36

Здравеопазване ли?!

преди 3 години

Освен че трябва да се вдигнат заплатите, трябва да им се забрани частната практика извън болниците, освен при посещение на пациент, защото половината са се заврели по разни дупки и пръснати из целия град и докато ги намериш ставаш тотално зле. Навремето си имаше и стопматология в бониците и всичко си работеше перфектно, а сега е ХАОС..приемат те в спешното, наливат ти една банка и после айде върви си търси гастро-мастро или там какъвто ти трябва доктор по частни кабинети из града?!

35

Мъррр

преди 3 години

Тъжно е... един лекар за да стане истински такъв учи с години, в които хората като нас ходят на дискотека, на моренце и т.н. Според мен сумата е малка, но тук говоря за лекари, които наистина се посвещават на тази професия, това е призвание и НЕ Е за всеки, навъдили са се всякакви посредстевеници с диплома за лекар, които петнат името на тази иначе благородна професия ...

34

До 10

преди 3 години

Как ще сравняваш арматурист с лекар бе брато. Вие в час ли сте въобще. Навсякъде в т.нар. цивилизован бял свят лекар е една от най добре платените професии, вие чакате в Бг да ви работят млади лекари за по 500-700 лв заплати. Системата върви към своя край, но четейки такива мисли като на номер 10 си мисля че е напълно логично..

33

Кобургсакски

преди 3 години

С този чип в главите ни няма да се оправим! Крадеца вика дръжте..Всеки докопал се до възможност за далавера е краднал!

32

Анонимен

преди 3 години

Навсякъде в Европа заплатата е според ценза а не зависи от кл.пътеки и избор на екип Ако ще да си върхът щом ценза ти отговаря на определени критерии това получаваш Цялата система тук е грешна

31

Анонимен

преди 3 години

Лекари Лекуват по Телефона, Съдий Съдят на Видео ....и Ватмана ИСКА да кара Трамвая от Балкона си , и Хлебаря ИСКА да меси хляб във Спалнята си .....

30

Анонимен

преди 3 години

За Лекуване по Телефона нека вземат началните 1950 лв по Пощенски Гълъби

29

Анонимен

преди 3 години

До Hoes and tricksНяма лекари и сестри при такива заплати на синдикатите. На кой ще ги дават.

28

Анонимен

преди 3 години

До До 24Тогава частни дружества и само платено. Който има кинти ще се лекува, който не, остава на билков чай.

27

До 26

преди 3 години

Вижда ти се много голяма исканата заплата ли?Комунизма иска безплатно здравеопазване, а не безплатно да работиш като лекар.

26

Анонимен

преди 3 години

При комунизма ги лъжехме,че работим. Те ни лъжеха,че ни плащат.Факт.Сега всеки преглед е остойностен.Написали са 10 лв. за преглед в ковидзона на ДКЦ, например.Може да е малко, но знаеш,че ако прегледаш 10 души, ще изкараш 100 лв.А колегата ти, ако прегледа 15 човека с право ще му платят с 50 лв. повече.Какво те е ясно.Работиш- плащат ти.Не работиш- не ти плащат.Помним как ни ругаеха пред кабинетите сестрите като идваме в края на работното време-" сега ли намери да се преглеждаш? Ит.н.

25

До 24

преди 3 години

И какво ако не са търговски дружества.Ще им насипят пари от някъде ли?Ще се изправят два буса с майките на Мая и лекарите има да чакат от бюджета за пари за апаратура и лекарства.( Заплати не им се полагат според идеите на комунизма).Вместо да имаме няколко работещи добре болници, ще имате отново старите батаци.

24

Попуидиотолист

преди 3 години

НАЧАЛНА ЗАПЛАТА ЗА ЛЕКАР 69420 ЛЕВА НЕЗАБАВНО!МЕДИЦИНСКА СЕСТРА 66666 ЛЕВА!НА ВСИЧКИ ПЕНСИОНЕРИ ПОНЕ 20 БОНА ПЕНСИЯ, БЕЗПЛАТЕН АСИСТЕНТ, КОЛА И ВИЛА НА МОРЕТО!Образование, Здравеопазване, дентални услуги и гориво безплатни за ВСИЧКИ! ВЕДНАГА!И махнете тия данъци най-накрая! Писна ни да плащаме!

23

Hoes and tricks

преди 3 години

До Анонимен 5Лидъл не плаща заплатите на лекарите."Бойко"/Държавата не плащат заплатите на касиерите в Лидъл.До Анонимен 9Нямаш идея явно какво са средна и минимална заплата. Въобще не съм сигурен, че имаш идея какво е заплата и на кого кой му я плаща.До всички коментиращиИмате базова грамотност за каквито и да са граждански въпроси съизмерима с тази на хамстер. Засрамете се и марш на работа, стига сте давали акъл.

22

Лекар

преди 3 години

Ама болниците са търговски дружества, те са в абсолютен недостиг на средства, половината общински болници са във финансов колапс и пред фалит.Няма от къде да вземат тези пари, защото трябва за консумативи, лекарства,битови сметки и т.н. и каквото остане за заплати.Просто болниците трябва да престанат да са търговски дружества, реформа от основи, другото е празни думи.

21

Анонимен

преди 3 години

*** гениите в коментарите. Вие измислихте нов икомически модел. Боли ме главата чак от летящата ви мисъл.

20

Анонимен

преди 3 години

Аз смятам , че не трябва да се разпределят повече от 40 % през бюджета и когато намалява заплатата в реалният сектор трябва да има намаление и бюджетния . Разбира се то може да стане и със съкращение на служители от бюджетната сфера .

19

Анонимен

преди 3 години

Това може да е начална заплата на медицинска сестра - не на лекар. Минималната на лекар трябва да е 2500 лв. Помислете какво рискуват и дават от себе си тези хора!!!

18

Анонимен

преди 3 години

До АнонименДанък МПС, ГТП, винетка, каско къде ги оставяш?За гориво, консумативи, труд отделно.Нямаш ли едно 1500 лева годишно за колата хич не се качвай на нея!

17

Анонимен

преди 3 години

Нападателят ще взима заплата в "Лудогорец" с 10 000 евро по-голяма от тази, която получава в "Каляри". Месечното му възнаграждение в Разград ще е около 50 000 евро, докато в Сардиния то е към 40 000 евро.