21

zmei_@mail.bg

преди 3 години

До БауЗнаеш ли нещо повече за тази битка?Прати ми линкове ако имаш, моля. Дядо ми е участвал.

20

и ...

преди 3 години

... просто не виждам смисъл от това нещо ........ нека да гледаме напред ..!... там пред нас са Турция, братска Америка ....

19

Анонимен

преди 3 години

Няма как нещо направено от българите да не най най най най ... Нападнали отстъпващи войници, и това ми била най-успешната военна операция ...Но какво да правим, за да можем да си поддържаме самочувствието си високо, измиляме всякакви фантасмагорични истории. Иначе ако трябва да се погледнем в огледалото ще се видим що за гола вода племе сме ...По пет на нож ... ей такива фантасмагории ни учат все още ...

18

бил ги бил

преди 3 години

До ТанкистСменяй редовно памперсите,за друго не бери грижа!

17

Танкист

преди 3 години

Набихме фашистите, още ги бием и винаги ще е така - били, бьëм и будем бить!

16

Сата НАТО

преди 3 години

Доброволческа дивизия срещу кадрова армия от наша страна, подсилена с цял съветски авиационен корпус (корпус = минимум две дивизии, тоест няколкостотин самолета). Когато човек чете състава на българската групировка, му става смешно - 91 158 души, 32 400 коня, 760 оръдия и минохвъргачки и 91 танка.Германските войски наброяват около 21 500 души от 13 пехотни батальона, разполагащи със 154 оръдия, 164 минохвъргачки, 38 танка и 18 самолета.

15

Сата НАТО

преди 3 години

Нишката операция е срамно петно в българската история и позор за българската войска. От съюзници на Третия райх сме станали слуги на болшевиките. От военна гледна точка представлява успех за германците.

14

Анонимен

преди 3 години

До 10 Олд Стойчев е бил един тотален гьз.

13

Анонимен

преди 3 години

Според бг- ru историчарите, явно в Нишката " операция" българската армия е била вече със Т 34 хахаха егати историците

12

Анонимен

преди 3 години

До11. Много важно дали ни е модерна военната техника. Ние сме в НАТО. От Национано значение с това малко военно годно население сравнено с мащабите на евентуална Световна Война е нула. Дори и Русия в Световна Война сама не е фактор.

11

Жалко, но факт

преди 3 години

Повечето военна техника в БА е идеална за всякакви възтановки на боеве от преди 50-60години, като получим новите самальоти ще можем да правим възстановки на сражения от корейската война.

10

Олд

преди 3 години

госпожо или госпойце Христова генерала е Стойчев,легендарно име.Прочети нещичко за него щом пишеш материал.

9

Анонимен

преди 3 години

КОМУНИСТИЧЕСКИ ТЕАТЪР

8

ЦИНИК

преди 3 години

Тоо наште военни само за възтановки ги бива.За другу не стаат.Нашта армия е пълен т...к!

7

Политолог

преди 3 години

А на трибуната са седяли един до друг принц Ойген и Фигуранта . Войниците от разстановката са минавали покрай трибуната и възторжено са хврляли цветя крещейки : "Мутри вън!"

6

Патриот

преди 3 години

А начело на операцията е била ирладската евродепутатка Дейли ( по-вероятно Nightly) ! Тя е водела операцията по млечни жзлези.

5

Сата НАТО

преди 3 години

А принц Ойген пленили ли са го нашите?

4

Бау

преди 3 години

Резил! До 9 септември с Германия, на следващия ден против нея! Добре, че германците не са се престарали! Още в първите дни западно от Пирот германско 88 мм зенитно оръдие от засада унищожава всички танкове от една танкова рота - 10 танка и 40 танкиста.

3

Анонимен

преди 3 години

До 2За теб специално трябва немски танк да сложат просто пишат че е участвал един велик танк Т-34!

2

Есаул

преди 3 години

Дивизията не е на принц Ойген, а се нарича ,,Принц Ойген"! И какъв Т 34 при разгрома и, след като е попиляна от съвенската авиация и нашата бронирана бригада, която е с немски танкове?