12

Умен

преди 3 години

Поредното доказателство, че ни управляват прости хора

11

селянин

преди 3 години

сока от киселите краставички помага за махмурлукаеее в добавка 300 гр домашна + неколко бирички и кана винце

10

монтьорчето

преди 3 години

До ескимосШпеков салам и спаружен кренвирш - да, разлика също има, определено.

9

ескимос

преди 3 години

Не кисели, а ферментирали. Разликата е от земята до небето.Пък и не само краставичките.

8

Слипи Джи

преди 3 години

Голям топ или малък топ?

7

Веска Влагата

преди 3 години

Кисела, сладка, все там

6

Обективно

преди 3 години

Киселите краставички и изобщо всичко 0и туршии са полезни САМО ако сте си ги приготвили самички вкъщи, без консерванти, подсладители и хранителна химия.В магазините ви продават буквално ОТРОВА - вместо естествена ферментация наливат оцетна киселина и изсипват Е-добавки с чували. За съжаление не само при киселите краставички, но и при туршиите, компотите и изобщо всичко :(

5

Падаря

преди 3 години

Тояа е верно ,но само за българската саламурена домашна туршия.В магазините е консервирана и пълна със стабилизатори.Най често за стабилизатор се използва лимонената киселина,която в големи дизи е вредна.

4

Анонимен

преди 3 години

Помагат колкото си щеш , най - вече като мезе !

3

Анонимен

преди 3 години

Най-голяма полза е рядкото и разреждат голямата нужда.

2

Анонимен

преди 3 години

Ферментиралите храни борят Ковида. Ковид е болест, която се възползва от липсите на съвременнот хранене. Ежте жива храна - туршия, кисело зеле, кисело мляко.

1

Анонимен

преди 3 години

Да, и аз чух че помагат срещу вируси особено в комбинация с ракията.