20

ПроСоТо

преди 3 години

и още малко към анонимен:доколкото разбирам,ти имаш достатъчно впечатление от САГАТА,която съдът разиграва в 99 процента от случаите.И би трябвало да си наясно,че в ДЖУНГЛАТА на НК и НПК всеки РАЗТРОПАН адвокат ЖОНГЛИРАЙКИ с нужния му текст ,може да изкара черното бяло и обратно...та:-Истината е в морала и принципите на ОБЩЕСТВОТО,НЕ в разтропаността на адвокатите!

19

ПроСоТо

преди 3 години

До Анониментака е!..Но както сто пъти съм отбелязвал:-Правото НЕ е сбор от написани алинеи и параграфи,то също така е морална и нравствена категория!Правото принадлежи НА ОБЩЕСТВОТО,а не на назначени негови представители!Докато обществото е тотално отстранено от ПРАВОТО СИ ДА БЪДЕ съдник,съгласно с моралните и етични норми,ПОДДАВАЩИ се на корупция и влияние "магистрати" ще "решават" нещата така,както или им наредят,или ги подкупят.Без "ОБЩЕСТВЕН СЪДНИК" НИКОГА няма да имаме "правораздава

18

Анонимен

преди 3 години

Просото, изпуснал си едно Т като си си писал името

17

Анонимен

преди 3 години

До ПроСоТо 16Не ти пожелавам да попаднеш в съдебна зала.Там се цитирт закони и параграфи. Свободни разсъждения не се приемат, ако противоречат на Закона.

16

ПроСоТо

преди 3 години

До Жотака е,но докато слезнеш да търсиш въпросния триъгълник,докато го поставиш ..на колко беше?-.50 метра?, при един безразсъден трафик поне десетина такива заспали водачи ще се натресат в задницата ти.Ако има паднала канара на пътя и "засветкалия се" шофер се натресе в нея,ЩЕ АРЕСТУВАТ ЛИ КАНАРАТА?!?!Щом си на волана,отговорния СИ ТИ!!!..За ВСИЧКИ възможни ситуации на пътя!

15

Анонимен

преди 3 години

Излагате се. Наистина, много. Междуградски път. Две ленти за движение. Едната е заета от напълно спрял тир. Другата има някаква видимост, но не до хоризонта. Какво правим? Спираш зад тира, и чакаш да тръгне? Или се опитваш да го задминеш? И ако зад завоя на 50-100 метра излезе автомобил? Кой е виновен?

14

ПроСоТо

преди 3 години

каквито и "мотиви" да се изсмукват от пръстите,ЗАКОНА е един:-ЗАДНИЯ ПАЗИ ПРЕДНИЯ!А айдиота от буса /да го прости Бог/ не само не е пазил предния,но не е пазил и собственото си превозно средство,нито живота и здравето на тия,които вози.Явно е обаче,просто КРЕЩЯЩО ясно,че се опитват да спасят собствениците на буса..Както от обществено порицание,така и от евентуалните последващи санкции,които биха се породили след едно истинско разследване,което ..никой нема да направиИзбраха леснотията..

13

Жо

преди 3 години

До Анонимен 8"Тира не светлини..."Прочети, в Закона за движение по пътищата къде можеш да спреш на път, в извънградски условия. Ще ти помогна- ДЛЪЖЕН си да спреш на отбивка от пътя. Прочети в Закона за движение и какво си ДЛЪЖЕН да направиш, ако ти се наложи да спреш върху платното за движение при извънградски условия.Трябва да сложиш триъгълник или да включиш аварийни мигачи..

12

Иво

преди 3 години

Като му се спи що не е спрял 10мин по-рано на паркингите до Елхово? Бил на опашката ама друг път ! Минах от там 20тина минути по-рано и пича беше спрял на 4км от опашката ! Има си паркинг пред кппто ама в посока Турция никой не спира щото там никой не ги проверява за работното им време ! А за шофьора на буса няма да коментирам!

11

dakotabg

преди 3 години

Де се е чуло видело,ти да ме удариш отзад,аз да съм крив...Бах мааму!

10

От шофора на ТИР-а

преди 3 години

Поздрави от Страсбург!

9

Радо

преди 3 години

Голямо геройство но прокуратурата. Задържане най- големия престъпник. Смешни сте да държите човека в ареста.

8

Анонимен

преди 3 години

Тира не светлини, а дори да беше с фарове на дълги към микробуса, каква е гаранцията че пак нямаше да се удари? Някой може ли да даде гаранция че един триъгълник можеше да спаси хората? Пък кой слага триъгълник секунда след като спре покрай пътя на прав участък в третокласен път?

7

Жо

преди 3 години

НАРУШИТЕЛИТЕ са двама!Шофьорът на буса е бил ДЛЪЖЕН да се движи със скорост, която да му позволи да спре безаварийно при поява на препятствие на пътя.Казано просто-като не виждаш къде караш, карай бавно!Шофьорът на ТИРа е виновен за това, че при спиране върху платното за движение, при условия на намалена видимост, е ДЛЪЖЕН да сигнализира ППС отзад със светлоотразителен триъгълник ИЛИ да включи аварийните и габаритните светлини.Той може да ги угаси след като зад него спре друг ТИР.

6

ПроСоТо

преди 3 години

тая дивотия ми напомни за един случай,който няколко пъти съм цитирал,но ще напиша пак..От "Швейк" е..-Некакъв офицер нарекъл на улицата един войник "чешкасвиня"..Понеже войника като цивилен бил литератор и издател,се оплакал на командира си за тая обида.След неколко дни командира му го извикал и с гробовен глас съобщил:-"При направената проверка се установи че сте бил в редовен отпуск,за това няма да бъдете наказан"..И Швейк резолира:-"Такава идиотскамонархия не трябва да съществува"-BG-

5

ПроСоТо

преди 3 години

еее!..Ама това е извън всякаква логика!Тираджията бил "виновен" за това че..ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ:-.."БИЛ СПРЯЛ"?!?!.По кой закон МПС НЯМА право да спира?!..А има ли право да тръгва?..Да завива?Бил без светлини?..-Ами ТИРА НЕ е в движение,за какво му са светлини? Посред бял ден!..Ако аз си стоя на тротоара и некой "тротинеткаджия" се блъсне в мен,падне и си счупи празнатакратуна,И АЗ ЛИ ЩЕ БЪДА "виновен"?"Защото не съм размахвал жълто байраче и не съм подрънквал със звънче"?!дано оцелее ти

4

каскет

преди 3 години

Каскетурата намери виновен и успокои обществото. Справедливостта възтържествува.

3

Анонимен

преди 3 години

Изглежда ми, че бусът се е засилил да изпреварва спрелият тир, и в последния момент е видял кола отсреща и се е опитал да се прибере и да спре. Само така си обяснявам ситуацията.

2

Анонимен

преди 3 години

Пак ще осъдят България и пак ще се плащат обезщетения от нашия джоб.

1

Анонимен

преди 3 години

колегата е невинен този от буса е виновен.