13

ПроСоТо

преди 3 години

а кога ще празнуваме "Деня на Св. Боко"?..викате:-"Ами ние перманентно го празнуваме вече 11 години!"....Е,"Куйет сий право,сий право".......Иначе:-И Юлианския и Григорианския календари са объркани!С цели 27 години от "Нулевата".Който е жив ,ще види кога точно е "2012" според календара на маите..

12

Анонимен

преди 3 години

Когато става въпрос за Истинския Църковен Календар - Юлианския " православния" говори само за разколници, въпреки че покойният Български патриарх Максим приживе е благословил и Стария стил в БПЦ. Явно и Православните Християни , живеещи в Земята, от където е Произлязло Християнството - Светите Земи, са също "разколници", понеже НЕ празнуват Рождество Христово на 25 Декември, а на 7 Януари и понеже НЕ празнуват Празниците по нов стил. " Православния" като повечето българи има повърхностна вяра

11

Анонимен

преди 3 години

Биххщте ли ми казали защо започват на 28ми,а не от утре - тъкмо мислех да започвам пост. Защото 40 ден на края на поста е 7 Януари - Рождество Христово по стар стил. 25 Декември по стар стил се почита паметта на свети епископ Спиридон Тримитунтски , който е участвал в Първия Вселенски събор през 325 година като изобличавал учението на еретика Арий. На 25 Декември няма и сняг, а и е от първите дни от започването на Зимата. А пред 28 Ноември се почита и Архангеловден - 21.11.

10

Анонимен

преди 3 години

Защото е датите са по стар стил - Юлианския календар. Целият Православен свят , включително и Светите Земи православните християни почитат Празниците и пости по стария стил, докато България, Гърция и Румъния празнуват и постят по Григорианския календар или тнар нов стил.

9

Анонимен

преди 3 години

Биххщте ли ми казали защо започват на 28ми,а не от утре - тъкмо мислех да започвам пост. Къде мога да прочета повече защо датата е 28ми,тъй като навсякъде пише от 15ти Ноември? Благодаря

8

Анонимен

преди 3 години

Пак лъжете хората! Днес Светата Православна Църква почита паметта на светите Безсребърници и лечители Козма и Дамян! Свети апостол Филип се почита на 27 Ноември. Тези хора, които носят името Филип празнуват именния си ден на 27 Ноември. Българският актьор Стефан Данаилов е починал миналата година на Филипов Ден по стар стил! Православните християни започват да спазват Рождественските пости от 28 Ноември, а не от утре!

7

Анонимен

преди 3 години

Пак лъжете хората! Днес Светата Православна Църква почита паметта на светите Безсребърници и лечители Козма и Дамян! Свети апостол Филип се почита на 27 Ноември. Българският актьор Стефан Данаилов е починал миналата на Филипов Ден по стар стил! Православните християни започват да спазват Рождественските пости на 28 Ноември, а не от утре!

6

Анонимен

преди 3 години

Християнството в първите години е минавало за магьосничество.За образованите римляни християнството е секта и то непонятна.Едва през 3 и 4 век благодарение пак на Рим имаме познатото днес християнство.

5

Православен

преди 3 години

ДНЕС СА РОЖДЕСТВЕНСКИ ЗАГОВЕЗНИ, от утре започва Рождественския пост 40 дни до 25 декември.Честит празник на именниците и лек, и спасителен пост на всички вярващи!

4

Петър Д.

преди 3 години

До xИсус Христос е бил мошеник , който е лъгал хората само и само да се напие и наяде на аванта.

3

Ще има още ...

преди 3 години

Пощенски картички в Страсбург!

2

Анонимен

преди 3 години

До хПий си хапчетата.

1

x

преди 3 години

Измислен Христос, измислен апостол, измислена църква, измислена религия Всички религии са излишни. Те са ненужно зло.