47

Джо

преди 3 години

Пяна ви е избила на мутрите, рублофилски лъжци. И стига с тия партизани, те само мандри да грабят и да мародерстват са знаели! Дядо ми беше офицер от БА и е участвал до Австрия в боеве. Той ми е разказвал за зверствата на болшевишките орди срещу цивилните в Европа!

46

До българчето Джо

преди 3 години

Хкрементче, съвсем не всички немци напускат страната ни! Знаеш ли кога е първият българо-немски бой? На Връшка *** на 11.9 немците нахлуват и ги срещат партизаните о "Г.Бенковски". После идват катюшите и въпросът е решен! А кога Българската армия започва операциите си? Научете, за да не се излагате! Обидно е да се наричат българските воини, редовни и ДОБРОВОЛЦИ "пушечно месо". Знаеш ли колко самостоятелни битки са провели нашите срещу елитни фашистки дивизии? "Еделвайс", албанската "Скендербег

45

До фашизоидчетата

преди 3 години

Що фашага има за чистене още! Проста, неграмотна, злобна! Нали уж последното правителство било обявило война на Германия? Последните ни правителства се договарят с англичаните те да влязат, ама онези не са имали тази възможност и лесно уговарят Иньоню. Няколко турски дивизии са БИЛИ вече на границата ни и само ОБЯВЯВАНЕТО НА ВОЙНА и бързите действия на Червената армия са ни спасили от НОВО ТУРСКО РОБСТВО!Съветските войски, бойни катери и подводници са се насочили към границата ни с Турция, а

44

Джо

преди 3 години

Сталин иска Черноморието ни от Хитлер още 1939 година - тогава те са съюзници! Но оня му отказва - не иска да е застрашен румънския петрол. На 1.9.44 България обявява неутралитет и всички немци напускат страната. СССР ни обявява война и ни окупира за 3 години и докато войската ни е пушечно месо, безродниците докарани от болшевиките разоряват страната избиват елита ни. И на края сме по руско настояване победени и плащаме огромни репарации, а милиони българи остават под чуждо иго!

43

Да допълня...

преди 3 години

До Анонимен 43 Сталин стои пред Варшава защото там има въстание срещу окупаторите. Чака немците де избият въстанниците поляци и тогава да влезе в Полша. Знае че ще има съпротива и срещу руските войски.

42

опетков

преди 3 години

До До 36 С една малка подробност: Ако руската империя не беше унищожена от болшевиките и Антантата спечели войната(както и стана), проливите и самия Истанбул щяха да бъдат руски, както и частта от България до там. Това е основната причина България и Турция да са с Германия през ПСВ. Но се отплесваме от темата. Дори не съм гледал какво е казал въпросния летец. Стакин праща българската война на фронта, за да не им пречи на окупацията, а и защо немците да трепят руснаци, като може да са българи.

41

Анонимен

преди 3 години

Сърбия и Гърция никакви граници не са могли да наложат ,но нашите сегашни ,,приятели'' - със сигурност ! Както след Ньойският договор френските ни ,,приятели'' са рязали от злоба селата по границата със Сърбия по средата и да не забравяме ,че в лапите на Сталин са ни хвърлили пак същите ,,приятели''!

40

1923/1944

преди 3 години

Македонският *** Георги Димитров /вожда и учителя с основно образование/ е виновен за смъртта на 20 хиляди български младежи убити през 1923 г. в т.н. Септемврийско въстание и за смъртта но 40 хиляди български младежи, изпратени от същия демон, да се бият с германците пред 1944 г, вместо крепостните мужици, заразили тогава половин Европа с въшки.

39

Анонимен

преди 3 години

Сърбия и Гърция са били кръгли нули и никаква граница по Марица не са могли да наложат. Гърция е била готално разорена, нашите са смачкали всякаква съпротива там. В края на войната са умирали от глад. В Сърбия аналогично - немците са унищожили партизанското движение до степен, че Тито е избягал в Италия.

38

До българчето Джо

преди 3 години

До ДжоХкрементче, ако не бяхме участвали в бойни действия срещу хитлеристите, сега границата ни с Гърция щеше да е по Марица!Напразно плюете Добри Терпешев -той е изпълнил заповед. А тази заповед идва от Съюзниците! Англичаните са драпал за Гърция! Руснаците ако бяха решили друго, сега България щеше да е на Тракийско море!Между другото, мои близки са участвали в Отечествената война, даже един стигна до Клагенфурт! А твоите? Не те виждам като роднина на герои!

37

Анонимен

преди 3 години

Просто Втора световна война."Свещена и отечествена" са художествени измислици просто красиви думи. Реалноста е била че много хора се убиват като обезумели има много болка,много грозни гледки на убити и разкъсани,воня на разложено ,пожари,кал,разрушения, почти няма участници които са започнали в началото и са я завършили без да са осакатени,ослепени или живи.Например дъщерята на някакъв германски генерал се възмущавала защо токът прекъсвал понякога пък в Сталинград са умирали от глад и студ.

36

Отечествена

преди 3 години

Отечествена, Свещена война !

35

Анонимен

преди 3 години

До Aнонимен 49Не е важно колко пъти е ходил някъде важно е колко хора са симпатизирали на идеите му.Ако не беше ВСВ в САЩ още щяха да са с табелките - "автобус,кино,тоалетна за хора" и "автобус,тоалетна,улица за черни" Не си прави илюзии ,фактът,че Северът печели гражданската война и уж слага край на робството въобще не означава че чернокожите са приемани за нещо повече от предмети.Например един пастор на църква е бил заковал табела "забранено е стрелянето на черни на Коледа около сградата"

34

Aнонимен

преди 3 години

До 42:Явно много я знаеш историята и затова само ми напомни кога Хитлер е бил на визита в САЩ, и в UK?

33

до 39

преди 3 години

Разказвал ми го е лично тракиец, комунист, роден 1925 г., но ,,окупатор" не в Ксанти, а в Гюмюрджина. ,,Събраха ни на стадиона, дойде тоя про стак Д. Терпешев да го ем, и каза - Вие работа тук нямате! Отивайте си в България! Така, моят дядо два пъти за 20 години е изгонен от там. И като дойдоха тук едни гърци, те пък изгонени от тук по спогодбата след ПСВ и на няколко пъти натякваха как предците им имали тук имоти и т.н. точно така им казах - Моя дядо - 2 пъти! Втория го молили да остане, но....

32

Сата НАТО

преди 3 години

Напротив ! Предложенията на Антантата дори за неутралитет са били съвсем приемливи и реални !----- Кое им е било реалното на предложенията на Антантата? Да стоим мирни, докато победят, та после Сърбия и Гърция да ни доизядат? Обещания без никакви гаранции... Напротив - и в двете световни войни правилно са постъпили нашите - бой по съюзниците-разбойници, докато се върнат в първи клас. България може да плащала репарации, но онези са били бойно поле.

31

Анонимен

преди 3 години

Не СССР има нужда от вас в тази война, а САЩ и Англия, защото по този начин отдалечават Сталин от Средиземно море. Участието ви срещу Германия е договорено от съюзниците в Ялта! Иначе нищо не струва на Сталин да слезе до Солун, след като доста е престоял и то умишлено пред Варшава.

30

Бай Иван

преди 3 години

За България е била предвидена 100 хил немска войска да нахлуе ако не се приседим към Германия.

29

Анонимен

преди 3 години

До бай Иван Е да де ! Ама праща войска, да окупират Сърбия ,Северна Гърция . Айде ,Македония си е българска ,ама после плащаме репарации 20 години . Милиарди !

28

Сата НАТО

преди 3 години

България изобщо не е имала вариант, освен да влезе в Първата световна война и то на страната на Централните сили. В крайна сметка с помощта на България е била унищожена Руската империя.