19

Анонимен

преди 3 години

Каква почит към Арх. Михаил ...та Той убива и взема души ......Дявола ще победи и погуби със Меча си Човеко- Убиеца Михаил и ще има безсмътрйе и Архангелството Михайлово ще погине !!!!!

18

Анонимен

преди 3 години

Упадъкът на България настъпва с покръстването на българите.

17

До 18

преди 3 години

На лайнюювее и сральоввеее като теб със сигурност!!!

16

Анонимен

преди 3 години

До 3.жeлeвОчаквано антиБългарските "коментари" си стоят, АМА ОНЯ ОТГОРЕ ГЛЕДА!!!!!!Оня отгоре гледа и мери нивото на българските религиозни хронични лайнюювее и сральоввеее, Бог религии не понася тъй като той е Жив Бог а не идул или кумир на църковната гаргара и попска похот:)))))))))

15

3.жeлeв

преди 3 години

Очаквано антиБългарските "коментари" си стоят, АМА ОНЯ ОТГОРЕ ГЛЕДА!!!!!!

14

ПроСоТо

преди 3 години

първо ще направя едно уточнение:-Аз съм Християнин,въведен в Християнската Вяра от поп Барака ,когато бях 25-годишен.Признавам,не съм от най-стриктните мои събратя.За това винаги съм гледал с недоумение на така наречените "Именни дни"..Ето и сега:-Уж Църквата отбелязва Почитта си към Първия сред Ангелите-Михаил,а пък.."да ПОЧЕРПЕЛИ" разните "Ангели","Рангели",Райни" и не знам какви си...Тая традиция с "именните дни" някакси не мога да я асимилирам.Вярата в Христа няма нищо общо с "черп

13

Анонимен

преди 3 години

Честит Имен Ден на Всички ПразнуващиГоспод да ви пази

12

Анонимен

преди 3 години

" В много райони на страната на Архангеловден се коли курбан за светеца и се правят обредни хлябове..."Курбани.... Корбани.....Заколени агънце, кокошка, петел или теленце...Обредни хлябове... Както винаги езическо, простолюдско и повърхностно възприемане на Християнските Празници. А надали това е правилният начин за почитане на Празниците.

11

Анонимен

преди 3 години

" В много райони на страната на Архангеловден се коли курбан за светеца и се правят обредни хлябове..."Свети Архангел Михаил е Ангел, а не човек, че да бъде наричан светец. Светец (ж.р. светица) е дума, с която християнската религия описва , ЧОВЕК, когото счита за пример за изключителна святост. Светци са човеци, а Божиите Ангели не са човеци, но са святи.

10

Анонимен

преди 3 години

Еко да правим бря..

9

Анонимен

преди 3 години

Статията е повече от ужасна - пошла,но много подходяща за невежите и простите хора, които имат повърхностна " вяра".

8

Анонимен

преди 3 години

До До 6Ами да, *** сте, от 80-те процента, прости и невежи. Даже и Празниците не знаете и не празнувате на правилните дати и дни.

7

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 9Какво искаш да кажеш? И къде видя обида към България във форума към тази статия?

6

Анонимен

преди 3 години

Българската армия и полиция НЯМА НИЩО общо с Празниците, посветени на свети Георги Победоносец ( 6 Май, 16 и 23 Ноември и 9 Декември) и на свети Архангел Михаил (21 Ноември)

5

Анонимен

преди 3 години

***! Днес се почит свети Великомъченик Димитър Солунски. Хората, които носят имената Димитър, Дмитрий, Димитрина, Димитринка имат днес имен ден! Светата Православна Църква почита Свети Архангел Михаил на 21 Ноември, а не днес!

4

Анонимен

преди 3 години

Архангел Михаил предвожда божията армия но не и армийте на глупците, особено в България!

3

Православен

преди 3 години

До ПламенПричината за тези различия са в това, че различните области в страната имат различни традиции, както имат и различен диалект. Изберете си дата, която Ви харесва и си празнувайте на нея. След като искате светия, днешният ден е чудесен избор, закрилник ще Ви бъде сам предводителят на цялото ангелско войнство!

2

Гошо...Тъпото

преди 3 години

Предводителят ня небестното войнство Св.Архангел Михаил да ни закриля от малки до големи.Честит празник на именниците,Бог да помага и закриля целокупният български народ!

1

Arch enemy

преди 3 години

Няма празници, ще *** яко.