конкурират с чуждите фирми! Никой не е виновен че на България като работодател на медиците не се интересува и не конкурира заплатите на медиците! Ако погледнете заплатите на ИТ специалистите, които работят на държавна работа - нещата не са никак розови!