24

Анонимен

преди 3 години

До ГосТ -"стана нормално лаици да плямпат неща от които и понятие нямат."

23

ГосТ

преди 3 години

Анонимен, аграномите могат да говорят кога се пръска с разтвор за листни въшки. Не случайно ги давам точно тези примери,защото стана нормално лаици да плямпат неща от които и понятие нямат. Биохимия учили хахахаха те и лекарите учат. То и в 9ти клас се учи Биохимия бре !!!

22

Анонимен

преди 3 години

До ГосТ "аграном от Генно инженерство" не знам дали разбира но агрономите с 5 годишен курс на обучение по сп.РЗ която на времето нямаше задочно обучение, са инженери и учат генетика както и фитопатология, ентомология и микробиология и висша математика и физика, биохимия и агрохимия, така че не ги подценявай те много добре знаят например какво представляват вирусите и дали могат или не могат да се лекуват което е така актуално напоследък и дори мога да ти кажа че РЗ е третата медицина.

21

ГосТ

преди 3 години

Ми не. Щото след като си тръгнал да го обясняваш, явно разбираш колкото лекар от Вирусология, аграном от Генно инженерство или баце от икономика.

20

Анонимен

преди 3 години

За управляващият ни елит и техните приближени има безплатно тестване, безплатни предпазни средства от най-висок клас, лекарства, място в болница ако е необходимо, но останалите са оставени на произвола на съдбата.

19

С Положителен тест

преди 3 години

Да ви обяснявам ли , че К-19 не се лекува с нищо...!!???КУПЕТЕ СИ БЯЛО ПЛАТНО!

18

Анонимен

преди 3 години

Аптека. Ковид. Зелен коридор:-Имате ли лекарства?-Нямаме.-Праща ме другарят Петров.-О, как е той, добре ли е?-Добре е, праща поздрави. Имате ли нещо за ковид?-Имаме всичко, какво ти трябва?

17

Анонимен

преди 3 години

Коридора не е проблем. Проблем е, че нямат лекарства. Аз от четвъртък обикалям по аптеките след положителен тест и изписани от лекар и навсякъде казват нямат. Обикалям, защото съм сама, няма кой да ми ги купи.

16

Анонимен

преди 3 години

За болните ще стигнат. За всички едва ли?

15

Анонимен

преди 3 години

Крият лекарствата от народа под тезгяха. Само на връзкари дават.

14

Анонимен

преди 3 години

Lekarstva mnogo no nikoe ne lekuva covid 19 za kvo da gi kupuvam

13

Анонимен

преди 3 години

Може да стигне нещо което го има, нещо което е изнесено от България и препродадено с 200% -500%печалба няма как да стигне за когото и да било. Вместо да се спре временно реекспорта на определени групи лекарствени средства се въведох ограничения и усложнения при закупуването им, тоест ограничи а се незаконно правата на хоратада си закупят медикаменти. От къде накъде само едни ще могат да закупуватнискомолекулярни хепарини? Хората които имат тромбоза и са на инжекционно лечениеда умират ли?

12

Анонимен

преди 3 години

Никой не казва и една добра дума за фармацевтите които се чудят как да угодят на хората. Не могат да работят дистанционно. Нямат подкрепа от държавата защото бизнеса е частен. Работодателите много често не са фармацевти като Марешки. Не са имали почивка от началото на коранавируса са на линия но за разлика от магазините които работят със здрави хора в аптеките отиват предимно болни хора които са и преносители на болести и с пандемията положението се влоши. Няма кой да защити гилдията на фармацевтите а те са викококвалифицирани специалисти по здравни грижи

11

по телевивиата мини-

преди 3 години

--стъра едно говори ,практиката съвсем друга ! Всички мои познати който са имали симптоми като на ,,корона,,са видяли и получили рецепта от джипито само по телефона.....и после са се самолекували ,като са докладвали на джипито какво им се случва естествено без да се виждат и без да ги прегледа. Така че всеки си купува каквото му е казано без рецепта и си го пие с надежда ,че ще му помогне . Това, че лекарствата и витамините свършиха си е напълно нормално за Бг.

10

Анонимен

преди 3 години

В зелените коридори - клиентите ще са 5% от обичайния човекопоток, аптеките ще са буквално празни, извън зелените коридори съвсем очаквано - мармалад... изнервени хора под 65 години, които нито сутрин преди работа, нито в обедната почивка могат да си купят някое лекарство, ако ще и един обикновен аналгин да е, ПЛЮС всички над 65 години, които смятат, че коридорите и маските не са за тях.

9

Мими

преди 3 години

Няма закон,който да забранява реекспорта на тези лекарства!После за всичко все обикновенния човек им виновен!Да се презапаси,да се презапаси,колко да се презапаси с тези ниски доходи!!!

8

ГосТ

преди 3 години

Презапасяване няма, защото освен хилядата със сметки над милион в банката, останалите хора нямат пари за презапасяване. Хората просто се самолекуват, защото здравеопазването рухна. Но важното е чалгарниците да работят. Това, че протестите лятото, когато пандемията беше отхлабена, не изметоха със сила мутрите а пяха песни и правеха скари е голяма грешка. Ако протестите бяха наистина леви,както във Франция със сигурност щеше да се разбере.

7

ГосТ

преди 3 години

При капитализма побеждава по хитрия с помощта на простолюдието.

6

От статията

преди 3 години

Разбираме че лекарства има, аптеки има, създадена е организация. Коридорите за хора над 65 са прекалено и излишно широки. Не разбираме как ще се спре самолечението и презапасяването.

5

Анонимен

преди 3 години

През това време министъра на туризма чака малийски, конгоански и турски скиори в Банско.