55

Анонимен

преди 3 години

Кой ли би дошъл в България да работи като доктор, въпрос с много повишена трудност.

54

Анонимен

преди 3 години

ahaaa...i vnosni kafe rasovi igrachi ne samo v bg futbol, ami i v bg hudojestvena gimnastika vnosni kafe gimnastichki, v bg ski, bg skok visochina...

53

Мда

преди 3 години

Не че нещо, ама лекарите не са будали. Трудно се учи и завършва, специализира. Не може да, се сравни с образованието и нивото на педагози например, където можеш да си купиш диплома, а пък всяка година ти вдигат заплатата по два оъри. По време на пандемия да не вдигаш заплата на лекари е тъпо.

52

Уууу

преди 3 години

На теория би трябвало отдавна да няма останали лекари на заплата у нас, по-странното е че все още някои се връзват. Всеки има неговите си мотиви. Един е над 55-60г, има си къща и деца, друг е млад и без много стаж, трети пък има езикова бариера или нещо друго. Младите обаче трябва да ги гледат като писани яйца, защото знаят езици и все още нямат къщи тук. Същото е и с ел.инженери, механици..Аз вече не вярвам, че ще върнат бг емигрантите, но поне могат да задържат част от младите

51

Анонимен

преди 3 години

Четете между редовете .В Германия не се търсят лекари ,а мед сестри .Тоест има кой да вземе парите ,а няма кой да свърши мръсната работа. А що се отнася до индииците ,ние тука си имаме индиици ,защо да ходим чак до Индия ??? Истината е че трябва тоз дето върши мръсната работа и тоя дет взема парите да са един и същ човек иначе само ще си приказваме кото през последните 30 години и всичко ще става все по зле. Медицината отдавна трябваше да е частно но и самото обучение ,а не само лечението

50

Аз

преди 3 години

Тази женица чува ли се какво говори?

49

Анонимен

преди 3 години

Кога ще ни стигнат Бангладешците?

48

Анонимен

преди 3 години

Тази калинка в някой друг свят живее да я пратят 1 месец да поработи някъде в дълбоката провинция и ще я питам после за условия и заплащане.

47

Анонимен

преди 3 години

Преди две години разговарях с директор на Многопрофилна болница в голям окръжен град,работил дълги години в чужбина,та той ми каза: Ако не се краде толкова много,ако не се правят безсмислени поръчки,ако всичко се прави по правилата,всеки току-що постъпващ лекар,без никакъв стаж може да получава стартова заплата от 3 000 лв минимум!

46

Анонимен

преди 3 години

Кой изгони лекарите от България?! Кой кой кой!

45

До # 35 Д-р Злобюл

преди 3 години

Ако в България заплатите на редовите лекари са 10 000 лева, ще ги назначават с конкурс!! Схващаш ли??

44

пенсионер

преди 3 години

кой луд ще дойде да работи тука, тия хора или акъл нямат или не са на планетата земя!

43

Анонимен

преди 3 години

В Европа, където има социални традиции постигнати с много жертви и след столетия на борба се правят всякакви опити да се разруши всичко добро, което е постигнато. Това е един от начините.

42

Анонимен

преди 3 години

20 години без реформи не водят до нищо добро.

41

Анонимен

преди 3 години

Това е християнски вирус за християни

40

Д-р Хаус

преди 3 години

До Д-р Злобюл!! А как депутати-безделници взимат тлъсти заплати / повече от 10 000 лева при мизерните заплати на работещите-бедни и пенсионерите?? Те също са пациенти!!

39

Анонимен

преди 3 години

Войнстващ *** или лъжци, решете вие

38

Анонимен

преди 3 години

След някоя друга година ще мислите за кадри във всички свери на икономиката. С тия делегирани бюджети, ще излизат само неграмотници.

37

До др злобюл

преди 3 години

Ако докторите у нас вземаха 10 к, никой нямаше да ходи в чужбина за по 2.500?. Не вярваш? Ок, ако вземаха по 10, тук щеше да гъмжи от мераклии за доктори - от Индия и Пакистан, а такива кокто важдаш, няма ...

36

Винету

преди 3 години

Трябва да мислим за кадри от чужбина в здравеопазването---------------До там ли я докарахте, с вашите реформи???