11

До 1

преди 3 години

Ти си схванал нещо важно.Ако си вип персона ,разчитай на карантината и дистанцията.ВИП легло не те чака.

10

кръпел

преди 3 години

За 14 дни у дома трябва да останат и лица с потвърден случай на COVID-19, за които лекуващият лекар е предложил болнично лечение + бонус погребение , но те писмено и изрично са заявили отказ от такова.

9

до2

преди 3 години

Тук е Европа. Вируса трябва да почисти пенсионерите и болните че има проблем с пенсийте. Мерките са проформа за заблуждение на народа. А да, същият номер ще приложат след някоя и друга година като поодъртеят и сегашните "млади".

8

Анонимен

преди 3 години

А ако вече съм го изкарал и имам тест с антитела, може ли да прескоча тази карантина? Вероятността да се заразя пак е нищожна. Досега има само 5 такива случая потвърдени и то при хора с много компрометирана имунна система, където адекватен отговор не е сработил след първичното заразяване.

7

Анонимен

преди 3 години

Най-заразен си първата седмица след като развиеш симптоми и около два дни преди да се появят симптомите. Затова и 10 дни от положителен тест е напълно достатъчно. 14 дни ако чакаш да се появят симптоми, инкубационният период е от 3 до 14 дни. Моделът не е идеален, но дори да си асимптоматичен след седмица, не си вече толкова заразен, така че тези 14 дни работят добре.

6

Аз

преди 3 години

РЗИ са измамници и служат на фашистката власт.

5

Анонимен

преди 3 години

"Аз па не разбрах, некой дал положителен тест на 6 ден, ще си седи в къщи още 4 дни.. Така ли?"Баш така. Гледай сега, малко е сложно:- може да излизаш 5,10,20 пъти в карантина като контактен(по 10 дни)- после на 21-вия път, наистина да си заразен да речем(14 дни кар)- след това, нищо че имаш някакъв имунитет, продължаваш да излизаш всеки път по 10 дни ако си контактен до безкрайПП. Това всичко пък не важи, ако си лекар на първа линия...Ми да, сложно става...

4

Анонимен

преди 3 години

Аз па не разбрах, некой дал положителен тест на 6 ден, ще си седи в къщи още 4 дни.. Така ли?

3

Анонимен

преди 3 години

Разгеле, след 8 месеца епидемия, започнахме да виждаме да се формират някакви стандарти. Все още не са цялостни, все още не са задължителни, но почва да се прояснява.Предполагам че след около още 8 месеца, вече ще имаме и линейки, и легла, и ясни правила... абе - ще го отработим! За има няма година и половина ще сме готови да посрещнем епидемията.И чисто по български - точно тогава ще пристигнат ваксините, хахаха.

2

Доц. Дамян Илиев

преди 3 години

А какво стана с карантината от 28 дни по китайски модел?

1

Хахахахахахахаха

преди 3 години

Карантината е с продължителност:*за наш човек - от 1 до 10 дни, по избор на клиента*за човек на наш човек - 10 дни*за никакъв човек - 14 дниИначе не може. Трябва да има ред в тая държава :)