79

До 66

преди 3 години

,,хората останаха без медицинска помощ...,,Нали нямаше ,, медицинска помощ,,.Как така се е почувствала липсата й.А и пари са останали.Нали няма кой да ,,източва,,касата.

78

Анонимен

преди 3 години

Сухи съчки, казва Мангъров.

77

д-р Менгеле

преди 3 години

Смъртността ни не е на първите места в Европа, което означава, че все още капацитетът на здравната система е добър, каза още той.-цитат на Ангелов

76

Доктор

преди 3 години

Вчера минахме максимума на Италия по максимален брой починали за един ден на милион население.А се опитват да замазват фактите....Аз си мислех, че имаме здравна система. Да, не много добре финансирана, често допълвана от пенсионери, но що годе работеща. И ще я имаме поне следващите десетина години...Но ... пандемията я срина за няколко месеца, и то заради политически решения....Има един виц: Питат доктора, кога ще свърши пандемията. Доктора отговаря: Не ме питайте, това е политическо решение

75

Анонимен

преди 3 години

30% намаление на заплатата плюс 20% инфлация върху останалото, липса на перспектива за оправяне в средносрочен план (работя в сектор пътнически транспорт), ежедневен тормоз - това достатъчно ли е за разболяване?

74

Анонимен

преди 3 години

Изводът е, че маските не предпазват, а ви убиват. Освен това плановият прием на хроничноболни беше силно ограничен.

73

Анонимен

преди 3 години

До АнонименНе мисля че причините за смъртност за достъпни. По общ спомен си беше комбинация от грип, застаряване на народа, рак, проблеми със сърцето. Беше си обичайна зима.

72

Анонимен

преди 3 години

До ???Може би към моят пост отговаряш. За ковид предпочитам да пиша анонимно, тъй като си съвпада с теми табута. Но може и към друг да отговаряш.Възможно е да са умирали, да са ги писали че е обвързано с нещо друго, но и Ковид да е играел роля. Март месец така можеше да се ориентира от различни държави. Но сега не бих бил уверен в това. Правят се много повече тестове, има си и други причини човек да почине. Не ми се струва валидна хипотеза. как би се потвърдила?

71

Анонимен

преди 3 години

А какво е имало януари 2019?

70

Богомолеца и чумата1

преди 3 години

Не щеш ли, на следващата година, пак по същото време, на същия път, на същия кръстопът, отново се срещнали Богомолецът и Чумата. Поприказвали си за едно, за друго, за трето. По някое време Богомолецът казал: Бе, ти, миналата година каза, че отиваш в Багдад да прибереш 5,000 души, а умряха 50,000.Чумата отвърнала: Аз взех моите 5,000 души, останалите от страх умряхаДа, има вирус. Да, сериозен е. Не е само той който изпраща в другия живот. лека им пръст.

69

Богомолеца и чумата1

преди 3 години

Преди мноооооооооого години на един път, на един кръстопът се срещнали един Богомолец и Чумата.Седнали да си отдъхнат, разприказвали се, по едно време Чумата попитала:ти, Богомолецо, накъде си се упътил? Богомолецът: Отивам в Мека на поклонение. А ти закъде си тръгнала?Чумата: В Багдат трябва да прибера 5,000 души. И всеки тръгнал по пътя си.

68

Анонимен

преди 3 години

От графиката на НСИ ясно се вижда, че през първото полугодие смъртността през 2020 е по-ниска в сравнение с 2019 година, а това са месеците, когато вируса още го нямаше или беше само внасян от идващите от чужбина. От юли месец починалите през 2020 са повече от 2019 и колкото повече хора умират от вируса, толкова по-голяма става разликата с миналата година.

67

???

преди 3 години

От тези 2662 починали през последната седмица на октомври, 204 са починали от Ковид-19 според официалните данни. но вероятно са повече, но са ги писали като починали от нещо друго, защото не са ги изследвали.

66

Анонимен

преди 3 години

Лека им пръст на 2662 починали. От тях, с добавен Ковид са около 200. Дали някой има данни колко обществени лица (медицински сестри, лекари, полицаи) са умирали миналата година? Дали има промяна спрямо професията?

65

Анонимен

преди 3 години

Направо и тотално се уплаших, от вирусът ще да е. Слагам памперс отпред и отзад и под леглото докато дойде време да сменям задният.

64

Анонимен

преди 3 години

Сравнете общата смъртност в България със тези на скандинавските държави: https://euromomo.eu/graphs-and-maps/Ако гледах данните на общата смъртност от Скандинавските държави нямаше да разбера че има епидемия при тях. Но сравнението показва че и Швеция се измъкна следвайки принципите на своя епидемолог. Какво ще предприемем в България?

63

Анонимен

преди 3 години

Хората останаха без медицинска помощ заради един измислен вирус, никой не ги поглежда ако не са "заразени". Как няма да умират.

62

Анонимен

преди 3 години

Ами толкова стрес цяла година, какво очаквате.

61

Анонимен

преди 3 години

До ОбективенИли скокът е зареди застояване? Спираш да се движиш, не мърдаш от компютъра и телевизора. Тялота дава фира. Или скокът е от домашен алкохолизъм? Стоиш вкъщи, няма какво да правиш. Днес бира, утре бира. Тялото дава фира. Или скокът е от напрежение? Нямаш пари, само стрес в обществото? Тялото дава фира.Без да имаме данни за точно колко хора са търсили лекарска помощ, не е ясно кой е отговорът.

60

Трио

преди 3 години

Протисти нема ли да има??? Без маски!!!Нещо свалиха гарда ***!!!Гледам стриктно маски вече и отзад и отпред носи ***!!! Незнам сега се плашиш ***???А декември и януари кво ще прави *** със по 1500 заминали на ден!!!