28

Анонимен

преди 3 години

Всички искат,никой не дава на държаватаА уж маските били, да си мълчат

27

Анонимен

преди 3 години

Ако искат ,да не затварят.То вече и хора не останаха.Всички са по аптеките и в карантина.И защо не разнасят храна по домовете??

26

Анонимен

преди 3 години

Следете ги да не се самозапалват и да прибират застраховката. Много са изобретателни и инициативни за всяка далавера.

25

Специалист

преди 3 години

В магазина една бутилка вино струва 8 лв. А в ресторанта 40 лв. Това е 400% надценка!?

24

Ванина

преди 3 години

Всеки бизнес си поема риска. Не ги затвориха, за да им угодят и студентите и учениците се изпозаразиха помежду си по дискотеките и разнесоха заразата, а сега искат сами да се затворят, но да получават обезщетение. А когато скубаха народа с цени като в Гърция, си мълчаха. За скромна вечеря за трима платихме 100 лв преди месец.

23

Анонимен

преди 3 години

И що стана то - клиентите се разбягаха и сега ресторантиорите искат сами да затварят, та и пари да получат. Късно е либе за китка, и аз искам да не работя и да получавам заплата ама нема. Стоите си отворени бре господа ресторантиори, никой не иска да ви затваря вече.

22

Бачкатор

преди 3 години

*** и аз не искам да работим!Защо да рискувам всеки ден се заразя!Предлагам държавата да обяви цял локдаун и да ми плаща и на мен по 480 лева!

21

Анонимен

преди 3 години

Сега се търсят много санитари. Дават добри пари. Там са помощите от държавата. Ресторантьорите да пращат семействата си да изкарват пари като санитари.Бъдете гъвкави, реформатори, пазарно ориентирани.

20

123

преди 3 години

Можеше да стане много по-лесно, ако всички хора имаха съзнание. Държавата да не затваря заведения, а хората да спрат изобщо да ги посещават. Да видим тогава на какво основание ще искат обезщетения???

19

Рргггг

преди 3 години

Да сготвят по една супа и да я дуват!Иначе всичките готвачи и пишман готвачи носят гръмката титла шеф!Муйайа

18

Анонимен

преди 3 години

полицаите плачат....тези плачат....безочие и наглост....бойко ще клекне и ще им даде пари... ще вземе парите от всички които работят в частния сектор...гадно и нечестно е..ако на тези рев..льовци не им стигат парите да напускат и да ходят да чистят болниците...

17

Анонимен

преди 3 години

Тези, начело с Алибега, който изсече дърветата по Витошка, заради масите си са умрели от глад. И вече го знаят...

16

ДДРОнег

преди 3 години

Акона тези им мине номерът, и аз САМ няма да ходя на раота и ще искам пари от държавата !!!

15

Анонимен

преди 3 години

Отворете си всичките нагли кръчмари. Никакви помощи за богатите мутри кръчмари. Нека да си намерят честна работа най-накрая.

14

Анонимъс Максимус

преди 3 години

Нека бъдем честни - дори да фалират, след няколко месеца други ще заемат мястото им, тъй като ще се отвори ниша. Целият проблем не е за служителите, които и сега се издържат от държавата (60% от заплатата, 11% допълнителна печалба след пониженото ДДС), а за собствениците, които не искат да се разделят с парите си. Това е рисков бизнес и без кризата, затова всеки от тях трябва да е готов за фалит и да отиде да работи на надница... Уви, г*з седнал веднъж на бюро, не иска после да копае.

13

Анонимен

преди 3 години

Кръчмите са икономически тумор, който трябва да бъде изрязан и третиран химически.Не помощи, а кастрация на порочния бизнес с алкохол и развалена храна.

12

Анонимен

преди 3 години

До бартерДобро решение,поне ще си заслужат парите! Само че какво ще правим с "нашите" фирми?

11

хаха

преди 3 години

Тия пак ревнаха...Аз не моа разбера, що ги търпят. ЗАТВОРЕТЕ ги и толкова. Който не може - да не работи. Аман от тия.

10

Анонимен

преди 3 години

Кой ще храни роднините на ресторантьорите?Те ще изхарчат милионите в сметките за 2-3 месеца и после ще гладуват. Колко струва издръжката на един беден работник, и колко струва издръжката на един богаташ?Дайте пари на богатите, майната им на бедните.Института за пазарна икономика подкрепя държавните помощи за богати. Либертарианците искат социални помощи за богати. Те не били против държавните помощи, а само срещу помощите за работниците.

9

Анонимен

преди 3 години

Я се разкарайте с тези смешни кръчми бе!