130

Анонимен

преди 3 години

Фашисти!

129

Нищо общо

преди 3 години

Ееее... и аз съм виждал на живо днешни североамерикански индианци. Особено такива дето друсат индиански танци за туристите. Смешна,да не кажа жалка работа - едни позастарявищи чичета,поохранени,тургат перата за пред туристите,а после си пият ичкията. Отделно резерватите са средища на хазарта,защото държавата ги е освободила от данъци. Нищо общо със "Синовете на великата мечка" на Лизелотe Велскопф Хенрих.

128

D.

преди 3 години

До ИсторикОценявам Вашия коментар тука. Не се впечатлявайте от палчетата надолу - тук аудиторията е далеч под Вашето ниво!

127

D.

преди 3 години

До Доста назадМай тука пишат хора и слагат плюсове и минуси без да му мислят много. Говорейки за индианци в САЩ, аз говоря от личен опит, имала съм колега индианец, а също и по обществени места. Защо има Ден на Благодарността в календара? Ей, хора, сверете си часовниците!

126

Доста назад

преди 3 години

До D. Терминът "индианци" не казва нищо. Има стотици племена и етноси. Като цял са хиляди години назад от цивилизациите в Евразия и Африка. Даже колелото не са открили. Нооо.....виж човешките жертвоприношения и системни мъчения са им специалитет. Били са някъде на етапа на преход между дивачество и робовладелство.

125

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен"Ацтеките и се състезавали с,монтезумите"А бе бушмен. Монтезума името на царя на ацтеките.

124

D.

преди 3 години

До ИсторикНе знам откъде черпят информация, но аз имам само добри вречатления от индианците. Защо хората се нахвърлят да нападат и пишат злободневни изказвания за индианците? Вие като историк сте справедлив в случая.

123

Анонимен

преди 3 години

Трябва да се казва истината за сганта, създала Щатите - престъпници и мародери, изгонени от европейските държави. Хитлер е безобиден като пеленаче в сравнение с тези, които ликвидират индианците в Северна Америка.

122

Анонимен

преди 3 години

а футбол-а е произлязъл от,Ацтеките и се състезавали с,монтезумите,доказано

121

Обяснимо е

преди 3 години

До Анонимен Така е било с ацтеките,така е било и с инките - били са ненормално жестоки поробители и испанците за поробените племана са били спасители. В тия империи принасянето на човешки жертви е било разпространена широко практика,а освен това се е практикувало и при маите и толтеките. В Карибите са били човекоядци и са смалявали и мумуфицирали глави на хора за сувенири. Прехвалените северни американски индианци пък са измислили колът на мъченията и скалпирането - мнооого хуманни практики.

120

Додо

преди 3 години

предаде "Асошиейтед прес".========================Ясно е какво може да предаде предния вече бивш новинарски канал, превърнат в стожер на неолибералният, неокомунистически политически активизъм. А по същество, случилото се в Портланд е поредното доказателство, че мултирасовия мултикултурализъм не работи. Води само до разруха!

119

Анонимен

преди 3 години

Да направим протест: "ден на гнева на местните народи в европа" и да изритаме цялата африканска и арабска чума

118

Анонимен

преди 3 години

До ГледайтеПовечето племена заробени от ацтките са посрещнали испанците като освободители и са се били на тяхна страна срещу монтезума.

117

Гледайте

преди 3 години

Как мислите защо Кортес и Писаро са покорили ацтеките и инките само с по няколкостотин,че и по-малко конкистадори? Гледайте филма на Мел Гибсън "Апокалипто".

116

Анонимен

преди 3 години

А що Сащ позволяват на Китай да краде технологии?Аз ще ви кажа защото Сащ и Китай са ефна и съща държава.

115

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 138Бе вий сте били голеи гении бе. Освен Ленин четете и други книжки където пише че инките били в централна америка, водата била суха, земята била плоска, а пък американските номади имали земя.С толкоз много акъл да ви се чуди човек как така ви се разпадна великия съюз.

114

Анонимен

преди 3 години

До АнонименИмам и други въпроси да. Записките на ленин в оригинал на иврит ли ги учите?

113

Анонимен

преди 3 години

Скоро очаквам да се отстрелва бели хора по улиците, до това доведе либерастката простотия, европейската цивилизация само се постави на колене.

112

Анонимен

преди 3 години

А сега нима няма геноцид срещу белите. Не стига, че накараха белия да не прави деца, ами го окуражават да се опрашва с разни от други раси и по този начин ни претопяват. През 22 век белите ще са разпръснати на малцинства из Европа.

111

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен"Обясних ти че европеец не значи всичките изобретения и всички цивилизации на света"Добро утро. Какво друго ще ме научиш? Че водата е мокра? Ти си направо гений.