22

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 25Българска журналистика, сър...

21

Анонимен

преди 3 години

Все едно чета откъс от нискобюджетен турски сериал.

20

Анонимен

преди 3 години

Вълните във джакузито ми са по-големи от това цунами.

19

Анонимен

преди 3 години

Земетресението предизвикало цунами, което стигнало до бреговете с височина на вълните 45 см.! Боже, какво бедствие, сигурно вълните са преминали над континента и са стигнали до Атлантика.

18

Анонимен

преди 3 години

Няма равностранен правоъгълник ! :) , Защото Равностранен Правоъгълник се нарича -- КВАДРАТ = СКУЕЪР !

17

антизападопоклонник

преди 3 години

До анонимен 8,Поради същата причина, поради която о.Гренландия на картите изглежда по-голям от континента Австралия, както и Русия изглежда доста по-голяма от Африка, а всъщност е близо два пъти по-малка. Впрочем и площта на Аляска не е 1,4 млн., а 1,7млн.кв.км.

16

До 18

преди 3 години

Формата на Земята не е правилно геом. тяло, нито тя е от изотропен материал. Като добавиш и комбинираното влияние от въртенето около оста си и Слънцето и т.н. в продължение на 4.5 млрд години, формата хептен го е вапцала. Затова се говори за геоид - тяло с повърхнина, за която перепендикулярът към всяка нейна точка съвпада с вектора на гравитацията му.И бай дъ уей, чувал съм за правоъгълник, но не и за разностранен квадрат! А с академиците дано не си говорил на съветски или австрийски език

15

Анонимен

преди 3 години

Там са най- големите подземни бази, трябва да се прочистят.

14

Анонимен

преди 3 години

Значи, говорил съм с Австрииски и Руски Географи--Акадмици по География , те казаха -- формата на планетата ни наистина не е перфектна сфера, но е сфероид 100 процента .И НАЙ-ПРАВИЛНАТА КАРТА ВИНАГИ...ПОВТАРЯМ ВИНАГИ Е САМО ЕДНА ----РАВНОСТРАНЕН КВАДРАТ !ЗАЩОТО ВЕКТОРА СЕВЕР-ЮГ, Е РАВЕН ПО ДЪЛЖИНА НА ВЕКТОРА ЗАПАД-ИЗТОК..ТОВА СЕ УЧИ ОЩЕ В 5 КЛАС ПО ОСНОВИ НА ГЕОГРАФИЯ .ИМА ТАКАВА КАРТА --- ''''ТОБЛЕР УОРЛД ИН А СКУЕЪР'''' !

13

Анонимен

преди 3 години

Коментарите както винаги балканска трагедия в две части...

12

ханонимен

преди 3 години

Земята май не може да търпи повече толкоз *** ??? :-)

11

До 14

преди 3 години

не се притеснявай и тя лъже. Доколкото си спомням, плоската карта с квадратна мрежа на Меркатор e създадена най-вече за целите на мореплаването и "издува" териториите на по-близките до Екватора страни, докато тази на Гал-Питърс, всъщност Питърс лансира цилиндричната проекция, Гал дава повече идеи, но пак създава силно деформирано изображение. Тъй като формата на Земята не е кълбо или елипсоид, а малко по-сложна, и най-близко до реалното нейно изображение се създава с кръгла координатна система

10

Анонимен

преди 3 години

Е как да няма !!..ПО СКОРО -- ВСИЧКИТЕ КАРТИ УМИШЛЕНО ЛЪЖАТ СВЕТА , ЗА РЕАЛНИЯ РАЗМЕР НА КОНТИНЕНТИТЕ И ДЪРЖАВИТЕ !ЗАЩОТО ИМА ПРОЕКЦИЯ НА КАРТА ОТ 1967 ГОДИНА--НАПЪЛНО ИСТИНСКА И РЕАЛНА --- ''ПЕТЕРС'' ПРОЕКЦИЯ .

9

Анонимен

преди 3 години

айде започва се :) следете внимателно следващите два месеца, за природни бедствия такива каквито е нямало до сега

8

Анонимен

преди 3 години

До До 1Има там едни стръмни склонове по крайбрежието над разломите. И тъй като не им е за първи път, само чакат поредното по-силно раздрусване за да тръгнат към океана. Тогава чакай голямото хлъзгане, голямото пльос и още по-големите вълни. Защото говорим за стотици и повече милиони кубически метри земя, внезапно озовала се във водата...

7

il

преди 3 години

Кодиак не Кадиак

6

Анонимен

преди 3 години

До Защо винаги на картите АЛЯСКА -- Е ДВА ПЪТИ ПО-ГОЛЯМА ОТ МЕКСИКО ??Защото няма как да принесеш кръглата земя върху правоъгълна карта без да има деформации. Ползвай глобус или гугъл ърт и ще видиш действителните размери.

5

az

преди 3 години

До АнонименЗащото си ***! Прочети малко за картографията и за методите на чертане, ***!

4

Анонимен

преди 3 години

АЛАСКА Е 1.4 милиона площ..МЕКСИКО Е 1 млн. 964 000 кв.км !!Защо винаги на картите АЛЯСКА -- Е ДВА ПЪТИ ПО-ГОЛЯМА ОТ МЕКСИКО ??КАТО ТЯ Е С 560 000 КВ.КМ ----------- ПО-МАЛКА ОТ МЕКСИКО !!

3

Цар Путелай

преди 3 години

До Цар НиколайAко Аляска беше блядтска територия, нямаше и да разберем и да има земетресение.