16

Анонимен

преди 3 години

Шофьорските книжки също са лични документи. За тях важи ли удължаването на срока за валидност?

15

Потърпевш

преди 3 години

Абе ние само за турците ли работим,ние който живеем в България,си сменяме документите на момент,това се отнася за турците живеещи в Турция,какво на интересува нас,сякаш те нас ще ни простят,айде холам.големи сме балъци.като не си сменят личните карти и паспортите,голям келепир.глоба и хазната ще е пълна за нас а не да мислим за тях.

14

Анонимен

преди 3 години

"Новите текстове предвиждат този срок да бъде увеличен до 31 януари 2021 г."*Кой от двата срока ?

13

Анонимен

преди 3 години

Огромната глyпост я направи Иван Костов преди 20 години, когато ни накара всички да си сменим документите през 2000-та година, вместо постепенно, когато изтече валидността на документа.

12

Анонимен

преди 3 години

Ако на всеки 10 години трябва да подновявате документите на 7 000 000 гражданина съвсем логично е да ги разпределите по 700 000 на година. Всичко останало което е прави е огромна глупост.

11

Анонимен

преди 3 години

Ако документите са валидни до 1 юни 2020, докога важат?

10

Анонимен

преди 3 години

Онлайн не става ли?

9

Анонимен

преди 3 години

Удължаването важи само за пред полицията май - преди 2 седмици се опитах да мина технически преглед на колата с изтекли преди 20 дни лична карта и книжка и ... Не може. Така че си вадете нови документи и не ги слушайте

8

Анонимен

преди 3 години

Те хубаво ги удължават, но на много места работят с автоматизирана система за валидност на личните документи, там как ще станат нещата. Пак недоизмислена работа.

7

До НеЗапозната

преди 3 години

Смених си шофьорската книжка преди месец и не ме глобиха, че е изтекла. Върнах си и паспорта, който беше изтекъл през януари и за него не ме глобиха.

6

Фалшива новина

преди 3 години

Заглавие: Удължиха срока на валидност на личните документиСрокът на изтичащите ще важи до 31 януари 2021 г.*Истината: Срокът на изтичащите до 31 януари 2021 г, документи се удължава с 6 месеца.

5

ЗАПОЗНАТА

преди 3 години

Като отидеш да си смениш документа в полицията, те глобяват затова,че срокът му е изтекъл, а нямат право. Нали са удължили срока му ?!?

4

Логична мярка

преди 3 години

Това е за да могат яко умрелите от ковид да гласуват пак за тиквата.

3

отровна гад

преди 3 години

Нищо нр са удължили!Тава "удължаване" важи само ако полиция ти поиска лична карта за проверка на самоличността. За никъде другаде не важи - за чужбина, банка, нотариус и т.н. ще ти трябва истински валидна лична карта!

2

Анонимен

преди 3 години

Отново мерки на парче... Оф. Толкова ли е трудно всички министерства да излязат с конкретни мерки спрямо епидемията, да си ги окомплектоват, да си ги съгласуват помежду си и да ги гласуват на веднъж?Това във предприятие със 600 човека персонал го правим от 8 сутринта и в 11 предиобед сме го въвели. На държавно ниво да им трябват колко - два дена? Три? Направо ме изкарва извън кожата ми да гледам такива напъни за зaпeк. Все едно малко дете се опитва да отвори пакет зрънчо... аааааа

1

Дедо

преди 3 години

Само че българите в чужбина трябва да знаят че това удължаване е валидно в България а в страната на пребиваване си просто "чужденец с невалидни документи за самоличност". Демек, проблеми нямаш чак когато кацнеш на българско летище или преминаваш границата в посока България.