66

Анонимен

преди 3 години

ЗАЩО НА 16 МАРТ ГО ВЪВЕДОХТЕ, А СЕГА - НЕ?СЛУШАТЕ КАКВО ВИ НАРЕЖДАТ ОТВЪН ЛИ?ТА ТОВА СА НАШИТЕ ДЕЦА, НАШИТЕ УЧИТЕЛИ!

65

Аз

преди 3 години

До АнонименНяма да го направят, защото веднага ще "цъфнат" резултатите от "ученето".

64

Програмист

преди 3 години

какво като преписват? Живеем във века на гугъл и информационните технологии. Крайно време е да се спре с това архаично наизустяване - важното е да знае откъде да препише, не е нужно да се претоварва със ненужна информация. Да живее Гугъл и Stack Overflow!

63

Анонимен

преди 3 години

Да се учи дистанционн,но да има контролни веднъж седмично в училищата където да се пишат реални оценки.

62

Анонимен

преди 3 години

До 6Е, ти не си учил дистанционно, пък виж какво се е получило...

61

6

преди 3 години

Това дистанционно томи прилича на това как бай Тошо искаше да реши продовлствения проблем чрез "конфутата " - по 100 км м и действайте !Няма да стане , защото то просто не може да замени истинското обучение ! Просто не може ! Само го допълва и всички напъни да гозамени са обречени . Трябва реалното да се приспосиби към вируса с комплекс от условия ,какъвто частичен опи има вече всвета .А учебниците са калпави !

60

Анонимен

преди 3 години

Най-големият проблем в България е, че всичко е от черно, по-черно. Ако е бяло някой веднага гледа да те хапне и унижи. Това е. Този манталитет и във вируса е същият. Живея в чужбина и като се чуя с някой от България или като гледам новините и направо се сривам, от негативна енергия и простотия. Злобни, мрънкащи и вечно недоволни хора.

59

Анонимен

преди 3 години

програмата за образованието е зле, от една тема скачат в друга, после в трета, като учителя набляга на визуална комуникация (уча се или подобни платформи), а в главите на децата нищо не влиза, не само не е добре обяснено-изобщо не е обяснено. Други пък пращат децата да си търсят сами учебни материали. Все пак е по-добре със слаби учители, отколкото с никакви.

58

Анонимен

преди 3 години

мен лично хич не ме интересува какво било в Германия, какво било в Швейцария. Нито можем да се мерим със стандарт, нито условия за здравеопазване, нито с условия за образование. Интересува ме тук да се намали риска за учителите, както и за близките на учениците. Да, трудно е онлайн, защото родителя вижда кво реално прави учителя и се налага редовно да помага (вечер), щото учителя не си е свършил работата. Това не е само онлайн, това се случва и като са присъствено, просто родителя не знае.

57

Менто

преди 3 години

Най нереални са оценките на мюмюнииатсингани, винаги е било така !!!

56

Анонимен

преди 3 години

До 54Значи хидешите на изпити не били формални, така ли?

55

Анонимен

преди 3 години

До 55Еш па тоя па!

54

Анонимен

преди 3 години

Говорят само за големите а какво да кажем за малките който са натъпкани в стаите и се борят да оцелеят. Двоен аршин едни ходят други който оцелее.

53

Анонимен

преди 3 години

Нормално е да има три системи на обучение online, присъствено и целодневноима умни и самостоятелни които да ходят на изпити седмично или месечноима нормални както си едо обяд училище обяд в столова и следобед занималня

52

Анонимен

преди 3 години

Защо в Германия са присъствено, защото тяхното присъствено не е като нашето. Спазват се мерки, децата са в по-малки колективи, паралелките не се смесват и т.н. А тука какво е? Всичките мерки, вече и на хартия ги няма. Министър Кумчо Вълчо каза, че няма взаимодействие между паралелките. Да иде да види. Всички деца, минават през един вход, чакат един зад друг на опашка. Излизат едновременно. Така че мерките са само и единствено в канцеларията му на 3 листа хартия. А той сега е онлайн. Д-Е-Б-И-Л.

51

Анонимен

преди 3 години

то пък иначе са много реалистични. Излизат отличници, а някои нямат дори основата нямат. В такава ситуация трябва да св затегне контрола, а не да се пишат шестици, затова че някой е благоволил да се появи в час. И да, ще има много двойки тогава де :) Доста ще пропищят, като децата им не успеят да завършат или го направят с 3ки. Ще се обвинят учители, ала бала...

50

Анонимен

преди 3 години

До периЩе то обясня за Германия и за Франция. Първо всики деца над 6 год. без изключения са с маски оределен стандарт, нон-стоп, в класните стаи и навсякъде. Второ, март юни, когато ни прегряхме зуум, миит, и всякакви платформи за онлай, тяхното "онлайн" изобщо не беше такова. Пр. 1-5 упр. и в мейла или месинджъра. Дори виртуални класни стаи нямаха. Така че те наистина го загубиха това време и взеха мерки. И без да се правя на пророк, но ще видиш до седмица-две ще минат и те на онлайн.

49

Анонимен

преди 3 години

ocenkite sa mignoven momenten rezultat...ucheneto e mignoveno, momentno, barzo online...za ogromna razlika s clasnata bg staia s bradati teroristi po stenite

48

Анонимен

преди 3 години

До периПери, а в Германия затвориха ли се вече? А какво прявят за бизнеса и хората, които не работят през това време? А казват ли, че чак лятото евентуално може да се нормализира животът при тях? Или искаш да гледаме само едната страна на въпроса, щото така е по-удобно?

47

Анонимен

преди 3 години

До Защо направо неАми ако не знаеш за висшето образование си е почти така... Те с двойки ги приемат, а после им е забранено да ги късат на изпити. Не знам кво се оплаквате все едно живеете в някакъв измислен идеален свят...