121

Анонимен

преди 3 години

Всяко чудо за 3 дни. Днес управляват едни и взимат някакви решения. След 10 г ще управляват други и ще решат друго. В тази държава няма никаква последователност. Ако погледнем глобално напред,тръгваме в една посока,после сменяме посоката,после взимаме едни пари от едно място и ги слагаме на друго място.

120

анонимен

преди 3 години

Стига вече сте ни изнудвали, мили държавници! Задължихте ни с втора пенсия в частни фондове, увеличихте ни пенсионната възраст, въвеждате срокове за прехвърляне на втората пенсия към НОИ, след 2022 г., няма да ни гледате осигуровките преди 2000 г, а само стажа ще ни признавате, това са осигуровки за половината трудов стаж! Омръзна ми вече от тези промени! Имам още 4 г. да пенсия, стажа го имам и сега, какво ли още ще измислите дотогава! По-добре да не дочакам пенсия!

119

11

преди 3 години

Е и откъдя накъдя ще се намаляват пенсиите - това си е престъпление, откъдето и да го погледнеш, пладнешки обир. И защо аджеба трябва да се прехвърлят пенсиите в НОИ?

118

еми така е

преди 3 години

ПОРЕДНАТА ПИРАМИДА С ФАРАОНИ И БАЛЪЦИ ЗА МИЛИОНИV

117

ДО 110

преди 3 години

Не лъжи като Ром Антика .Няма как да си Пенсионер от 2012 , а да си прехвърлил частните фондове през 2015 .Или Лъжеш или си чул нещо от Дядо ти .Има закони , не подвеждай хората .

116

ПОДКРЕПЯМ 122

преди 3 години

Аз съм ром - има 15 деца . Не съм работил никога . Няма Работа . Искам Достойна Пенсия за мен , децата ми и Внуците ми .

115

!

преди 3 години

Аз подкрепям решенията на г-н Борисов и правителтвото. Неможе хора които са се осигорявали на две места да получават пари от всякъде. Много хора особено тези в неравностоино положение, многодетни майки с деца, хора без образования или инвалиди които не са можели да се осигоряват да им бъде отказана пенсия заради хора които са се осигорявали на няколко места. Това е комунизъм в деиствие. В една нормално евроатлантическа държава има закони и равноправие богат-беден, работещ-неработещ, здрав-не.

114

Коко

преди 3 години

Затова който може да не се осигурява тези са егати крадците питам аз тези 10 или 20 % по малко който ще бъдат орязани от дпф кой ще ги лапне защо тогава ни задължават да внасяме осигуровки тези начело с Боко тиквата затвора им е малко

113

Анонимен

преди 3 години

Щом и Ковачки има подобен фонд,смятайте в какви схеми са оплетени всичките и каква е лапачката!

112

Анонимен

преди 3 години

Е, то не може да внасяш по-малки осигуровки в НОИ и да искаш пенсия, сякаш си внасял повече. Просто е. Интересен е въпросът с минималната пенсия за тези с две пенсии. Нормалното е размерът й да се редуцира за всеки човек поотделно според това колко време не е внасял в пълен размер осигуровки в НОИ, заради осигуровките за втора пенсия.

111

Анонимен

преди 3 години

В държава,в която нищо не се произвежда,а дори стоките от първа необходимост са внос,няма как да бъде по друг начин!

110

Фалшива новина

преди 3 години

Пенсията не се намалява. Размерът на пенсията зависи от трудовия стаж, от осигутителните вноски и т.н. като са по-малки вноските, заради отклоняването на част от пенсионните вноски към фондовете на мутрите, е съвсем логично при изчислението на размера на пенсията, да се отчитат реални направените осигуровки за пенсия в НОИ. Разбира се, че пенсията щеше да е по-голяма, ако осигуровките се НОИ бяха по-голями.

109

Анонимен

преди 3 години

Аз плащам в пълен размер и на двете места , искам да получавам пълна пенсия и от двете места когато се пенсионирам. Подобни кражби и рекет трябва да се наказват със затвор и отнемане на шкафчета и офшорни сметки.

108

Анонимен

преди 3 години

Защо това правителство не е в затвора още?Втората задължителна вноска е допълнително към държавната пенсия, защо намалят основната.Парите са откраднати от тях , само в шкафчето на Борисов има за години пенсии на всички.Това е рекет и кражба в чист вид.

107

в най-комунистическа

преди 3 години

Държава, има ли нещо да не е пирамида. Който го наложи това с тия грабливи фондове - в затвора!

106

Анонимен

преди 3 години

Пенсионирах се през 2012г с пенсия 625 лв.През 2015 прехвърлих събраните средства от частния фонд в НОИ,вследствие на което пенсията ми се уувеличи със 122 лв.Сметката всеки сам може да я направи!ЧПФ не са пригодни за нашите условия,с нашите работодатели,с нашите политици и БГ манталитет на дребни Андрешковци от Горно нанадолнище!33

105

Не разбрахте ли

преди 3 години

Каквото и да гласят, пенсионерите все ще са прецакани.

104

да ви пенсионира

преди 3 години

Господ. Изнудиха хората с тези фондове и сега им прибират парите. ***. Какво значи доброволно задължително. Това е като групово изнасилване на населението!

103

Анонимен

преди 3 години

Ей, и от пенсионерите взеха да крадат!Без свян хора!

102

Саше

преди 3 години

Когато частните пенсионни фондове започнаха работа никой не говореше за получаване на 80% от пенсията от НОИ. Трябваше да получаваме цялата пенсия, а от частния фонд каквото дойде. То затова се и казваше втора пенсия.