60

Пепката

преди 3 години

Пълни простотии, Минималната е чисто 3000 франка и стига за малък апартамент + издръжкта и живот нормално на 1 човек!. Там почти никой не работи на минимална. Като цяло в Швейцария заплатите са доста добри и въпреки, че всеки разправя колко е скъпо, с таяхните заплати се живее добре. А като изляза от Швейцария, покупателната способност им е огромна и навсякъде им е супер евтино.

59

Tawq

преди 3 години

Високи заплати с високи цени. Няма голяма файда от тези заплати, щом и цените са супер високи :)

58

Анонимен

преди 3 години

швейцария има голяма индусртия. има и доста швейцарски предприятия в българия. всяко малко село има няква работа. недейте да плюете без да знаете. да мафиотска държава са, но с крадените пари от други държави си правят тяхната. елате да видите пътища как се правят, тунели, инфраструктура и т.н. политиците им малко ги продадоха последните години и имат най високия дълг на света на глава от населението ама да не ги мислим.

57

Анонимен

преди 3 години

СЕГА чувствате ли се като хората от по-долна категория и нисша класа ???

56

Анонимен

преди 3 години

Най-важния показател е дългосрочната безработица, която тази мярка ще предизвика. След 1 година да си я замерят и да ни кажат!

55

Анонимен

преди 3 години

Ако не беше Швейцария нямаше да има втора световна война. Не с Германия да воюват, а Швейцарските банки трябваше да затворат и Хитлер нямаше да може да започне никакв война.

54

народе-е-е

преди 3 години

От сто (100) години Женева е Женева, а не Плевен, Пловдив или Бургас ! Къде коментирате без разсъдък, бе хора.... Малко разум, моля !

53

Анонимен

преди 3 години

НЕ, НЕ Е НУЖНО. НИЕ ЩЕ ГИ ПЛАЩАМЕ ПРЕЗ ЕВРОПЕЙСКИЯ СОЮЗ

52

SHEFA

преди 3 години

71-МОЙТА ЗАПЛАТА Е НЕОГРАНИЧЕНА И СЕ ОСИГУРЯВАМ НА МАКСИМАЛНИЯТ ЛИМИТ.-А ТИ ПЪРВО НАУЧИ ДУМАТА ДЕМОКРАЦИЯ И КАДЕ СЕ НАМИРА ДУМАТА РЕФЕРЕНДУМ В НЕЯ-НА 1-ВО МЯСТО.

51

SHEFA

преди 3 години

А В БЪЛГАРИЯ 610 ЛЕВА.-И ТИ УДЪРЖАТ ОТ ТЕХ.110- И ОТ РАБОТОДАТЕЛЯ ТОЛКОВА.-ДАЙ РОБЕЕЕ

50

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 59Добре,че при нас няма тази практика с референдумите,защото ще ни е скъсана работа, при 80% полу и завършени идиoта от населението.И аз все това повтарям като се заговори за управление чрез референдуми у нас

49

някой

преди 3 години

до 68: Кой казва, че няма, аз преди 14 години си купих първото, преди 10 - второто, а сега строя къща. Идеята ми беше, че изкарват швейцарците жертви, защото медицинска сестра на 26 години не можела да си позволи апартамент. И ние трябва да и съчувстваме, все едно у нас сестрите всички имат апартаменти .

48

До някой

преди 3 години

По скоро момичето не може да наеме цял апартамент, а евентуално само стая, затова живее със семейството си. Едва ли става въпрос за покупка на жилище...Много хора на средна възраст (и не само) там са под наем, включително и семейства с деца.

47

до 66

преди 3 години

Със средно на 22 си купих първото жилище в София. Тогава заплатата ми бе смешните 1500лв. (преди 11 години точно). После купих по-голямо, а сега- къща, която изплащам за още 5 години и забравям. Има и успели хора с добри професии, не го забравяй.

46

Анонимен

преди 3 години

Първо, това е брутна сума. Второ, в Женева съм живял години релокиран там и взимах около 18 000 франка месечно, които ми бяха малко за стандарта, който водя в момента. С минимална заплата там живееш в общежитие за бездомни.

45

някой

преди 3 години

Ужас, на 26 години със средно образование и още не може да си купи апартамент. Да ги ожалиш швейцарците.

44

Анонимен

преди 3 години

Разликата: Когато у НАС на единствения референдум за век време се подиграха с *** въпрос, а на важни решения наложиха мнението на един еврейн с трабант и един ром. Страната Швейцария затова е богата щото няма жипки и НПО откачалки, седмица не минава без допитване и решението е точно за каквото са гласували хората.

43

Анонимен

преди 3 години

До АнонименВ Русе магазините по центъра не са някакви скъпарски като на Витошка, и всеки втори е празен. И преди беше зле, но сега с ковида се ускори процеса.

42

arsenalfc

преди 3 години

споко, спасителя на *** - тиквата и нашата ще е прави д/г толкова, само че с една цифра по-малко

41

Ст@м@т

преди 3 години

Външен дълг 1.3 трилиона долара - могат да си позволят всичко.