35

Анонимен

преди 3 години

Тотална турска кражба, както винаги.Намерили са пласт от гръцко-римска култура и си я пришиват за тяхна.турци, какво очакваш от такива...

34

Богомил

преди 3 години

До Анонимен 24Примерът за отношението на исляма към културата: Арабите завземат Александрия и шейхът им пита мъдреца си - "какво пише в тези кники?", "Пише за всичко господарю", А пише ли за нещо, което го няма в Корана?", "Не господарю, няма такова нещо"-отговаря мъдрецът. "Изгорете ги тогава"-мъдро заповядал шейхът- ненужни са.

33

Гоце Фиромски

преди 3 години

Таа е наша Македонка,. На ова зема се живеале Македонците уште пред времето на нашиот цар Александар и неговиот татко Филип

32

Абе

преди 3 години

хубава работа, ама...

31

муспи

преди 3 години

Султан Ердоган, който също е археолог (теолог де, но турците не са дребнави, а и теолог не е точно), е обърнал внимание че надписа е на TURKILIZA. От това следва, че Леонардо е турчин, а не макаронаджи, и как ще отиде до Италия - турските гямии дотам не са ходили.

30

Анонимен

преди 3 години

Древни гръцки поселения, заграбени от селджуки.Сега се пъчат с чужди произведения.Хубава работа, ама турска.

29

Анонимен

преди 3 години

Е как бе? Ястребката също е виден турски археолог. Засега копае само в задния двор на сина си, но пък е направил значителни открития там!

28

Анонимен

преди 3 години

турски археолози? Стига майтапи.Археолозите в турция кОпат само за бакър и джилязу.

27

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 9Не просто на латински, ами на американски! WOW!Глупи, види се, нацията ни съвсем се опростачи! "Г" е много характерна латинска литера, нали!

26

Като си помисля

преди 3 години

Колко култура са съсипали тия османски вандали.. !

25

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 25Ами то си проличава и от нелепото сравнение на тази мозайка от някоя римска баня с творението на Леонардо. Само турски изкуствовед може да направи такова гениално прозрение!Турците са скопени от чувство към изкуство - причината е сунитството. В шиитска Персия има шедьоври на изобразителното изкуство! Какво говоря - на всякакво изкуство! Гениална поезия, миниатюри, калиграфия! И наука - математика, философия, астрономия, медицина!Някой да е чул за турски математик, поет,астроном

24

факт

преди 3 години

Пише ясно и отчетливо името ,Евгения. Кофти турски археолози...

23

Анонимен

преди 3 години

До Ertugrul DirilisИмаш чувство за хумор - разсмя ме от сърце! Вие сте ненавистни на всички от Алжир до Кавказ и Персия, от Виена и Украйна до Египет и Йемен! Културата ви я знаят всички - душене на принцове, ама с копринени въженца, изтребване на всички, които не ви приемат ретроградната религия, унищожаване на културните ценности на победените народи!Светът е получил култура, наука, изкуство от елините, а вие сте рушили де що сте могли!

22

Анонимен

преди 3 години

Какво разбират турци от изобразително изкуство.НИЩО. Те светвната катедрала Света София замазаха да не се виждат рисунките и и накрая я поругаха като я направиха джамия.Пълна скръб са турците. По всичко чигъртат дъното и винаги е било така.

21

Ertugrul Dirilis

преди 3 години

Добре, че е турската държава да открие и запази световното наследство и го представи пред света. Представям си, ако го беше открил някой мърляв грък, щеше да го продаде за няколко евра на първия трафикант. Както сме захранили българския народ, език, но сме и дали култура, език на три континента. Още ни търсят и в Европа, и в Азия, и в Африка и въздишат по старото време. Велика династия и държава на Осман Гази.

20

Нормален

преди 3 години

До #20Що не се опиташ да пишеш на латински, щото на български май не ти се удава много? Или може би на турски?

19

Анонимен

преди 3 години

Важното е чакалът да не спира да вие от ракетата!

18

Анонимен

преди 3 години

до 19хахахаха личиси на кого в главата какво има,щом казваш на латинските букви че били гръцки

17

Нормален

преди 3 години

До #14Проблемът е в главата ти, не ти е виновна клавиатурата..

16

Анонимен

преди 3 години

Гърците и византийците са я направили тази мозайка.. А турците и арабите- ислямисти изтре.биха всички гърци в Мала Азия( Турция) след 1453 г.