20

Колега ?

преди 3 години

Има смъртен случай на учител в Търговище. И още 24 с корона вирус.

19

Майка

преди 3 години

За съжаление как никой от големите специалисти и експерти по министерствата не предположи, че учениците може да са с добър имунитет, но са най-добрия преносител на вируса за своите родители, баби и дядовци. Или започвам да си мисля, че основна цел в цялата ситуация на всички тези експерти е да спасим учебната година. А цената, уважаеми господа, а цената?...

18

Анонимен

преди 3 години

Официалната статистика е пълен фарс. В класове има близо половината деца, които са болни от нещо - хрема, кашлица, температура, но всички се снишават и никой, никого не тества. Мръсотия, дезинфекцията е мираж, а маските са непозната дума в коридорите, всички са един върху друг и никой не ги контролира. Нещата така яко ще изгърмят до две-три седмици, че и Господ няма да ни помогне. Това е положението!

17

Анонимен

преди 3 години

До wwТо пък присъственото щото едни гении създава, едно чудо, направо сме цъфнали и вързали като ни гледаш държавата! Или викаш, то тия нашите политици все дистанционно са учили, а?

16

ww

преди 3 години

От ковид истерици да не смее да се изкашля ,или пръдне човек! :))) Махайте маските на децата, че с това дистанционно ще излезе бая лош матриал!

15

Анонимен

преди 3 години

Аман от стъкмени статистики! Като са решили да си правят експерименти поне да си кажат честно! В училище всички са болни, ама никой не се тества! А тая: "аа, изключително нисък процент, бла, бла"! Да ходи в някое училище да ги види как са пък тогава да приказва!

14

Селянин с колело

преди 3 години

От тези 144 болни учители поне 30% са рискови.Те как ли се чувстват.Интересно,много ми е интересно,защо вече 2 месеца никой не обелва и дума за рисковите учители и да предложи някакви мерки за опазване на тяхното здраве и живот.

13

Анонимен

преди 3 години

Не може да бъде това, защо пишете че даскалиците са с леки симптоми, та това е най смъртоносната болест която човечеството е изпитвало :)))

12

Ева Мария Кондиркева

преди 3 години

Моите деца вече пет месеца са обезвредени. Едно е в мазето, другото е на тавана и едно в килера на балкона и всичките са здрави и учат он лайн.

11

офф

преди 3 години

Българското племе вирус го не плаши! От Цветница чакаме Яко да мрем и никой не спазва мерки и, ....болниците празни!Стига с тая истерия!

10

Ученика

преди 3 години

Във френската имахме болен учител. Нито ни тестваха, нито ни пуснаха на дистанционо.

9

Анонимен

преди 3 години

Това че, Швеция имат добър здравен модел и система и са предприели този подход не значи, че той може да се приложи - автоматично навсякъде - необходими са определени условия, на който за съжаление ние не отговаряме.Пример: В училищата в Швеция класовете в момента са по 10-15 деца със съответното дистанция и перфектни дезинфекционни мерки а у нас 25-30, една хигиенистка забърсва с една кофа целият етаж, учениците от горните класове тъпчат по два пъти на ден в нередовен градски транспорт.

8

Анонимен

преди 3 години

Ако не се вземат незабавни мерки, след 2-3 седмици положението ще е изтървано. Болните нарастват постоянно, а тестове масово не се правят. За информация половината ученици са болни, но никой не ги тества и понеже "средата е контролирана". Вие г-жо, кога последно влизахте в някое училище, по възможност голямо столично такова? Или не смеете? Децата не са курбан.

7

доктор Гербаджийски

преди 3 години

Спрете вече с това образование, не ни е нужно и е вредно за нас.

6

Анонимен

преди 3 години

Няма болни учители и деца, защото никой не ги тества. Повечето хора нямат възможност за платени тестове.След седмица вече, като опрат до болница ще се разбере, но ще е късно.

5

доктор Околийски

преди 3 години

За пореден път обяснявам че най-вредното нещо в момента са децата. Тези зли заразоносителе трябва да бъдат иигнорирани от СЗО.

4

Анонимен

преди 3 години

Такева защо не се поразходи малко до някое столично училище, но с градски транспорт в пиков час а се обажда само по телефона. Да види как се спазват мерките и препоръките ори 30 деца в клас и с по една хигиенистка на етаж.

3

Анонимен

преди 3 години

Това е очаквано. Все пак средата е с противоепидемиологични мерки. Отделно учителите са отговорни хора. Не така стоят нещата обаче в някой трудови колективи, където огнище се проявява, едва когато някой влезе в болница, или развие тежка симптоматка. И после всеки втори се оказва заразен.По села и паланки възрастни роднини се самолекуват до последно, и после крият за контакт с младите, щото като ги карантинират, ще им развалят я планове, я финансови загуби ще им причинят. Саможертвата на роднини

2

Анонимен

преди 3 години

"Училището е най-контролираната среда"?? Що за бездушен некадърник и лъжец трябва да си, за да твърдиш това, вместо да признаят, че правят експеримент със здравето и живота на децата, учителите, родителите! Нима смятат хората за стадо овце, които не знаят какво се случва в училищата? Мерките са само на хартия!! Има болни, но никой не прави тестове!

1

Русия

преди 3 години

Пиатйти Тиквата и Майтапчийски що ни са умрял яку, ама ЯКУ!!