11

шмatka

преди 3 години

Помощен, помощен, ама ти вземат сто лева за едни сополи!

10

Анонимен

преди 3 години

Загубени в превода май беше някакъв як филм.

9

8 - загубен в превод

преди 3 години

Не си разбрал. Лекарят казва ,че положителен тест при пневмония я определя като е вирусна и е проява на Ковид.Объркването е защото в думата COVID механично латинските букви се заменят с български.Co-съкратено от коронаVi- от вирус.До тук добре, но после става смешно, защото D е началната буква на английската дума за заболяване.На български следва да е З.Т.е. КоВиЗ.Или да се изписва Covid.Заболяване е съвкупност от симптоми и синдроми,предизвикани от определен причинител (напр. Корона в

8

ЛЕКАР ПУЛМОЛОГ

преди 3 години

Винаги с най-голям интерес съм слушал лекциите на на най-уважавания ми преподавател - проф. Костов! Отдавна казвах, че тия тестове са пунта-мара. Когато има рио-данни и клинични и параклинични такива за КОВИД-пневмония , в голям % от случаите тестовете са отрицателни и обратното. Напълно съм съгласен с професора. И друго - тези от диспасеризираните ми пациенти с ХОББ и БА, които вземат препоръчваната от мен профилактика с Zn, Se, vit- A,S,D,Е и Имунобронхопам, не се разболяват.

7

Обективно

преди 3 години

Въобще не си въобразявайте, че тези от НОЩ са по- слабо образовани или по- незнаещи от този или онзи доцент. Напротив. Мутафчийски го каза още преди месеци и имаше предвид, че ще става точно това, което сега става. Бенатова го оплю яко. Еми сега почерпете Мангъров за това, което се случва сега.

6

Анонимен

преди 3 години

Тоя ад няма да свърши скоро. Раз.к.атаха ни фамилията. Народа подивя.

5

минаващ

преди 3 години

др Костов е прав-една диагноза е съвкупност от симптоми,диагностика,проследяване.Вариантите са различни,но умните глави от НОЩ не могат или не искат да го разберат.Действат като върли сталинисти-такова им е мисленето.И тази напаст ще мине и трябва да ги смачкаме тези жълтури-всичките болести напоследък идват от тях.

4

Майна

преди 3 години

ПРИЧИНАТА ЗА ОБЪРКВАНИЯ И ПРОТИВОРЕЧИЯ Е В Г.Л.У.ПО.СТТА НА ЖУРНАЛЯТА, КОИТО НАБЛЯГАТ НА НЕЩО НЕСЪЩЕСТВЕНО И ГО ИЗВЕЖДАТ КАТО ЗАГЛАВИЕ. Както и тук. РСR тестът ЕДИНСТВЕН ДАВА ДИАГНОЗА ИНФЕКЦИЯ С КОВИД. А ВИЖ, НЕЙНОТО ПРОТИЧАНЕ МОЖЕ ДА Е ПОЧТИ БЕЗСИМПТОМНО, ЛЕКО, ТЕЖКО ИЛИ ЖИВОТОЗАСТРАШАВАЩО - С ПНИВМОНИЯ. Естествено само последните са за болница.

3

ДртПрч

преди 3 години

Проблемът е, че Мутафчийски и компания с непремерените си приказки предизвикаха ефекта на лъжливото овчарче. Вече каквото и да кажат, никой не вярва, нито на тях, нито на когото и да е от съсловието.

2

Обективен

преди 3 години

Угодничи на властта

1

52614

преди 3 години

Повече от полловин година бръщолевене с апломб като последна инстанция взе даа ми идва в повече. Най-добре ще бъде всики да замълчат като Мутафчийски. Публикувайте данните - това за някои хора е почти като терапия. Спрете да дърдорите и да си противоречите - явно нищо не ви е ясно. Така или иначе бъългаринът си набавя инфо от чужди сайтове. Нищо лично - най-тривиална липса на доверие на нашенски специалисти, светила и професори по всичко.