77

Анонимен

преди 3 години

До арменците и байганьовците смърт за вас

76

1

преди 3 години

"Если так почитать везде территория армян, начиная с 1 века до н.э., а мы у них в гостях. Скоро вся земля будет армянской. где поселился 1 , то через день и другие подтянутся. Своей территории мало, так хоть правдой неправдой надо отнять у других Сколько гибло русских всегда, и нигде не объявляли генацид русского народа. а вот у армян он обязательно должен быть, и только у них . Почему армяне не живут у себя в Армении.? Они же хотели свободу, так живите у себя на родине и пользуйтесь ею".

75

Ботев

преди 3 години

Арменците никога не са били приятели , с никоя нация те са предатели и лъжци , избили коренното население на тези територии .Знайте истината защо в армения не живеят други народи освен тях 99 процента са арменци , защото те са агресивни и подли Затова Евреите ги мразят .

74

Някой

преди 3 години

Питам при разпадането на СССР защо не се се разбрали мирно а били нападнати азерите избити и изгонени от нагорни Карабах . Нали са били уж приятели

73

Анонимен

преди 3 години

Азербайджан ев управляван от президент диктатор останал от съветско време. Не знам защо искаме да купуваме азерски газ, като тоя с подкрепата на турзия започна война. НЕ НА АЗЕРСАКИЯ ГАЗ. Би трябвало да им наложим ембарго до спиране на войната и нито грам азерски газ да не премине през България.

72

Иван

преди 3 години

Да ви питам защо вашите маймуни почнаха да стрелят на азериите? Даже по градовете стрелят ракети много цивилни загубиха живота си милите арменци после ревете като бабите а да ви питам защо окупирахте чужда земя целия свят го признава че сте я окупиряли защо се правите на ударени??????

71

Анонимен

преди 3 години

До flachei Babikqn q se spri ti za bylgarite nischto ne pischesch armenec sbyrkan

70

Анонимен

преди 3 години

-Вече не може да сме приятели с азербайджанците - историите от Нагорни-Карабах-жалко за цивилните ,нямат вина ,но за по;итиците , има поговорки ,-който вади нож ,от нож умира ,-да би мирно седяло , не би чудо видяло -като не щеш мира ,на ти секира и тнт , от 30 г арменците не излизат от окупираните земи ,хем не излизат ,и хем не стоят мирно последните им нападения преляха чашта и сега ми се вайкат , горе посочените поговорки точно описват пол

69

flach

преди 3 години

продължениевсъщност, без да се откъсва от младотурците към кемалистите, цялата структура на държавния апарат е замесена в престъплението. Турция скри тази истина от своя народ, като разработи държавна доктрина, насочена към отричане на престъплението. Основната цел на отричането на турската държава е да скрие от народа си, че политическото изграждане на "модерна" Турция, както и основната й справка за идентичност, е геноцидът на османските арменци.

68

flach

преди 3 години

Известен престъпник като Мустафа Абдулхалик [Ренда], пряко отговорен за кланетата в Битлис и след това за последната фаза на геноцида в Алепо, впоследствие на няколко пъти става държавен министър. "Генералният директор на депортацията" Чюкрю Кая последва същия път и Махмут Челал [Баяр], ръководител на Специалната организация на Смирна (Измир) по време на геноцида, стана президент на Турската република от 1950 до 1960 г. момент на истанбулските погроми срещу гърците.

67

flach

преди 3 години

продължениеОсновната причина за отричането от Турция е нейната историография. След Първата световна война Мустафа Кемал, бъдещият Ататюрк, беше принуден да се облегне на бивши младотурски кадри и местни знатни лица, за да утвърди все още крехката си власт, и по-специално на членовете на Специалната организация. Повечето от тях са компрометирани в организацията, дори при изпълнението на геноцида.

66

flach

преди 3 години

Арменски геноцидтова е държавата, която, въпреки че е обект на определени промени, се счита, че е издържала като такава. Ако има продължение, правните последици са прости: тя е същата държава, тя трябва да запази същите права и същите задължения. Поради това Турция се страхува от искания за репарации от Република Армения.

65

flach

преди 3 години

Турция никога няма да евакуира Западна Армения, а Източна Армения е съветизирана малко след опит за инвазия на армията на Кемалистите с по-нататъшни кланета. Фактът остава, че арбитражът на Уилсън е акт на международното право, независим от Договора от Севр и който не може да бъде обезсилен по закон. Освен това нормите на международното право разглеждат днешна Турция като държава наследница на Османската империя, а не като държава наследник:

64

flach

преди 3 години

Арменски геноцидСлед Първата световна война победената Турция подписва Севрския договор, който предвижда създаването на независима Армения. Границите между тази нова държава и Турция подлежат на арбитраж от президента на САЩ Удроу Уилсън. През ноември 1920 г. той изнася своите заключения, в които предвижда независима Армения, обхващаща по-голямата част от Западна Армения, която тогава е била под турска окупация. Политическите обстоятелства означават, че Договорът от Севр няма да бъде ратифицира

63

Еmilyano

преди 3 години

Тоя регионеца е подарен на Армения от Йоско Висарионович джугашвили стоманата сталин.и никой не може да оспорва това най малко Турция и азерите си отиват при мама. И САЩ също.

62

до турчеещите се

преди 3 години

Абе, какъв тюрк си ти, бе? Ако не беше дедо ви Кемал още щяхте да сте в каменната ера. Имате точно 2 града малко по-нормални и другото ете сбирток от племена. Мръднеш извън Истамбул или Измир и си вече в нищото. И май не разбираш нищо от икономика, защото ако не бяха евраците на гастарбайтерите ви от немечко щяхте да виете от глад. Ама какво става сега? Криза малко? И НЕМА пара, нали? Нали ви гледам с бохчите всяко лято по магистралата... Като годени роми с чеиза сте.

61

Анонимен

преди 3 години

"Мога да ви кажа, че това не е война, свързана с религията. Тази война има нов нюанс - тя е повече геополитическа. Не е конфликт относно и за Карабах, а състезание между Турция и Русия - кой ще управлява в Източен Кавказ"----------------------------Тесногръдо мнение. На нашата планета има един хегемон, който не признава друг суверенитет освен своя собствен и се среми към световно, орбитално и слънчевосистемно господство. Столицата му е на 8 500 километра от Нагорни Карабах.

60

Анонимен

преди 3 години

До ТУРЧИН 86Земята е на този който живее на нея, в карабах са90% арменци. Каква азерска земя ?

59

r3v0lv3r

преди 3 години

До Koi e gadniqt?????От другата страна са изгонени 500 хиляди арменци.

58

r3v0lv3r

преди 3 години

Геноцида над христояните в Азия продължава. Докато християните неглежират мусюлманската агресия и не предприемат действия това няма да спре.