25

До 17

преди 3 години

Сополко, първо се научи да пишеш, тогава си отваряй устата за учителите. СТАПИТЕ се пише СТЪПИТЕ, ама карай, да си само ти *** и неграмотен, ама устат в тази държава, с мед да те на храня.

24

Даскал Пандо

преди 3 години

Трудна и неблагодарна професия.Идва теле ,вол излиза и после обяснява как образованието е скапано,но с тая диплома отива в Йейл,Харвард, Оксфорд...И пак обяснява ,че отишъл там въпреки образованието. Като добавим,че е и зле платена ,става ясно каква е ситуацията....

23

Анонимен

преди 3 години

При 1500 лева стартова заплата, 6 часов работен ден и 3 месеца полагаема отпуска смятам, че скоро ще има пренасищане от учители.

22

До 23

преди 3 години

Точно казано. Много учители и ще гласуват за Цв. Цв. Който плаща на музиканта, той поръчва музиката.

21

Анатема наСулЮПасито

преди 3 години

Повече мечтаят да са в партията на Цвъки (Молитвената закуска),за да си купят асансьори.

20

4 месеца отпуск

преди 3 години

Учителите трябва да са на срочни трудови договори за 8 месеца. През ученическите ваканции не трябва да има заплати. къде го има това-работа без заплата. къде го има това -4 месеца отпуск?

19

до 18

преди 3 години

Средната заплата на учител вече е към 2000 лв. Заплата сравнима със западната, още помече, че на запад данъкът е къвм 52 процента от заплатата. В португалия учител получава по-малко от български учител, акто се вземе предвид,че трябва да плати 40 процента данък върху заплатата.

18

връзкаджийство

преди 3 години

Заплатите на учителите са крайно високи(към 2000 лв средно за учител пред пенсия), но няма реформи. Защо учителите не са изпитвани на атестационни изпити-с цел проверка на знанията? как така учител получава повече от университетски преподавател с два доктората? Защо учители се назначават без конкурсен иззпит?

17

сополивец

преди 3 години

За три 4аса на ден и това вие много.Прости и елементарни сте.И на малкия пръст не мои да стапите на сервитьорите.

16

учител

преди 3 години

1. Брутна заплата от 1260 лв. съответства на 977.73 лв. нетна. Ами честито на печелившите от догодина!2. Масово учениците толкова са се разлигавили и разпуснали след т.нар. "дистанционно обучение", че трудно се овладяват дори и от опитни педагози. Така, че да заповядат младите.3. От пет кандидатки за учителки по информатика и ИТ, при нас, нито една не беше написала и ред програмен код, а трябва да преподава програмиране на C#.4. Трагедията е пълна, ама за тия с костюмите всичко е супер!

15

Пижо

преди 3 години

Тъй като говорим за млади учители, те започват с минимална заплата 950 или чисти 730. И кой точно ще има интерес от подобна заплата? Говорим предимно за жени, които имат или ще имат деца и само памперсите не могат да платят с тези пари. ***, няма проблем, управляващата мафия има решение на въпроса - ще докара украинци и молдовци за учители. То и без друго на повечето деца българският не е роден език, ще се разбират чудесно с чужденците.

14

Анонимен

преди 3 години

Щяха да имат интерес младите, ако заплатите за младши учители бяха поне на нивото на заплатите на сервитьорките и барманите.

13

Рънърса

преди 3 години

Ако стана учител ще ми се налага да обучавам предимно деца на роми и мутри, а за това поне 4000 euro на месец трябва да ми броят, минимум.

12

Анонимен

преди 3 години

Хм.1260 лв но чак от март.Който остане....

11

ЕвроПачкаЗлатноКюлче

преди 3 години

балами много, на това разчитаме, иначе нощно шкафче се пълни трудно!

10

Анонимен

преди 3 години

Имат, разбира се. 1260лв. заплата за млад учител са жалка сума, не им завиждам, но имам сума приятели, които избраха да работят с деца. Адмирации! Разбира се, работят на 2 места, за да докарат 2600 и да могат да живеят поне близко до нормалното (в ИТ сектора при нас базовата заплата е 3200 за студент на 21). Вместо ББ да дава пари за канцеларски плъхове и администрация да качи двойно заплатите на лекари и учители и да съкрати едно 90% от администрацията- заменима е с Правец...

9

Анонимен

преди 3 години

Средната възраст намалява,но не и средната маса.

8

Анонимен

преди 3 години

Кагато заплатите на начинаещите учители станат по-високи от професорските в СУ, тогава интересът ще бъде още по-голям.

7

Зори

преди 3 години

НЕ, Никакъв.

6

Анонимен

преди 3 години

Това е естествен процес и за него се знаеше от много години. Много учители на 60-64 год. се пенсионираха и на тяхно място се назначават млади хора. А относно "големите заплати" те са между 950 и 1200 лв. според трудовия стаж и професионален опит.