60

Я, па Я

преди 3 години

Не се косете оти, че ви мине. Правиш си сметка в чужбина и ползваш дебитна карта за разплащане. А за старците ползваш някой агент за разплащане. Навремето им викахме записи. Щом си си платил данъците някъде в ЕС нищо нямат право да ти вземат. И те така.

59

v2

преди 3 години

но не повече от 15 хил. лв. При повторно нарушение глобата се удвоява до 10 на сто, но не повече от 30 хил. лв. С промените двойно се увеличават и санкциите, ако се възпрепятства проверка на приходната агенция или на публичен изпълнител. Глобите за физически лица ще бъдат от 500 до 1000 лв., а за юридически или еднолични търговци - имуществена санкция от 1000 до 2000 лв.

58

Напишете го нормално

преди 3 години

Без дебати парламентът въведе на първо четене днес до 15 хил. лв. глоба за скрити доходи в чужбина. Санкцията се предвижда с промени в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс, внесени от Министерския съвет, които мнозинството одобри. Става въпрос за доходи, за които няма основание да се прилагат международните спогодби за избягване на двойното данъчно облагане. Ако не се внесе данък върху тях или ако той е в по-малък размер от законовото изискване, санкцията ще бъде до 5 на сто от невнесения.

57

Теди

преди 3 години

На Мар Тина Атанасински ще и сложат касов апарат и на *** като я погнат от НАП

56

Криско

преди 3 години

Якото е че не могат да оправдаят данъците, щото няма прозрачност кой данък къде отива. Ако това се случваше, и срещу данъците виждахме какво получаваме, тая цялата пумия нямаше да се случва.

55

Слаботоков

преди 3 години

До И ощеТе полицайте са богопомазани, изчели и изучили са все възможна литература. Въпрос че има кой да им ги дава

54

До 62 мдаа

преди 3 години

С картата ще си купиш хляб и ще плащаш в ресторанта ама как ще си купиш примерно жилище или кола с Хонконгската карта?

53

Програмист

преди 3 години

До Тарикат 60Плащания с обезщетителен характер са необлагаеми. Дишай спокойно.

52

И още

преди 3 години

Колко заплати накуп получават полицаите при пенсиониране? 20. Върху тях плащат ли някакъв данък? А докторите защо не получават 20 заплати накуп при пенсиониране? По- малоценна и по- малко опасна ли е тяхната работа???

51

О хо хо

преди 3 години

И защо ми махнахте коментара? Нищо не е лъжа от това, което казах. Казах, че пр. За 150 евро месечен доход от чежбина - глоба до 15000лева. Отлично!! Също така за ГОДИШЕН доход в БГ ОТ 3000 ЛЕВА ПЛАЩАШ 300ЛВ. ПЛОСЪК ДАНЪК НА НАП. Остават ти 2700 лв.

50

С

преди 3 години

А за НАП ще има ли глоба за изтеклите лични данни на хиляди хора?За един прЕател питам :)

49

мдаа

преди 3 години

това е за такива като мене дето търгуват на Хонгконската борса и ся на милионите дето печеля ще трябва да плащам данъци, ама не знаят че мога да ползвам карта от там и преводите ще са директно към тукашните търговци от който си пазаря и НАП ше ме фанат за шнорхела....

48

НАРОДЪТ

преди 3 години

УТОЧНЕТЕ КАКВО ЗНАЧИ " ДОХОДИ ОТ ЧУЖБИНА"??? ПОДАРЪЧНИ ПРЕВОДИ ОТ ПРИЯТЕЛ? ПРЕВОДИ НА ВЪЗРАСТНИТЕ СИ РОДИТЕЛИ? И ОТ - ДО КАКЪВ РАЗМЕР??

47

Тарикат

преди 3 години

Ще трябва ли да плащам данъци на помощите за безработни от Англия докато си живея в България на по евтино?

46

Анонимен

преди 3 години

То нали се сещате, че тия които са си вкарали парите в бг банка са хората, които са мислели да останат тук, а и са такива дето не им е плащано в кеш. Демек ГЕРБ атакува интелигенцията, която се върна от чужбина за да има пари за сервитьорките на Алибегов. А на фона на това нито един държаврн служител не плаща осигуровки.

45

Майна

преди 3 години

И КАКВО ЗНАЧИ " ДОХОДИ ОТ ЧУЖБИНА"??? ПРЕВОДИ ОТ ДЕЦАТА ТИ, РАБОТЕЩИ В ЧУЖБИНА - ДОХОДИ ЛИ СА??? А НЯКАКЪВ ДИАПАЗОН ЗА СУМАТА???? ЗАЩОТО ЕДНО Е ДОХОД ОТ 100 ЭВРО ПРИМЕРНО, А СЪВСЕМ ДРУГО - 10 000 ЭВРО!!!!??

44

Анонимен

преди 3 години

охх нао батко гастербайтерите, гласувахте ли за него - нaбута ли ви го?

43

До 32 РептилАсосиешъ

преди 3 години

Та те сега едва започват да доят народа гледай след време какво ще измислят

42

Анонимен

преди 3 години

А къщите в испанско, гръцко и сие ще обложите ли с бг данък? А глоба ще има ли?

41

God

преди 3 години

А швейцарските и лихтенщайнските сметки на политиците ще подлежат ли на облагане?